Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Ντιέγκο Φορλάν: Ο super star του Μουντιάλ.

Ο Ουρουγουανός που αναδείχθηκε MVP του World Cup 2010.

Πολύ σπάνια ο σούπερ σταρ ενός Μουντιάλ δεν είναι ένας παίκτης που έπαιζε στην ομάδα που το κατέκτησε.Ωστόσο, ανεξάρτητα από το ποιος θα κατακτήσει τον τίτλο, ΜVΡ του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010 είναι ο Ντιέγκο Φορλάν, ένας παίκτης που έδειξε ότι όπως και στα άλογα κούρσας, στους ποδοσφαιριστές μετράει η ράτσα.
Παππούς από την πλευρά της μητέρας του ήταν ο Χουάν Κάρλος Κοράτσο, που έπαιξε στη δεκαετία του ‘30 για τη» Ιντεπεντιέντε της Αργεντινής.
Ο πατέρας του Ντιέγκο, Πάμπλο Φορλάν, με τον οποίο οναλύει για μία ώρα τον αγώνα μετά το τέλος του, είχε παίξει στην μεγάλη Εθνική Ουρουγουάης του 1974.
Αρχικά ο Ντιέγκο ασχολήθηκε με το τένις και μάλιστα με ανάλογες επιδόσεις μέχρι που το 1991, όταν ήταν 12 ετών, η μεγάλη του αδελφή Αλεχάντρα έμεινε παράλυτη λόγω ενός αυτοκινητιστικού ατυχήματος.
Τα έξοδα νοσηλείας είχαν φτάσει τα 200.000 δολάρια, εξαντλώντας οικονομικά την οικογένεια, και γι' αυτό ο Ντιέγκο αποφάσισε να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο εκτιμώντας ότι εκεί υπάρχουν περισσότερα λεφτά.
Τα υπόλοιπα ανήκουν στην Ιστορία.
Έπαιξε στην Ιντεπεντιέντε, όπως ο παππούς του, μετά πήρε μεταγραφή στη Μάντσεστερ Γουνάιντεντ, όπου ενώ δεν τα κατάφερε, μπόρεσε να κάνει το δυσκολότερο πράγμα στον αθλητισμό: να επιστρέψει έπειτα από αποτυχία, να πάει αρχικά στη Βιγιαρεάλ και στη συνέχεια στην Ατλέτικο Μαδρίτης, την οποία οδήγησε φέτος στην κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ, και να τελειώσει τη μεγαλύτερη σε διάρκεια σεζόν στην καριέρα του με μία από τις μεγαλύτερες εμφανίσεις ποδοσφαιριστή, καθώς οδήγησε ύστερα από 40 χρόνια την Ουρουγουάη στην τετράδα.Ο Ντιέγκο Φορλάν έχει πει ότι τον εμπνέει το θάρρος με το οποίο η αδελφή του, που έχει δημιουργήσει μια οργάνωση για τη στήριξη των ατόμων με κινητικές ανάγκες, τα καταφέρνει στη ζωή.
Όσο για τον κόσμο, είχε την ευκαιρία να δει την Εθνική μιας χώρας τριών εκατομμυρίων ανθρώπων να φτάνει στα ημιτελικά του Μουντιάλ γιατί είχε παίκτες που το πάλεψαν και «όπου μας βγάλει», που δεν ταξίδεψαν στη Νότια Αφρική για «να το ευχαριστηθούμε» ή επειδή «δεν είχαμε τίποτα να αποδείξουμε».Είχαν πολλά να αποδείξουν και το απέδειξαν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Βαθμολογίες Πρωταθλημάτων Ποδοσφαίρου


 

Save And Share : Share On Facebook ! Share On Google Buzz ! Add To Del.icio.us ! Share On Digg ! Share On Reddit ! Share On LinkedIn ! Post To Blogger ! Share On StumbleUpon ! Share On Friend Feed ! Share On MySpace ! Share On Yahoo Buzz ! Get These Share Buttons ! Share On Google Reader ! Google Bookmark ! Send An Email ! Blog Feed !