Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Οταν ο νόμος δεν εφαρμόζεται...

του Βασίλη Γαλούπη

ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ ο αθλητισμός μιας χώρας να διατηρεί την όποια αξιοπιστία του, ενώ δεν υπάρχει αντιντόπινγκ; Οχι, βέβαια. Κι όμως από την 1η Ιουνίου, ο ελληνικός αθλητισμός δέχθηκε ένα νέο τρομακτικό κτύπημα.Η απεργία των Ελλήνων δειγματοληπτών δεν κράτησε ούτε μια, ούτε δυο μέρες. Διήρκεσε πολύ. Πάρα πολύ... Με συνέπεια να μη γίνουν έλεγχοι σε μεγάλες διοργανώσεις του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ, του στίβου ή προληπτικά τεστ σε εθνικές αποστολές άλλων σπορ για να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.
ΜΙΑ ΧΩΡΑ που έχει διοργανώσει Ολυμπιακούς Αγώνες πριν από μόλις μια εξαετία είναι αδιανόητο να μένει αδιάφορη μπροστά σε μια τέτοια κατάσταση, ενώ ταυτόχρονα διασύρεται διεθνώς. Η WADA, ηΔΟΕ, οι παγκόσμιες ομοσπονδίες στίβου, κολύμβησης κ.ά. ενημερώθηκαν αρμοδίως με το «νι» και με το «σίγμα» για ό,τι συμβαίνει. Και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα αρνητικά σχόλια από τους ξένους έδιναν κι έπαιρναν. Εφριξαν οι άνθρωποι...ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΟΥΜΕ ότι η οικονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα από τις αρχές του 2010 έχει μικρή σχέση με τους δειγματολήπτες. Οι οποίοι απηύδησαν και προχώρησαν σε κινητοποιήσεις επειδή είχαν να δούνε το χρώμα του χρήματος για πολύ μεγαλύτερο διάστημα (ενάμιση χρόνο).
ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΟ ΧΕΙΡΙΣΜΟ που έγινε στο θέμα της «παύσης» του αντιντόπινγκ για τόσες μέρες είναι φανερό ότι για μια ακόμα φορά η διαχείριση από τους αρμόδιους για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα δεν ήταν η σωστή. Η χώρα μας έχει υπογράψει διεθνείς συμβάσεις για να γίνονται έλεγχοι αντιντόπινγκ, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα της WADA. Υπάρχει, μάλιστα, εν ισχύι και η ελληνική νομοθεσία που επιβάλλει ελέγχους σε συγκεκριμένες διοργανώσεις κι αγώνες υψηλής κρισιμότητας. Κι αυτή η νομοθεσία δεν εφαρμόστηκε...Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ έχει φθαρεί από διαφόρων ειδών σκάνδαλα την τελευταία δεκαετία. Σκάνδαλα τα οποία αποκαλύφθηκαν στην πλειονότητας τους από το διεθνές κι όχι από το εγχώριο αντιντόπινγκ. Το πρόβλημα, λοιπόν, έγκειται στο ότι μέσα απ' αυτέςτις συμφορές δεν δημιουργήθηκε ένα υποδειγματικό και πανίσχυρο σε όλα τα επίπεδα ελληνικό αντιντόπινγκ, αλλά ένα αντιντόπινγκ που συχνότατα πιάνεται σε θέση... οφσάιντ με τη μια ή την άλλη αφορμή. Αυτή είναι η μεγαλύτερη τραγωδία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Βαθμολογίες Πρωταθλημάτων Ποδοσφαίρου


 

Save And Share : Share On Facebook ! Share On Google Buzz ! Add To Del.icio.us ! Share On Digg ! Share On Reddit ! Share On LinkedIn ! Post To Blogger ! Share On StumbleUpon ! Share On Friend Feed ! Share On MySpace ! Share On Yahoo Buzz ! Get These Share Buttons ! Share On Google Reader ! Google Bookmark ! Send An Email ! Blog Feed !