Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Αρχίζει το μάτς. Μακάμπι: Η «ομάδα του λαού»,

που εκπροσωπεί πολιτικά τους «ελεύθερους σιωνιστές».

Μία από «τις ομάδες του λαού» λοιπόν στον δρόμο του Ολυμπιακού.
Η Μακάμπι έχει το διασημότερο ίσως παγκοσμίως όνομα ομάδας του Ισραήλ, αλλά στην ενδοχώρα δεν απολαμβάνει της θεωρούμενης εκ τούτου φυσιολογικής και αναμενόμενης δημοφιλίας.
Οι Ισραηλίτες αγαπάνε την Μακάμπι αλλά στο... μπάσκετ! Στο ποδόσφαιρο παρότι αυτή του κοσμικού και κοσμοπολίτικου Τελ Αβίβ και η άλλη της Χάιφα (την οποία και είχε αντιμετωπίσει στους ομίλους προ πενταετίας ο Ολυμπιακός μαζί με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λεβερκούζεν) έχουν κερδίσει τους τίτλους... κατά συρροήν, οι κοσμαγάπητες είναι οι φέρουσες την ονομασία Χάποελ και Μπεϊτάρ!
Το απολύτως βέβαιο επίσης είναι ότι καθεμιά ομάδα αντιπροσωπεύει και συγκεκριμένα... πολιτικά χαρακτηριστικά συγκεντρώνοντας στις εξέδρες της και πιστούς συγκεκριμένων απόψεων!
Η «ομάδα των Μακκαβαίων» λοιπόν είναι αυτή των ελεύθερων σιωνιστών, εκπροσωπεί τον μεσαίο τρόπον τινά χώρο, τους φιλελεύθερης και κεντρώας άποψης πολίτες. Οι προερχόμενοι από τις Χώρες της Κεντρικής Ευρώπης σιωνιστές, οι έχοντες ρίζες στους εκδιωχθέντες από τον Φερδινάνδο και την Ισαβέλλα της Ισπανίας τον 14ο αιώνα, είναι η λαϊκή της βάση, την υποστηρίζει και ο πυρήνας «των Εβραίων υπέρ της λογικής», φόρα σε Ευρώπη και Αμερική που χωρίς να αναγνωρίζουν δίκαιο στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού τάσσονται υπέρ του τερματισμού των βιαιοπραγιών και των εχθροπραξιών στη Λωρίδα της Γάζας...Η Μακάμπι βρίσκεται επί της ουσίας στη μέση του ποδοσφαιρικού εκκρεμούς που σε πολιτικό επίπεδο διανύει τη διαδρομή από την άκρα Δεξιά ως την (όχι και τόσο είναι η αλήθεια...) άκρα Αριστερά.
Η Μπεϊτάρ είναι η ομάδα της οποίας οι οπαδοί ακόμη και τον (γνωστό ως γεράκι) πρωθυπουργό Νετανιάχου «κατηγορούν» σαν «κεντρώο». Το «Τέντι Στάντιουμ» του Τελ Αβίβ που χρησιμοποιούν ως έδρα αποκαλείται «Κόλαση» και εκεί εφαρμόζεται καθεστώς τρομοκράτησης των αντιπάλων. Οι Αριστεροί και οι Παλαιστίνιοι χαρακτηρίζονται ανοικτά ανεπιθύμητοι και η ύπαρξη τέτοιων στο ρόστερ θεωρείται αδιανόητη. Τέτοιες θέσεις υποστήριξε πρόσφατα στο φόρουμ των οργανωμένων που φέρουν τη... μαφιόζικη επωνυμία «Λα Φαμίλια» και ο αρχηγός της Μπεϊτάρ. Μετακίνηση παίκτη από την Μπεϊτάρ στη... μισητή αντίπαλη Χάποελ (και τούμπαλιν...) απλά δεν προβλέπεται! Υποστηρίζεται κυρίως από τους «Μιζράχι» Εβραίους που έχουν την καταγωγή τους από χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής και διακρίνονται για την έντονη θρησκευτικότητα τους και τις συντηρητικές πεποιθήσεις τους.
Η Χάποελ είναι η ομάδα της Αριστεράς που δεν γνωρίζει δα και καμιά περίοδο ακμής στο σύγχρονο κράτος του Ισραήλ. Μεταξύ της νεολαίας όμως έχει μυριάδες υποστηρικτές και οι οπαδοί της κραδαίνουν στα ματς σημαίες με προσωπογραφίες του Τσε Γκεβάρα, ενώ πολλοί από αυτούς προβάλλουν και μπράτσα ή στήθη με χτυπημένο τατουάζ το (σήμα της ομάδας) σφυροδρέπανο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Βαθμολογίες Πρωταθλημάτων Ποδοσφαίρου


 

Save And Share : Share On Facebook ! Share On Google Buzz ! Add To Del.icio.us ! Share On Digg ! Share On Reddit ! Share On LinkedIn ! Post To Blogger ! Share On StumbleUpon ! Share On Friend Feed ! Share On MySpace ! Share On Yahoo Buzz ! Get These Share Buttons ! Share On Google Reader ! Google Bookmark ! Send An Email ! Blog Feed !