Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Ο διχασμός στο αντιντόπινγκ...

του Βασίλη Γαλούπη

ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ που όλα τα κράτη εντείνουν, ειδικά αυτή την εποχή, τον αγώνα τους κατά του ντόπινγκ, η Ελλάδα δείχνει εγκλωβισμένη στα προβλήματα της... Το μείζον ζήτημα με την απεργία διαρκείας των απλήρωτων δειγματοληπτών είχε ως συνέπεια να καταρρεύσει το αντιντόπινγκ για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες όμως με αφορμή αυτό το γεγονός ήρθαν στο φως κι άλλες σοβαρές «παρενέργειες».
Η ανακοίνωση του ΕΣΚΑΝ που έριξε -για μια ακόμα φορά την τελευταία διετία- το φταίξιμο στο εργαστήριο του ΟΑΚΑ, στην προκειμένη περίπτωση για την αδυναμία ελέγχων σε αθλητές στίβου πριν από πρόσφατη διεθνή διοργάνωση, φανερώνει τις χρόνιες εσωτερικές τριβές που υπάρχουν στο ελληνικό αντιντόπινγκ.
ΟΥΤΕ μία, ούτε δύο φορές από το 2008 μέχρι σήμερα έχουν βγει «μαχαίρια» μεταξύ του εθνικού φορέα αντιντόπινγκ και του μοναδικού αναγνωρισμένου από τη WADA εργαστηρίου της χώρας μας. Και, δυστυχώς αυτή η κόντρα δεν λέει να σταματήσει. Διαρκώς βλέπουμε καινούργια επεισόδια, με διαφορετικές αφορμές όμως με το ίδιο φινάλε. Μπηχτές, ανεπίσημες ή κι επίσημες κατηγορίες από τη μία πλευρά στην άλλη, πινγκ πονγκ ευθυνών, «επιθετικές» ανακοινώσεις κ.λπ.
ΤΟ ΠΟΙΑ από τις δύο πλευρές έχει δίκιο ή άδικο χωράει πολλή συζήτηση και δεν είναι της παρούσης. Η ουσία είναι ότι ξεκάθαρα χαμένο είναι το ελληνικό αντιντόπινγκ. Αντί τα δύο βασικά όπλα, το ΕΣΚΑΝ και το εργαστήριο, να είναι μια γροθιά, δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ακόμα και οι δειγματολήπτες βρέθηκαν να έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια... μπαλάκι αυτής της κατάστασης και να πηγαίνουν από την αρμοδιότητα του ΟΑΚΑ στο ΕΣΚΑΝ, ενώ υπάρχει κι ένα σενάριο, έστω κι αν συγκεντρώνει αυτή τη στιγμή λίγες πιθανότητες να επιστρέψουν. Χάνει η μάνα το παιδί, δηλαδή.
ΤΕΤΟΙΑ φαινόμενα, πάντως μόνο στο ελληνικό αντιντόπινγκ παρατηρούνται. Σε καμία άλλη χώρα ο φορέας με το εργαστήριο δεν έχουν αυτές τις σχέσεις οι οποίες, μάλιστα, δημοσιοποιούνται συχνά μέσω ανακοινώσεων. Πρέπει, λοιπόν, πάση θυσία να βρεθεί μια φόρμουλα εξομάλυνσης υπό την αιγίδα του κράτους. Να αποδοθούν ευθύνες, όπου υπάρχουν, για ό,τι δεν λειτουργεί σωστά κι από εκεί και πέρα, αφού λυθούν οι όποιες εκκρεμότητες και παρεξηγήσεις το ελληνικό αντιντόπινγκ να προχωρήσει απε¬ρίσπαστο κι ενωμένο απέναντι στον κοινό στόχο. Διότι δεν πάει άλλο...

Πηγή: Εφημερίδα "Real News"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Βαθμολογίες Πρωταθλημάτων Ποδοσφαίρου


 

Save And Share : Share On Facebook ! Share On Google Buzz ! Add To Del.icio.us ! Share On Digg ! Share On Reddit ! Share On LinkedIn ! Post To Blogger ! Share On StumbleUpon ! Share On Friend Feed ! Share On MySpace ! Share On Yahoo Buzz ! Get These Share Buttons ! Share On Google Reader ! Google Bookmark ! Send An Email ! Blog Feed !