Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Το ποδόσφαιρο έκλεισε την πόρτα στην τεχνολογία

Όχι στις κάμερες, αλλά και στο ριπλέι «Hawk Eye».

Ειρωνικός εμφανίστηκε ο Γιόζεφ Μπλάτερ στην πίεση που δέχθηκε το προηγούμενο διάστημα για τη χρήση της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο.
«Τεχνολογία στο γήπεδο; Ωραία, θα διοργανώσουμε ένα πρωτάθλημα που το βίντεο θα βγάζει όλες στις αποφάσεις και ένα άλλο με επτά διαιτητές».Το ποδόσφαιρο θα εξακολουθεί να εξαρτάται από τον... άνθρωπο και τα λάθη του. H Fifa παρουσιάστηκε οριστικά αρνητική στη χρήση της τεχνολογίας. Το συμβούλιο του διεθνούς ποδοσφαίρου (IFAB) που εξετάζει, δημιουργεί και αλλάζει τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου, σε χθεσινή του συνεδρίαση στη Ζυρίχη αποφάσισε να μην υιοθετήσει σχετικές προτάσεις για την εφαρμογή microchip στην μπάλα αλλά και καμερών, προκειμένου να αποφευχθεί κάθε αμφιβολία εάν η μπάλα πέρασε ή όχι τη γραμμή του τέρματος. Με άλλα λόγια για να μην υπάρχει το περίφημο γκολ- φάντασμα..
Καθώς επίσης απορρίφθηκε και η πρόταση εφαρμογής του συστήματος ριπλέι «Ηawk Eye», που χρησιμοποιείται με μεγάλη επιτυχία στο κρίκετ και στο τένις.
«Η απόφαση ήταν να μη χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία», παρατήρησε ο γενικός γραμματέας της Fifa Τζέρομ Βάλκε.
Η Fifa το προηγούμενο διάστημα είχε δεχθεί πίεση για τη χρήση τεχνολογίας, που εντάθηκε ιδιαίτερα με την περίπτωση που έκανε χέρι ο Τιερί Ανρί στη φάση που η Γαλλία σημείωσε γκολ και προκρίθηκε στο Μουντιάλ, αφήνοντας έξω τους Ιρλανδούς.
Η Ifab αποτελείται από τέσσερις βρετανικές ομοσπονδίες (Αγγλία, Σκωτία, Ουαλλία και Βόρεια Ιρλανδία) αλλά και τη Fifa. Κάθε ομοσπονδία έχει από μία ψήφο και η Fifa τέσσερις και οι αποφάσεις λαμβάνονται με πλειοψηφία (6 στους 8). Η αποφάσεις για τους δύο διαιτητές στην εστία, το ρόλο του τέταρτου και την αποβολή στο πέναλτι (έχει ζητηθεί να δίνεται κίτρινη κάρτα έστω κι αν είναι τελευταίος παίκτης), όπως και η παραμονή των τραυματιών στο γήπεδο (για παροχή ιατρικής βοήθειας)
προκειμένου να μην ευνοείται η αντίπαλος με επιπλέον παίκτη θα συζητηθούν στη γενική συνέλευση που είναι προγραμματισμένη για τις 18 Μάη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Βαθμολογίες Πρωταθλημάτων Ποδοσφαίρου


 

Save And Share : Share On Facebook ! Share On Google Buzz ! Add To Del.icio.us ! Share On Digg ! Share On Reddit ! Share On LinkedIn ! Post To Blogger ! Share On StumbleUpon ! Share On Friend Feed ! Share On MySpace ! Share On Yahoo Buzz ! Get These Share Buttons ! Share On Google Reader ! Google Bookmark ! Send An Email ! Blog Feed !