Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι ντόπινγκ στο ποδόσφαιρο.

Η FIFA ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ WADA.

Η στάση της FIFA απέναντι στους παραβάτες των κανονισμών περί φαρμακοδιέγερσης σκληραίνει και πλέον θα συμβαδίζει με τους κανονισμούς της WADA.Η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία παίρνει έξτρα μέτρα εν όψει του μεγάλου ραντεβού στη Νότια Αφρική για το Μουντιάλ και πλέον εναρμονίζεται με τους κανονισμούς που διέπουν τον παγκόσμιο οργανισμό αντιντόπινγκ.Όπως ανακοίνωσε η FIFA θα ξεκινήσει να υποβάλλει τους ποδοσφαιριστές σε αιφνιδιαστικούς ελέγχους από τον προσεχή Απρίλιο και θα παίρνει δείγματα ούρων και αίματος.
Η έναρξη αρχίζει από τις 10/4 και θα διαρκέσει μέχρι την παραμονή της πρεμιέρας του Παγκοσμίου Κυπέλλου στις 11 Ιουνίου. Οι 32 εθνικές ομάδες που θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση θα πρέπει να έχουν καταθέσει στην ομοσπονδία ποδοσφαίρου το πλάνο τους, καθώς και όλες τις λεπτομέρειες που θα αφορούν την προετοιμασία τους. Αυτό πρέπει να το έχουν κάνει μέχρι τις 22 Μαρτίου. Όπως τόνισε ο επικεφαλής της ιατρικής υπηρεσίας της διεθνούς ομοσπονδίας, Γίρι Ντβόρακ, εντατικοί έλεγχοι θα γίνονται και κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ.«Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας τη μάχη κατά του ντόπινγκ και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας σε απόλυτη συνεργασία με της WADA για την εφαρμογή του παγκόσμιου κώδικα κατά του ντόπινγκ», είπε ο Ντβόρακ σε συνέντευξη Τύπου στη Σαν Σίτυ της Νότιας Αφρικής, μετά την ολοκλήρωση του τριήμερου ιατρικού συνεδρίου της FIFA. Όπως ανέφερε, στη διάρκεια των περασμένων χρόνων η FIFA έχει πραγματοποιήσει πάνω από 33.000 ελέγχους ντόπινγκ και μόνο το 0,03% από αυτούς έδωσαν θετικά δείγματα.
Για το συγκεκριμένο σκοπό από τα ταμεία της FIFA βγήκαν περίπου 100.000 δολάρια, ωστόσο η Παγκόσμια Ομοσπονδία αισιοδοξεί πως θα καταφέρει να έχει ένα καθαρό Μουντιάλ. Στόχος είναι να υπάρξουν 256 δείγματα από τις 32 ομάδες, κάτι που σημαίνει ότι περισσότεροι από οχτώ παίκτες θα περάσουν από έλεγχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Βαθμολογίες Πρωταθλημάτων Ποδοσφαίρου


 

Save And Share : Share On Facebook ! Share On Google Buzz ! Add To Del.icio.us ! Share On Digg ! Share On Reddit ! Share On LinkedIn ! Post To Blogger ! Share On StumbleUpon ! Share On Friend Feed ! Share On MySpace ! Share On Yahoo Buzz ! Get These Share Buttons ! Share On Google Reader ! Google Bookmark ! Send An Email ! Blog Feed !