Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Έπιασε το νόημα, έστω κι αργά, η «σκληρή» ΦΙΦΑ...

Του Βασίλη Γαλούπη

ΘΕΤΙΚΗ από κάθε άποψη είναι η πρόθεση της ΦΙΦΑ να κάνει εντατικούς αιφνίδιους ελέγχους αντιντόπινγκ πριν από το Μουντιάλ της Ν. Αφρικής. Και είναι η πρώτη φορά που έχει καταστρωθεί από την παγκόσμια ομοσπονδία ένα ολοκληρωμένο πλάνο, προκειμένου να προβεί στα απαραίτητα κοντρόλ
ΠΟΛΛΕΣ φορές η ΦΙΦΑ είχε βρεθεί στο στόχαστρο όσων ασχολούνται με το αντιντόπινγκ για την επίμονη άρνηση της να ενταχθεί στο πρόγραμμα της WADA, όπως και όλες οι υπόλοιπες ομοσπονδίες αθλημάτων. Υπήρξαν φορές, μάλιστα, που ο Ζεπ Μπλάτερ ήρθε σε ευθεία σύγκρουση με τους αρμόδιους φορείς και ζητούσε «ειδική μεταχείριση», κάτι που προκαλούσε τις -δικαιολογημένες- αντιδράσεις από τα άλλα σπορ, αλλά και την καχυποψία του κόσμου.
ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ πέρασαν και η διεθνής ομοσπονδία εξέπληξε ευχάριστα τους πάντες όταν ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα το πλαίσιο των τεστ εν όψει Παγκοσμίου Κυπέλλου. Από 10 Απριλίου μέχρι 11 Ιουνίου, οπότε κι αρχίζει η διοργάνωση, η ΦΙΦΑ θα κάνει από 250-320 αιφνίδιους ελέγχους ούρων, αίματος σε καμπ προετοιμασίας και φιλικούς αγώνες των 32 αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων της τελικής φάσης.
ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΜΕΝΗ πλήρως, λοιπόν, η ΦΙΦΑ με όσα επιτάσσει η WADA. Οι διεθνείς ποδοσφαιριστές, μάλιστα, θα είναι υποχρεωμένοι, όπως κι όλοι οι άλλοι αθλητές, να δίνουν τα δικά τους wherwabouts, έτσι ώστε να είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμοι για τους δειγματολήπτες. Και, απ' ότι φαίνεται, αυτό το μέτρο σταδιακά θα εφαρμοστεί πλήρως, παρά τις όποιες αρχικές αντιδράσεις.
Η ΦΙΦΑ έπιασε το νόημα των καιρών, έστω κι αργά... και σπεύδει να δείξει ένα σαφώς καλύτερο πρόσωπο, αρχής γενομένης από το Μουντιάλ της Ν. Αφρικής. Και παλαιότερα είχε κάνει κάποιες ανάλογες απόπειρες, όμως περισσότερο για το θεαθήναι παρά για την ουσία. Από εκεί και πέρα, βέβαια, ας μην περιμένει κάποιος θαύματα, αφού η ΦΙΦΑ θα πρέπει να κάνει πολύ περισσότερα από μερικούς ελέγχους σε όλες της τις διοργανώσεις.
ΟΠΩΣ και να έχει, όμως, δεν μπορεί να παραγνωριστεί το γεγονός ότι η «σκληρή» ΦΙΦΑ έπαψε να κλείνει τα μάτια και συνειδητοποίησε ότι υπάρχει πρόβλημα και στο ποδόσφαιρο, κάτι που αρνιόταν πεισματικά να δεχτεί επί δεκαετίες... Κάνει, λοιπόν, τώρα έστω μια προσπάθεια, η οποία όλοι ελπίζουν να έχει και συνέχεια. Διότι, για αρχή, μετράει και η καλή θέληση...
Πηγή: Εφημερίδα Real News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Βαθμολογίες Πρωταθλημάτων Ποδοσφαίρου


 

Save And Share : Share On Facebook ! Share On Google Buzz ! Add To Del.icio.us ! Share On Digg ! Share On Reddit ! Share On LinkedIn ! Post To Blogger ! Share On StumbleUpon ! Share On Friend Feed ! Share On MySpace ! Share On Yahoo Buzz ! Get These Share Buttons ! Share On Google Reader ! Google Bookmark ! Send An Email ! Blog Feed !