Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

Παιχνίδια: Tα σωστά video games.

Οι γονείς προβληματίζονται.
Είναι γεγονός ότι τα video games έχουν εισβάλει, στα περισσό­τερα σπιτικά. Κατά καιρούς έρχονται στο ε­πίκεντρο της δημοσιότητας εξαιτίας των βί­αιων θεμάτων και αμφιλεγόμενων μηνυμάτων που ορισμένα περιέχουν.
Σε πολλά από αυτά, το παιδί, για να βγει νικητής, πρέπει να προλάβει να «σκοτώσει» αρκετούς, διαφορετικά θα το «σκοτώσουν». Οφείλουμε όμως να αναφέρουμε ότι κυ­κλοφορούν παιχνίδια που εί­ναι σχεδιασμένα ώστε να εισάγουν το παιδί στον κόσμο των πληροφοριών και της γνώσης.
Οπως διευκρινίζει η παιδοψυχολόγος Αλεξάνδρα Καππάτου, τα καλά βιντεοπαιχνίδια μπορεί να βοηθήσουν το παιδί να συντονίσει το μάτι με το χέρι, να αποκτήσει ταχύτητα και να χειρίζεται ταυτόχρονα διά­φορα θέματα.1. Είναι σημαντικό να αγοράζετε βιντεοπαιχνίδια που αντιστοιχούν αποκλειστικά στην ηλικία του παιδιού σας, αφού εξετάσετε το περιεχόμενο τους.2. Καθορίστε επίσης πόσο θα ασχο­λείται το παιδί, χρόνος που δεν πρέπει όμως να υπερβαίνει τη 1 ώρα. Επι­μείνετε στην τήρηση του ωραρίου.3. Μην επιτρέπετε στο παιδί να παίζει όταν είναι σε ένταση ούτε πριν πάει για ύπνο. Τα παιδιά που απασχολούνται συστηματικά με βιντεοπαιχνίδια που περιέχουν βία μπορεί να παρουσιάσουν ανησυχία, υπερκινητικότητα, φοβίες και διαταραχές στον ύπνο.4. Οταν το παιδί παίζει κάποιο βιντεοπαιχνίδι, μην του επιτρέπετε να κάθεται σε α­πόσταση μικρότερη από 2,5-3 μέτρα από την οθόνη.5. Πάντα να ενθαρρύνετε το παιδί να συνα­ντά τους φίλους του ή να αθλείται. Και φυσι­κά, αφιερώνετε καθημερινά λίγο χρόνο για να επικοινωνείτε με το παιδί σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Βαθμολογίες Πρωταθλημάτων Ποδοσφαίρου


 

Save And Share : Share On Facebook ! Share On Google Buzz ! Add To Del.icio.us ! Share On Digg ! Share On Reddit ! Share On LinkedIn ! Post To Blogger ! Share On StumbleUpon ! Share On Friend Feed ! Share On MySpace ! Share On Yahoo Buzz ! Get These Share Buttons ! Share On Google Reader ! Google Bookmark ! Send An Email ! Blog Feed !