Σάββατο 16 Μαΐου 2009

Τέλειωσε η... σούπα Λιγκ

του Ηλία Μπαζίνα
ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ της Σούπερ Λιγκ που μας άφησε χρόνους μόνο σούπερ δεν ήταν. Η λέ­ξη σούπα το περιγράφει καλύτερα. Η αίσθηση που μένει είναι ότι το εθνικό μας ποδόσφαιρο ΜΙΚΡΥΝΕ, ειδικά σε επίπεδο ομάδων.
Κάποτε είχαμε το«ΠΟΚ» με όλους τους εταίρους ανταγωνιστικούς. Είχαμε ΠΑΟΚ και Λάρισα σε πρω­ταγωνιστικούς ρόλους περιστασιακά και Αρη και Ηρακλή. Και κάποιες ομάδες του κέντρου, όπως ο Απόλλων Αθηνών, ο Πανιώνιος ο Εθνι­κός ακόμα και η Προοδευτική, να τρίζουν τα δόντια στους μεγάλους και να έχουν τον σεβα­σμό όλων.
Τώρα αρχίζει η μεγάλη και ιστο­ρική ΑΕΚ να μοιάζει με μόνιμη δευτεραγωνίστρια.
Ο Παναθηναϊκός μαστίζεται από εσω­τερικές φαγωμάρες που άλλοτε θα ήταν αδια­νόητες. Ο Ολυμπιακός απλά τσουλάει, διότι οι άλλοι αρνούνται να του κάνουν τη ζωή δύσκο­λη. Και τις συνέπειες του ότι πορεύεται σπρωχτός και με τις μηχανές σβηστές τις υφίσταται εκτός συνόρων, όπου αυτονόητα το λαπαδερόν είναι επισφαλές.
ΜΟΝΟ Ο ΠΑΟΚ αποτέλεσε πραγματική εξαί­ρεση. Ανέβηκε σε βαθμολογική παρουσία αλ­λά και σε αγωνιστικό κύρος. Εκανε επαγγελματικές κινήσεις στις μεταγραφές. Πρόοδος υπάρχει. Είναι όμως όση φαίνεται; Επέστρεψε πράγ­ματι ο ΠΑΟΚ στη φυσική του θέση του διεκδι­κητή τίτλων; Αυτό παραμένει αναπόδεικτο. Ο­μως απομένει να δούμε και πού το πάει η Λά­ρισα. Κάποτε τα καθαρόαιμα του θεσσαλικού κάμπου έκαναν αυθεντικό πρωταθλητισμό. Πό­σο ισχύει αυτό σήμερα;
ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ότι ΔΕΝ ισχύει. Η κορυφή της πυραμίδας στο ελληνικό ποδόσφαιρο στένεψε. Χωράει μόνο ΔΥΟ! Τον ΟΣΦΠ και τον ΠΑΟ. Που, όσο και αν απογοήτευσε εφέτος δυνά­μει παραμένει ισότιμος διεκδικητής με τον Ο­λυμπιακό, διότι έχει και τη φανέλα και την αύ­ρα και τα ΛΕΦΤΑ. Αλλά μόνο αυτός.
Για την ΑΕΚ πρέπει να εφευρεθεί μια ειδική κατηγο­ρία, κάτι σαν... ημιόροφος. Πικρό; Λυπάμαι! Η ζωή μιλάει, όχι εγώ. Και εκεί αποδίδω και την απροθυμία Μελισσανίδη να αναλάβει μεσ­σίας. Για να ξαναγίνει αξιόμαχη η ΑΕΚ, θέλει πλήθος προϋποθέσεων! Η πρώτη είναι επέν­δυση σε παίκτες.
ΦΟΒΑΜΑι ότι η ψαλίδα θα συνεχίσει να α­νοίγει ανάμεσα στις δύο ομάδες που έχουν το πολύ χρήμα και σε όλες τις άλλες. Τα χρόνια της ακμής τους ο ΠΑΟΚ και η Λάρισα ευτύχη­σαν να έχουν τεράστιους Μακεδόνες και Θεσ­σαλούς παίκτες. Ετσι ήταν τότε ο κόσμος. Τώ­ρα το χρήμα αγοράζει ό,τι ο τόπος δεν παρά­γει. Είτε Τσέλσι και Ιντερ λέγεσαι, είτε ΟΣΦΠ και ΠΑΟ, αν εσύ αγοράζεις εκείνο που ο άλ­λος δεν μπορεί να αγοράσει, η ψαλίδα συνε­χώς θα ανοίγει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Βαθμολογίες Πρωταθλημάτων Ποδοσφαίρου


 

Save And Share : Share On Facebook ! Share On Google Buzz ! Add To Del.icio.us ! Share On Digg ! Share On Reddit ! Share On LinkedIn ! Post To Blogger ! Share On StumbleUpon ! Share On Friend Feed ! Share On MySpace ! Share On Yahoo Buzz ! Get These Share Buttons ! Share On Google Reader ! Google Bookmark ! Send An Email ! Blog Feed !