Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

Αλέκος Λεώνης: Το γαρ της θλίψεως…

Αξιολογότατος προπονητής, με πολλούς εγχώριους τίτλους στο ενεργητικό του ο άλλοτε «καθοδηγητής» του Ηρακλή δείχνει τον τελευταίο καιρό το χειρότερο του πρόσωπο.
Το πιο πρόσφατο κρούσμα απαράδεκτης συμπεριφοράς σημειώθηκε λίγα δευτερόλεπτα μετά τον τελικό του CEV με τη Μπέλγκοροντ όταν η ρεπόρτερ της ΕΡΤ έκανε το «λάθος» να του επισημάνει «Ένας ακόμα χαμένος τελικός»ο κ. Λεώνης μίλησε με άκρως επιθετικό και απαξιωτικό τρόπο στη συνάδελφο, λες και εκείνη ήταν του είχε βρίσει τη γυναίκα, τα παιδιά και όλο του το σόι!
Έξαλλος ο τεχνικός του ΠΑΟ, λίγο έλειψε να πιάσει την κοπέλα απ'τον λαιμό ζητώντας της να ανακαλέσει την «προσβολή». "Ισως στο θολωμένο του μυαλό να ήταν εκείνη η υπαίτια για την ήττα της ομάδας του...
Θέλοντας να ξεπεράσει τον εαυτό του, ο Αλέκος Λεώνης επιχείρησε την Τετάρτη να αποδείξει πως η «αντιολυμπιακοφροσύνη» παραμένει της μόδας στον ελληνικό αθλητισμό. Και σε μια έκρηξη, παραλογισμού, δεν δίστασε να εξισώσει τον αναβληθέντα τελικό της Πάτρας με το περυσινό πρωτάθλημα του Ολυμπιακού.
«Πώς θα σας φανεί αν η ομάδα σας πάρει τον τίτλο στα «χαρτιά;» ήταν η εύλογη ερώτηση δημοσιογράφου προς τον τεχνικό του Παναθηναϊκού, ο οποίος απάντησε με την ελαφρότητα και την αφέλεια οπαδού, τυφλωμένου από τον φανατισμό:
«Θα το ευχαριστηθούμε όπως ο Ολυμπιακός πέρυσι στο ποδόσφαιρο»…
Το αν θα ευχαριστιόταν ο κύριος Λεώνης έχει να κάνει με τις δικές του αρχές και αξίες και προσωπικά δεν με απασχολεί. Γούστο του, καπέλο του και καουμποϊλίκι του, που έλεγε κι ένας ξάδερφος μου.
Από τη στιγμή όμως που επιλέγει τον φτηνό λαϊκισμό για να στηρίξει την εκ των πραγμάτων παράλογη άποψη του, οφείλει να είναι προετοιμασμένος και για τον αντίλογο.
Τι ακριβώς ζήτησε (και εννοείται ότι δεν κατάφερε) ο ΠΑΟ; Να ανατραπούν όλοι οι κανονισμοί ώστε να βγει μια απόφαση που θα συνιστούσε παγκόσμια πρωτοτυπία, η οποία θα επιβράβευε μια ομάδα που αρνήθηκε να συμμετάσχει σε έναν αγώνα. Δηλαδή, εκεί που ο Παναθηναϊκός έπρεπε να τιμωρηθεί με την πιο σκληρή ποινή που προβλέπει η αθλητική δικαιοσύνη για τη διακωμώδηση μιας ολόκληρης διοργάνωσης, έφτασε να απαιτεί στα χαρτιά έναν τίτλο τον οποίο κιότεψε να διεκδικήσει μέσα στο γήπεδο...
Σύμφωνα με τον προπονητή των «πρασίνων», μια παράβαση κανονισμών που διαπιστώθηκε ακόμα και από το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο έχει την ίδια βαρύτητα και σημασία με την αυθαίρετη άρνηση του ΠΑΟ να αγωνιστεί στον τελικό ενός τουρνουά, ο τίτλος του οποίου κρίνεται σε τρία και όχι σε τριάντα ματς.
Δεν ξέρω τι θα κάνατε εσείς κύριε Λεώνη, πάντως σας διαβεβαιώνω πως κανένας Ολυμπιακός δεν θα επέτρεπε στην ομάδα του να αποχωρήσει άνευ λόγου και αιτίας πριν από την έναρξη ενός αγώνα.
Πόσο μάλλον να διεκδικήσει στα χαρτιά έναν τίτλο για τον οποίο δεν ίδρωσαν οι παίκτες του...

Εφημερίδα "ΦΩΣ των ΣΠΟΡ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Βαθμολογίες Πρωταθλημάτων Ποδοσφαίρου


 

Save And Share : Share On Facebook ! Share On Google Buzz ! Add To Del.icio.us ! Share On Digg ! Share On Reddit ! Share On LinkedIn ! Post To Blogger ! Share On StumbleUpon ! Share On Friend Feed ! Share On MySpace ! Share On Yahoo Buzz ! Get These Share Buttons ! Share On Google Reader ! Google Bookmark ! Send An Email ! Blog Feed !