Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Doping: Αμετανόητος για το κακό που προκάλεσε

του Βασίλη Γαλούπη

ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ βετεράνοι αθλητές στη Γερ­μανία μετά την πρόσφατη απόφαση της Ο­λυμπιακής Επιτροπής της χώρας να δώσει άφεση αμαρτιών και νέα άδεια άσκησης επαγγέλματος σε προπονητές της πρώην DDR, που έχουν παραδεχθεί ότι χορηγού­σαν απαγορευμένες ουσίες κατά το παρελ­θόν.
Και δεν υπάρχει μεγαλύτερο παράδειγ­μα από την τέως Αν. Γερμανία για να κατανο­ήσει ο οποιοσδήποτε τις φριχτές παρενέργειες του ντόπινγκ.
Στις 2 Μαΐου 2000, ξε­κίνησε η μεγάλη δίκη του «ενορχηστρωτή» του προγράμματος ντόπινγκ της Αν. Γερμα­νίας.
Ο αρχίατρος Μάνφρεντ Χέπνερ κάθι­σε στο εδώλιο του κατάμεστου από κόσμο και κάμερες δικαστηρίου του Βερολίνου, με τις κατηγορίες της πρόκλησης σωματικών βλαβών σε 141 αθλήτριες από το 1972 ώς το 1988.
Ηταν η πρώτη φορά μετά την πτώ­ση του τείχους που ο Χέπνερ αναγκάστηκε να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τα θύμα­τα του, τα οποία ύστερα από χρόνια δικαστι­κού αγώνα αποζημιώθηκαν, εν τέλει, από το κράτος το 2007.
Ο ΓΙΑΤΡΟΣ με το σκληρό πρόσωπο και το α­μετανόητο βλέμμα, που ήταν επί σειρά ετών υψηλό στέλεχος στην επιτροπή αντιντόπινγκ της ΔΟΕ (!!!), δεν έδειξε να λυγίζει και προ­σπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγη­τα...
Ο κυνικός επιστήμων δήλωσε στο δικα­στήριο ότι «ο αγωνιστικός αθλητισμός αρχίζει εκεί που τελειώνει ο υγιής αθλητισμός»!!!
Ο­ταν όμως άρχισαν να προσέρχονται για κα­τάθεση οι πρώην αθλήτριές του, προκλήθη­κε σοκ στην κοινή γνώμη.
Η ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ Ευρώπης στην κολύμ­βηση Χάικε Γκρίνλερ είπε ότι με εντολή Χέπνερ τής έδιναν στεροειδή χάπια από τότε που ήταν στην Δ' Δημοτικού. Η Κάρεν Κένιγκ, επίσης πρωταθλήτρια Ευρώπης στις πι­σίνες, κατέθεσε ότι έζησε ένα δράμα, αφού από 11 ετών την ντόπαραν με 10 χάπια η­μερησίως με δραματικές συνέπειες για την υγεία της (αυτοκτονικές τάσεις).
Η ολυμπιο­νίκης Ρίκα Ράινιχ έκλαιγε μπροστά στον κα­τηγορούμενο Χέπνερ όταν έλεγε:
«Ζω μόνι­μα με τον πόνο, υποφέρω από κύστες στις ωοθήκες, είχα δύο αποβολές και πρέπει κα­θημερινά να παίρνω φάρμακα για καρδια­κά προβλήματα. Δίνουμε καθημερινή μάχη για τη ζωή μας...».
Πώς θα ήταν δυνατόν τα δεκάδες θύματα να εξιλεωθούν από την τότε καταδικαστική απόφαση στον Χέπνερ και να μην εξοργιστούν από την πρόσφατη απόφα­ση της Ολυμπιακής Επιτροπής
Οι παρενέρ­γειες πρωταθλητισμού υπενθυμίζουν στους βετεράνους κάθε μέρα, μέχρι και σήμερα, τι πέρασαν στα χρόνια της δόξας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Βαθμολογίες Πρωταθλημάτων Ποδοσφαίρου


 

Save And Share : Share On Facebook ! Share On Google Buzz ! Add To Del.icio.us ! Share On Digg ! Share On Reddit ! Share On LinkedIn ! Post To Blogger ! Share On StumbleUpon ! Share On Friend Feed ! Share On MySpace ! Share On Yahoo Buzz ! Get These Share Buttons ! Share On Google Reader ! Google Bookmark ! Send An Email ! Blog Feed !