Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Η ατιμωρησία και η στοργή εξόντωσαν το αθλητικό ήθος!

Δύσκολα μπορεί να πάει παρακάτω το αθλητικό ήθος σε αυτή τη χώρα.
Έχουν γίνει πολλά και κατακριτέα, αλλά αυτό το άηθες θέαμα δεν έχει προηγούμενο! Οφείλουν εξηγήσεις και ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, που δέχθηκε να δώσει το κύπελλο, και η αθλητική Δικαιοσύνη για την αναλγησία της...
Μπράβο στα πράσινα κορίτσια... Να τις χαίρονται οι γονείς τους και ο σύλλογος τους…
«Τσο και Λο». Αυτός είναι ο νέος γρίφος του ελληνικού αθλητισμού, που δεν είναι καθόλου γρίφος, αλλά ένα σύνθημα το οποίο δεν γράφεται.
Το φωνάζουν αυτό το σύνθημα στα γήπεδα, δεν ξέρω βέβαια, πότε έχουν την ευκαιρία αγωνιστικά τουλάχιστον, να εμπνέονται τόσο πολύ και να ερεθίζονται τόσο πολύ οι γενετήσιες ορμές τους, αλλά στα φανελάκια δεν το έγραψαν όλο, έκοψαν από μια συλλαβή σε κάθε λέξη.
Τύπωσαν το σύνθημα σε φανέλες με την υπογραφή "Θύρα 13" και τις έδωσαν στις παίκτριες βόλεϊ του Παναθηναϊκού να τις φορέσουν και με αυτές να σηκώσουν το πρωτάθλημα Ελλάδας που κατέκτησαν. Αυτές τις φόρεσαν, παρά το γεγονός ότι ήξεραν ολόκληρο το σύνθημα. Και αυτές τις φόρεσαν και ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ τις απένειμε το κύπελλο του πρωταθλήματος, ενώ φορούσαν αυτές τις φανέλες.
Δεν γνωρίζω αν μπορεί να πάει παρακάτω το αθλητικό ήθος σε αυτή τη χώρα. Πολλά έχουν γίνει κατά καιρούς, άσχημα και κατακριτέα, αλλά τέτοιο πράγμα δεν έχει ξαναγίνει. Και δεν έχει ξαναγίνει να περνάει έτσι χωρίς καταδίκη μια τέτοια κατάσταση που ξεπερνάει κάθε όριο και ήδη θα έπρεπε να έχει κινητοποιήσει τον αθλητικό δικαστή και τους φορείς του βόλεϊ. Να εξηγήσει ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ γιατί έδωσε κύπελλο σε μια ομάδα που φορούσε φανέλα με τέτοιο σύνθημα και νομιμοποίησε ουσιαστικά αυτή την αθλιότητα, την οποία μόνο ομάδα του Παναθηναϊκού έχει τολμήσει να κάνει όσα χρόνια παρακολουθώ τον αθλητισμό σ' αυτή τη χώρα, και δεν είναι λίγα.
Πρόκειται για εκτέλεση εν ψυχρώ κάθε έννοιας του αθλητικού ιδεώδους.
Η ατιμωρησία και όχι μόνο, αλλά και η στοργή που απολαμβάνει ο Παναθηναϊκός από τα όργανα του βόλεϊ σε όλα τα επίπεδα, αυτά τα αποτελέσματα έχουν. Αποθρασύνονται οι πράσινοι εκ του ασφαλούς πάντα και δεν έχουν άδικο. Έχει γίνει τέτοιο ανοσιούργημα και δεν έχω δει να ευαισθητοποιηθούν η αθλητική δικαιοσύνη, ούτε η Πολιτεία που κατά τα άλλα θέλει να καταπολεμήσει τη βία.
Πιθανόν να έχει πρόβλημα να κινηθεί η αθλητική δικαιοσύνη, γιατί τέτοιες ακρότητες μπορεί να μην περιλαμβάνονται στα παραπτώματα που προβλέπονται από τον αθλητικό κώδικα. Να, λοιπόν, μια θαυμάσια ευκαιρία να μείνει ατιμώρητη για μια ακόμη φορά η ομάδα του Παναθηναϊκού, μέχρι να αρχίσουν να αντιδράνε στο ίδιο ύφος οπαδοί άλλων ομάδων και να έχουμε πάλι δράματα.
Αλλά και ο αθλητικός εισαγγελέας, ο οποίος έχει επιδείξει ευαισθησία όταν πρόκειται για άλλες ομάδες εκτός Παναθηναϊκού, δεν άκουσα να κάνει κάτι γι' αυτή την πραγματικά μεγάλη ντροπή.
Δεν τρέχει τίποτε γενικώς και από όλους ώστε να αποδειχθεί ότι σ' αυτή τη χώρα η υποκρισία και ο φαρισαϊσμός βασιλεύουν. Ελπίζω να διαψευσθώ και να υπάρξει μια κλήση για απολογία τουλάχιστον.
Πρέπει να καταλάβουν αυτοί που έχουν στα χέρια τους τις τύχες του αθλητισμού αυτής της χώρας ότι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να εξαντλούν τη δραστηριότητα τους με το να κάνουν δημόσιες σχέσεις και κυρίως να εξυπηρετούν τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο μιας διαπλοκής συμφερόντων.
Κρατάνε στα χέρια τους τις τύχες του αθλητισμού στη χώρα που τον γέννησε.
Φοβάμαι, όμως, ότι δεν έχουν καταλάβει το μέγεθος και την αξία αυτού του μεγαλείου του αθλητικού ιδεώδους, γιατί όποιος το καταλαβαίνει και το γνωρίζει πραγματικά μπορεί να τα βάλει κάτω από τα προσωπικά του συμφέροντα και επιδιώξεις και δυστυχώς στην Ελλάδα, στη χώρα που γέννησε αυτό το ιδεώδες, που αντέχει εκατοντάδες χρόνια, κάποιοι το «υπηρετούν» σαν να το εκμεταλλεύονται.
Έτσι φτάνουμε σ' αυτά τα σημεία. Κορίτσια να φορούν μπλουζάκι με σύνθημα «Τσο και Λο». Ό,τι και να πει κανείς περισσεύει. Να πει μπράβο στα κορίτσια αυτά που απέκτησαν και όργανο ανδρικό. Μπράβο στον Παναθηναϊκό και τους αφούς Γιαννακόπουλου που τις έχουν και τις καμαρώνουν.
Μπράβο σε όσους ανέχονται αυτές τις αισχρότητες, είτε είναι άνθρωποι του αθλητισμού, είτε γενικώς πολιτικοί, δικαστές ή εισαγγελείς.

Πηγή: Εφημερίδα "ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Βαθμολογίες Πρωταθλημάτων Ποδοσφαίρου


 

Save And Share : Share On Facebook ! Share On Google Buzz ! Add To Del.icio.us ! Share On Digg ! Share On Reddit ! Share On LinkedIn ! Post To Blogger ! Share On StumbleUpon ! Share On Friend Feed ! Share On MySpace ! Share On Yahoo Buzz ! Get These Share Buttons ! Share On Google Reader ! Google Bookmark ! Send An Email ! Blog Feed !