Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Θέατρο παραλόγου από τα μεγάλα αφεντικά...

του Βασίλη Γαλούπη

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Έλληνας φίλαθλος που να μην παρακολούθησε ενδελεχώς τα γεγονότα της 12ης Αυγούστου 2004 κι όσα ακολούθησαν με την περιβόητη ιστορία των «αποτυχημένων ελέγχων αντιντόπινγκ», όπως τους χαρακτήρισε αργότερα το CAS στον συμβιβασμό της ελληνικής πλευράς με την ΙΑΑΦ. Συνεπώς, το σίριαλ, με επίκεντρο τους Κώστα Κεντέρη και Κατερίνα Θάνου, είναι πασίγνωστο μέχρι λεπτομέρειας ακόμα και στο εξωτερικό..., οπότε δεν υπάρχει κάτι να προσθέσουμε. Ο καθένας έχει βγάλει τα συμπεράσματα του, όποια κι αν είναι αυτά...
ΑΥΤΟ, όμως, που δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί ήταν το απίστευτο χρόνιο μπέρδεμα που θα επακολουθούσε, με το όλο σκηνικό να φτάνει σε αδιέξοδο καινά προκαλεί ερωτήματα για το ποιος, εν τέλει, διαχειρίζεται τον παγκόσμιο αθλητισμό, αλλά και πώς τον διαχειρίζεται.ΜΟΙΑΖΟΥΝ, λοιπόν, με θέατρο του παραλόγου οι πρόσφατες εξελίξεις. Σχεδόν μια δεκαετία μετά (!!!)τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, η ΔΟΕ κλήθηκε να αποφασίσει σε ποια αθλήτρια θα δώσει το χρυσό των 100 μέτρων, το οποίο αφαιρέθηκε από τη Μαριον Τζόουνς όταν αυτή παραδέχθηκε ότι έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών.
Η ΔΟΕ, όμως, πήρε την πρωτοφανή απόφαση να μην υπάρχει νικήτρια στη συγκεκριμένη κούρσα! Η εκτελεστική επιτροπή των αθανάτων ανέβασε στη 2η θέση την Τζαμαϊκανή Τάνια Λόρενς κι έτσι η Θάνoυ, που έκανε καλύτερο χρόνο στον αγώνα, απέκτησε συγκάτοικο. Συνεπώς, υπάρχουν δύο 2ες και καμία 1η! Κι αυτό διότι η ΔΟΕ είναι γνωστό ότι έχει στο «σημάδι» την Ελληνίδα σπρίντερ από το 2004 και μετά.Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ομοσπονδία στίβου, όμως, ήρθε σχεδόν αμέσως να αναιρέσει την απόφαση της ΔΟΕ. Η ΙΑΑΦ ανακοίνωσε ότι είναι «κανονικά 1η η Θάνου κι απλά η Ελληνίδα θα κρατήσει το αργυρό μετάλλιο στην κατοχή της», διότι η ΔΟΕ δεν της παραδίδει το ούτως ή άλλως... ταλαιπωρημένο χρυσό.
ΤΟΣΑ χρόνια μετά, δηλαδή, κι έχουμε ουσιαστικά διαφορετικές αποφάσεις από δύο τεράστια μεγέθη στον χώρο του αθλητισμού, τη ΔΟΕ και την ΙΑΑΦ. Και το ερώτημα είναι ένα: Τι αγώνες παρακολουθούμε τελικά; Διότι αν βραχυκυκλώνουν τόσο εύκολα ΔΟΕ -ΙΑΑΦ και, για τον άλφα ή βήτα λόγο, δεν μπορούν να συμφωνήσουν έστω για τη νικήτρια ενός προ... δεκαετίας αγώνα, τότε σίγουρα κάτι πάει στραβά και με τα μεγάλα αφεντικά των σπορ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Βαθμολογίες Πρωταθλημάτων Ποδοσφαίρου


 

Save And Share : Share On Facebook ! Share On Google Buzz ! Add To Del.icio.us ! Share On Digg ! Share On Reddit ! Share On LinkedIn ! Post To Blogger ! Share On StumbleUpon ! Share On Friend Feed ! Share On MySpace ! Share On Yahoo Buzz ! Get These Share Buttons ! Share On Google Reader ! Google Bookmark ! Send An Email ! Blog Feed !