Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Ο Παναθηναϊκός και οι «αντιεξουσιαστές»

Του Γιώργου Χαλά.

Δεν ξέρω αν το μάθατε, αλλά αυτοί οι «αλήτες» οι αντιεξουσιαστές έφταιγαν για τα όσα θλιβερά συνέβησαν στο ΟΑΚΑ, έστω και αν για μια ακόμα φορά δεν καταγράφηκε τίποτε από τις κάμερες του συνδρομητικού καναλιού.Τώρα βέβαια, δεν πρέπει να έχουμε και πολλές απαιτήσεις από τη NOVΑ: εδώ ο Τσακίρης περιμένει ακόμα να πάρει στα χέρια του την κασέτα από εκείνη την περιβόητη κάμερα που τραβούσε το φεγγάρι αντί για το οφσάιντ του Σισέ...
Πάντως, είναι να τρελαίνεσαι κάποιες φορές και, δυστυχώς, αντιλαμβάνομαι σε μεγάλο βαθμό την οργή και την αγανάκτηση του κόσμου για το σινάφι μας. Σε πράγματα που σηκώνουν ερμηνείες και άποψη, είναι απολύτως θεμιτό το να μεσολαβούν διαφωνίες και διχογνωμίες. Δηλαδή, αν εγώ ισχυρίζομαι ότι η τάδε ομάδα έπαιξε καλά, ενώ κάποιος άλλος δημοσιογράφος λέει ακριβώς το αντίθετο, η τελική κρίση εναπόκειται στον αναγνώστη, στον ακροατή ή στον τηλεθεατή.
Όταν όμως έχω την υποχρέωση να ενημερώσω το κοινό και αντ' αυτού επιλέγω την «τύφλωση» του, τότε δεν υπάρχει κανένα ελαφρυντικό.
Και αναρωτιέμαι ο φτωχός: όταν τα κανάλια «κάνουν κρα» για αναμπουμπούλες και ψευτοεπεισόδια στέλνοντας τηλεοπτικά συνεργεία στα πιο απίθανα μέρη, πώς είναι δυνατόν να μη φιλοτιμήθηκε ένας υπεύθυνος ώστε να στείλει μια από τις τόσες κάμερες που υπήρχαν εντός αγωνιστικού χώρου στα σοβαρότατα επεισόδια λίγο έξω από τη θύρα των οπαδών του Ατρόμητου;
Για κάποιον ανεξήγητο (;) λόγο, παρατηρείται εδώ και καιρό μια ασυλία προς οτιδήποτε έχει «πράσινη» απόχρωση. Δίχως να έχουν οι ίδιοι οπτική άποψη από το τι συνέβαινε εκτός σταδίου (το παραδέχθηκαν στη διάρκεια της μετάδοσης), οι δημοσιογράφοι του συνδρομητικού καναλιού μετέδιδαν με βεβαιότητα αυτόπτη μάρτυρα πως επρόκειτο για αντιεξουσιαστές που έτυχε να... βολτάρουν στα βόρεια προάστια.
Δεδομένου ότι ουδείς αντικειμενικός είχε την ευκαιρία να δει τι ακριβώς συνέβη στον περιβάλλοντα χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου, προκειμένου να απαλλαγεί ο ΠΑΟ από οποιαδήποτε «σκιά ενοχής», θεωρώ πολύ πιθανό να ακούγαμε ακόμα και την εκδοχή της εισβολής... εξωγήινων!
Έτσι και αλλιώς, εξωγήινα είναι το όσα διαιτητικά συμβαίνουν κάθε εβδομάδα στα ματς του Παναθηναϊκού, γιατί να μη γίνει το ίδιο και στις εξωγηπεδικές δραστηριότητες των «πρασίνων»;
Και επειδή δεν θέλω να αφήνω αιωρούμενους υπαινιγμούς για τους συναδέλφους μου, το λέω στα ίσια: Μια εβδομάδα πριν, άνθρωποι που έχουν πια γίνει αντικείμενο χλευασμού από όλους τους Έλληνες φιλάθλους μιλούσαν με ψεύτικη θλίψη για τα δήθεν κακά του ελληνικού ποδοσφαίρου, αφήνοντας σαφείς αιχμές περί «ερυθρόλευκων» ευθυνών επειδή ένα πούλμαν έκανε βόλτες στους δρόμους της Αθήνας.
Το συνδρομητικό κανάλι πήγε κατευθείαν στο άλλο άκρο, ξεκαθαρίζοντας χωρίς το παραμικρό στοιχείο πως οι μόνοι που δεν φταίνε είναι οι φίλοι του Παναθηναϊκού. Δηλαδή, τα καδρόνια και τις πέτρες προς τους Περιστεριώτες τα πετούσαν οι «αντιεξουσιαστές», επειδή τους πέρασαν για Χρυσαυγίτες.
Αυτό θα πει «ενημέρωση με συνδρομή»...
Για κακή τύχη όλων των προαναφερθέντων, υπάρχει πλούσιο φωτορεπορτάζ από τα όσα έγιναν τριγύρω από το ΟΑΚΑ και στις φωτογραφίες απεικονίζονται -τι λέτε;- «αντιεξουσιαστές» που φορούν κασκόλ, σκούφους και μπουφάν του Παναθηναϊκού! Ο κύριος Ησαΐας προσπάθησε να «χορέψει» την κοινή γνώμη με τη σκόπιμη παραπληροφόρηση κατά τη διάρκεια της διακοπής και το σχέδιο του θα δούλευε ρολόι αν τα φωτογραφικά πρακτορεία δεν έδιναν στη δημοσιότητα τις εικόνες που τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Βαθμολογίες Πρωταθλημάτων Ποδοσφαίρου


 

Save And Share : Share On Facebook ! Share On Google Buzz ! Add To Del.icio.us ! Share On Digg ! Share On Reddit ! Share On LinkedIn ! Post To Blogger ! Share On StumbleUpon ! Share On Friend Feed ! Share On MySpace ! Share On Yahoo Buzz ! Get These Share Buttons ! Share On Google Reader ! Google Bookmark ! Send An Email ! Blog Feed !