Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Υπόκλιση το Θρύλο από τον Γιάγια Τουρέ!

Ο Ιβοριανός δεν ξέχασε για ακόμη μία φορά να χαρακτηρίσει τον Ολυμπιακό σταθμό-ορόσημο στην καριέρα του

Του Αλέξη Βιρβίλη
Οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται...
Όσοι έχουν φύγει από τον Ολυμπιακό έχουν πει τα καλύτερα, θυμούνται τις στιγμές που έζησαν στο Καραϊσκάκη, στο ΟΑΚΑ, στη Ριζούπολη, στο παλιό Καραϊσκάκη, τα πάντα! Είτε αυτός λέγεται Χόρχε Μπερμούδες που ήρθε και δεν «έπιασε», είτε Γιάγια Τουρέ που μεσουρανεί με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, είτε Καρεμπέ και Τζιοβάνι, είτε Λοσάντα και Υβ Τριαντάφυλλος. Κάποια πράγματα μένουν ανεξίτηλα στο μυαλό των πρώην ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού και τους ακλουθούν σε όλη τους τη ζωή.

Τελευταίο παράδειγμα ο Γιάγια Τουρέ, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη σε εφημερίδα της πατρίδας του, την «Patriote», με αφορμή το Μουντιάλ του ερχόμενου καλοκαιριού.
Ο Ιβοριανός λοιπόν αφού μίλησε για την Εθνική ομάδα της χώρας του και τις πιθανότητες που έχει για να διακριθεί στα γήπεδα της Ν. Αφρικής, μίλησε για την παρουσία του στην Μπαρτσελόνα.
Από τα λεγόμενα του φυσικά δεν μπορούσε να λείψει μία αναφορά στον Ολυμπιακό.
Μεταξύ άλλων ο Γιαγιά Τουρέ δήλωσε:
«Έκανα πραγματικότητα ένα όνειρο μου, φόρεσα τη φανέλα ενός κορυφαίου ευρωπαϊκού κλαμπ και πιστεύω ότι οι κόποι μου ανταμείφθηκαν.
Δούλεψα πολύ στην καριέρα μου. Καθημερινά μάθαινα όλο και περισσότερα πράγματα. Μεγάλος σταθμός στην καριέρα μου ο Ολυμπιακός. Ήταν η ομάδα που με πίστεψε και με πήρε στην Ελλάδα από την παγωμένη Ουκρανία όπου δεν είχα μέλλον.
Στον Ολυμπιακό έμαθα να διαχειρίζομαι τη δύναμη μου και την τεχνική, να ισορροπώ αυτά τα δύο στοιχεία και να παίζω το ποδόσφαιρο που θέλω.
Στην Ελλάδα αισθάνθηκα για πρώτη φορά το πάθος και την αγάπη του κόσμου για την ομάδα του.
Η ατμόσφαιρα των ντέρμπι και του Τσάμπιονς Λιγκ με έκαναν να προσφέρω ακόμα περισσότερα.
Χάρη στον Ολυμπιακό πήρα μεταγραφή στη Γαλλία και τη Μονακό, προτού φορέσω τη φανέλα της Μπαρτσελόνα που είναι ο ιδανικός σταθμός για κάθε ποδοσφαιριστή».
Η αλήθεια είναι ότι δεν το κάνει πρώτη φορά ο Τουρέ. Όσες φορές του δίνεται η ευκαιρία, μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τους «ερυθρόλευκους» και πολύ περισσότερο στέκεται στην ατμόσφαιρα που δημιουργούσε ο κόσμος στο Καραϊσκάκη.

Πηγή:Εφημερίδα "ΦΩΣ" των Σπορ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Βαθμολογίες Πρωταθλημάτων Ποδοσφαίρου


 

Save And Share : Share On Facebook ! Share On Google Buzz ! Add To Del.icio.us ! Share On Digg ! Share On Reddit ! Share On LinkedIn ! Post To Blogger ! Share On StumbleUpon ! Share On Friend Feed ! Share On MySpace ! Share On Yahoo Buzz ! Get These Share Buttons ! Share On Google Reader ! Google Bookmark ! Send An Email ! Blog Feed !