Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Λουκάκου: το παιδί-θαύμα της Άντερλεχτ!

Ένας 16άχρονος την οδηγεί!

Το όνειρο κάθε εφήβου που ασχολείται με το ποδόσφαιρο είναι να βρεθεί από τα σχολικά του χρόνια σε μια επαγγελματική ομάδα και να γίνει από πολύ μικρός σταρ, κερδίζοντας δόξα και χρήμα.
Τα παιδιά... θαύματα τα τελευταία χρόνια σπανίζουν στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, όμως οι εξαιρέσεις υπάρχουν για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα και την πιο τρανταχτή από αυτές τη συναντάμε φέτος στην Αντερλεχτ, την οποία ένας 16άχρονος έχει πάρει από το χέρι και την οδηγεί στο θρόνο του βελγικού ποδοσφαίρου!
Ο τυπάκος της απίστευτης πραγματικά ιστορίας μας λέγεται Ρομελού Λουκάκου κι έχει κάνει τις Βρυξέλλες να παραμιλούν για πάρτη του.
Πριν ακόμα κλείσει τα 15 ο σκουρόχρωμος νεαρός με το ράστα μαλλί φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της Αντερλεχτ λίγο πριν από το φινάλε της περσινής σεζόν.
Ο Άριελ Γιάκομπς, ο προπονητής της ομάδας των Βρυξελλών, δεν δυσκολεύθηκε και πολύ να εντοπίσει το ταλέντο του.
Ο Λουκάκου που προέρχεται από ποδοσφαιρική οικογένεια, μιας και ο πατέρας του με καταγωγή από την Αφρική ήταν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στα νιάτα του, ξεχώριζε ανάμεσα στα άλλα παιδάκια των ακαδημιών της Άντερλεντ λόγω του ύψους του που ξεπερνά το 1,90 αλλά και τη δυσανάλογη με τη σωματοδομή του ταχύτητα του.
Τέτοιο συνδυασμό ταχύτητας και σωματικών προσόντων σπάνια συναντά κανείς στα ποδοσφαιρικά γήπεδα και σε χρόνο-ρεκόρ ο πιτσιρικάς όχι μόνο υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο, αλλά κατάφερε να εκτοπίσει από την ενδεκάδα της Αντερλεχτ τον Αργεντινό σταρ Φρούτος που έχει μετατραπεί σε παγκίτη πολυτελείας.
Με οκτώ γκολ σε 13 αγώνες το ενδιαφέρον της Τσέλσι ήρθε μάλλον φυσιολογικά κι όλα δείχνουν ότι το καλοκαίρι ο Λουκάκου θα συνεχίσει εκεί την καριέρα του που μόλις άρχισε. Στα βελγικά γήπεδα ο πιτσιρικάς είναι... αέρας, φορτώνει με γκολ τις αντίπαλες άμυνες και κόντρα στη Σερκλ Μπριζ η Αντερλεχτ δεν αναμένεται να συναντήσει πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Βαθμολογίες Πρωταθλημάτων Ποδοσφαίρου


 

Save And Share : Share On Facebook ! Share On Google Buzz ! Add To Del.icio.us ! Share On Digg ! Share On Reddit ! Share On LinkedIn ! Post To Blogger ! Share On StumbleUpon ! Share On Friend Feed ! Share On MySpace ! Share On Yahoo Buzz ! Get These Share Buttons ! Share On Google Reader ! Google Bookmark ! Send An Email ! Blog Feed !