Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

Μπάμπης Ζελενίτσας: "Πολύ σημαντικές οι απόψεις

που ανταλλάξαμε με τον Ρούντ Ντόκτερ".

των Γ. Αντωνόπουλου-Δ. Γκουτζούρη.

Τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός έχει ρίξει σημαντικό βάρος στα τμήματα υποδομής του. Τα αποτελέσματα έχουν αρχίσει να φαίνονται με την προώθηση αρκετών πιτσιρικάδων στην πρώτη ομάδα, οι οποίοι μάλιστα έχουν αφήσει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.
Ο διευθυντής των τμημάτων υποδομής του Ολυμπιακού, Χαράλαμπος Ζελενίτσας, βλέπει τις προσπάθειες που καταβάλλει, για να βελτιώνει συνεχώς τις ακαδημίες, να πιάνουν τόπο. Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, της όσο το δυνατόν μεγαλύτερης βελτίωσης των τμημάτων υποδομής, αλλά της εκπαίδευσης των προπονητών, προσκάλεσε τον Ολλανδό προπονητή της Εθνικής ομάδας Κ16, Ρουντ Ντοκτερ, στη χώρα μας.Μιλώντας μας για την πρόσκληση αυτή, ο Χαράλαμπος Ζελενίτσας μας είπε:
«Γνωριστήκαμε με τον Ρουντ στα σεμινάρια για το δίπλωμα Pro License της ΟΥΕΦΑ. Στη συνέχεια τον συνάντησα και στην Ολλανδία, όταν είχα πάει στη σχολή προπονητών, και πίστεψα ότι ο τρόπος διδασκαλίας του είναι πάρα πολύ κατανοητός και θα είχε τη δυνατότητα, έστω και στο μικρό αυτό διάστημα που θα μπορούσαμε να τον φιλοξενήσουμε, να μας δώσει κάποιες βασικές γενικές κατευθύνσεις, ώστε να τις δουν και οι υπόλοιποι προπονητές, και αν μπορούμε, κάποιες από αυτές να τις εφαρμόσουμε. Γιατί όπως είπε και ο ίδιος σωστά, δεν μπορείς να κάνεις αντιγραφή. Αλλά ορισμένες μεθοδολογικές αρχές μέσα στην προπόνηση που είναι βασικές, από μία άκρως προηγμένη ποδοσφαιρικά χώρα, όπως η Ολλανδία, μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις».
Ερ.: Ποιά ήταν η ανταπόκριση που υπήρχε από τους προπονητές στην παρουσία του κ. Ντοκτερ;«Πιστεύω ότι ήταν πολύ καλή η ανταπόκριση που υπήρχε από τους προπονητές. Τα μηνύματα είναι καλά και όλοι τους είπαν ότι είναι πράγματι πολύ εύκολος άνθρωπος. Το βασικό όμως είναι πως είναι μεταδοτικός. Έκανε προπόνηση με τους Κ17. Είδαμε και το φιλικό που έδωσε η ομάδα με τον Ατρόμητο. Συγκρίναμε κάποια στοιχεία και σίγουρα υπάρχουν διαφορές με την Ολλανδία, αλλά οι διαφορές δεν έχουν να κάνουν τόσο στην ποιότητα των παικτών, αλλά έχουν να κάνουν με θέματα οργάνωσης.
Ερ.: Θα υπάρξει και συνέχεια σε τέτοιες κινήσεις, όπως η πρόσκληση του Ολλανδού προπονητή;«Πιστεύω ότι θα υπάρξουν και άλλες τέτοιες κινήσεις από άλλες ποδοσφαιρικές σχολές, θα έρθουν άνθρωποι να εκπαιδεύσουν. Γιατί προσωπικά πιστεύω πάρα πολύ στην εκπαίδευση. Δεν μπορείς να εκπαιδεύεις ποδοσφαιριστή, αν εσύ δεν γνωρίζεις. Και πρέπει να μαθαίνεις συνέχεια. Δεν σταματάει ποτέ η εκπαίδευση σου. Και με αυτό σκεπτικό και με τη στήριξη της διοίκησης ήρθε ο Ρουντ Ντοκτερ εδώ».

Πηγή: Εφημερίδα «Πρωταθλητής»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Βαθμολογίες Πρωταθλημάτων Ποδοσφαίρου


 

Save And Share : Share On Facebook ! Share On Google Buzz ! Add To Del.icio.us ! Share On Digg ! Share On Reddit ! Share On LinkedIn ! Post To Blogger ! Share On StumbleUpon ! Share On Friend Feed ! Share On MySpace ! Share On Yahoo Buzz ! Get These Share Buttons ! Share On Google Reader ! Google Bookmark ! Send An Email ! Blog Feed !