Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Δεν διαθέτει άδεια προπονητή ο Μπάγεβιτς

του Μανώλη Γαβαθιώτη.

ΤΕΡΑΣΤΙΟ θέμα είναι αυτό που έχει ξεσπάσει στην Κύ­προ με την επαγγελματική άδεια προπονητή που (δεν) διαθέτει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς · ΟΙ προεκτάσεις του θέματος, όμως, είναι ακόμα πιο σοβαρές και αφορούν την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και κατ' επέ­κταση και την ΑΕΚ!
· ΤΟ θέμα λοιπόν, έχει ως εξής
· Η ΚΟΠ (Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου) είναι Ομοσπονδία που σέβεται τους νόμους, τους Κανόνες και τις διατάξεις που αφορούν το ποδόσφαιρο  · ΕΙΤΕ πρόκειται για κανόνες εξωτερικούς (των ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ) είτε για εσωτερικούς, δικούς της  · ΕΝΑΣ απ' αυτούς τους κανόνες αφορά και τις προδιαγραφές που πρέπει να έχει ένας προπονητής, προκειμένου να συ­νεργαστεί με ομάδα Α' Εθνικής.
··· Η ΚΟΠ λοιπόν, διαπίστωσε ότι ο Ντούσαν Μπάγε­βιτς, πρώην της ΑΕΚ, δεν διαθέτει το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ δίπλωμα προπονητή (UEFA-PRO) που απαιτείται για να ασκήσει το επάγγελμα του · ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ όμως, η ί­δια άδεια, απαιτείται και για τους αγώνες της ομάδας του στο εξωτερικό, δηλαδή στις διεθνείς διοργανώσεις  • ΜΕ εντολή του προέδρου της Κυπριακής Ομοσπον­δίας κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη, η αρμόδια υπηρεσία της ασχολήθηκε με την έρευνα για τη διαβεβαίωση ότι ο κ. Μπάγεβιτς έχει αυτή την άδεια
· ΟΜΩΣ, οι προ­σπάθειες της δεν είχαν θετικό αποτέλεσμα.ΤΟ μόνο που βρέθηκε - και το οποίο παρουσιάζει ο Μπάγεβιτς –είναι μία ταυτότητα, σαν άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος, αλλά ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ισχύος, δηλαδή μόνο για να έχει δικαίωμα ο Σέρβος τεχνικός να κάθεται στον πάγκο στους αγώνες του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ πρωταθλήματος.
··· ΜΕΤΑΞΥ άλλων ενεργειών, η ΚΟΠ απευθύνθηκε και στον υπεύθυνο προπονητών της ΕΠΟ, τον Τέλη Μπατάκη, ο οποίος επίσης διαβεβαίωσε ότι πράγματι ο Μπάγεβιτς δεν διαθέτει άδεια UEFA-PRO και ότι η άδεια την οποία διαθέτει, εκδοθείσα από την ΕΠΟ, αφορά και ισχύει αποκλειστικά και μόνο για τους αγώνες των ελληνικών διοργανώσεων· Η ΕΡΕΥΝΑ της ΚΟΠ, επεκτάθηκε και στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ, όπου αναφέρονται ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ, ΟΛΟΙ οι Έλληνες προπονητές που διαθέτουν το συγκεκριμένο δί­πλωμα  · ΑΝΑΜΕΣΑ στα ονόματα που αναγράφο­νται στη συγκεκριμένη λίστα, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ το όνο­μα του Ντούσαν Μπάγεβιτς!
ΕΤΣΙ, μετά απ’ όλα αυτά, η ΚΟΠ πείσθηκε πως ο Μπάγεβιτς δεν έχει τη συγκεκριμένη άδεια και έστειλε επιστολή στην Ομόνοια, με την  οποία ζητάει περαιτέρω διευκρινίσεις
· Η ΟΜΟΝΟΙΑ ζήτησε και έλαβε προθεσμία ενός μηνός, για να καταθέσει ότι στοιχεία έχει στη διάθεση της · ΠΑΡΑΛ­ΛΗΛΑ όμως - και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία - η ΚΟΠ ενημέρωσε την ΟΥΕΦΑ και προσωπικά τον πρόεδρο της Μισέλ Πλατινί, για όλα τα ντεσού της υπόθεσης, η οποία πλέον απέκτησε και «ελληνικές» διαστάσεις.
··· ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, εκείνο για το οποίο θα χρεια­στούν σίγουρα διευκρινίσεις από πλευράς ΕΠΟ, είναι το πώς ο Μπάγεβιτς δηλώνονταν στην ΟΥΕΦΑ από την ΑΕΚ, προκειμένου η ομάδα να μετέχει στις διε­θνείς διοργανώσεις (ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ) με προπονη­τή χωρίς την απαραίτητη άδεια στον πάγκο της! · ΦΥΣΙΚΑ, υπεύθυνη για οποιαδήποτε επαφή και ε­πικοινωνία με την ΟΥΕΦΑ, για θέματα που αφο­ρούν τις ελληνικές ομάδες, είναι η ΕΠΟ · ΕΚΕΙΝΟ λοιπόν που θα κληθεί (αναμένεται πλέ­ον) να διευκρινίσει στην ΟΥΕΦΑ, είναι αν υ­πάρχει άδεια UEFA-PRO στο όνομα του Ντούσαν Μπάγεβιτς και αν όχι, πώς και με ποια ι­διότητα δηλώνονταν ο Σέρβος προκειμένου να κάθεται στον πάγκο της ομάδας του · ΘΑ έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μάθουμε - που ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ, ο κόσμος να χαλά­σει-τις δικαιολογίες που θα επικαλε­στεί η ΕΠΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Βαθμολογίες Πρωταθλημάτων Ποδοσφαίρου


 

Save And Share : Share On Facebook ! Share On Google Buzz ! Add To Del.icio.us ! Share On Digg ! Share On Reddit ! Share On LinkedIn ! Post To Blogger ! Share On StumbleUpon ! Share On Friend Feed ! Share On MySpace ! Share On Yahoo Buzz ! Get These Share Buttons ! Share On Google Reader ! Google Bookmark ! Send An Email ! Blog Feed !