Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Η τακτική του ΠΑΟ στην Ευρώπη...

του Γιώργου Γεωργίου
ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ επίπεδο ο Παναθηναϊκός έχει εξελιχθεί στον μεγαλύτερο ίσως κλεφτοκοτά της Ευρώπης.
Ταμπούρι στο ταμπούρι και όταν βρει την ευκαιρία σέρνεται κρυφά μέχρι το κοτέτσι, αρπάζει το κοτόπουλο και το κάνει μαμ.
Αυτό έκανε και στο «Μαδριγάλ». Με τρία σέντερ μπακ έστησε φρούριο μπροστά από τον Γκαλίνοβιτς, και πήρε αυτό που ήθελε.
Φαντάζεστε να έπαιζε ζώνη σε μία ευθεία; Θα τον ξεπάτωναν οι τεχνίτες Ισπανοί, όπως η Μπαρτσελόνα τον Μαλεζάνι πριν από λίγα χρόνια.
Από τεχνικής πλευράς, καμία σχέση δεν έχει ο ΠΑΟ με τη Βιγιαρεάλ. Οι «κίτρινοι» είναι έτη φωτός μπροστά. Από τη μέση και μπροστά με Ρόσι και Καθόρλα αλλάζουνε την μπάλα με κινηματογραφική ταχύτητα και φτιάχνουν ευκαιρίες.
Έχουν, όμως, δύο μεγάλα ελαττώματα:
Πρώτον, χάνουν λάδια στην τελική προσπάθεια και, δεύτερον, η άμυνα τους είναι κεφαλοτύρι. Κάτι τρύπες νααα!!! Ειδικά τα δύο σέντερ μπακ είναι για σαλαμούρα. Ενας γρήγορος και καλός ντριμπλερ κυνηγός εύκολα τους φέρνει και τους δυο βόλτα.
ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ, βέβαια, με ποιους κυνηγούς να βάλουν το γκολ στη ρεβάνς οι «πράσινοι»; Είπαμε, δεν είπαμε; Με την άμυνα παίρνει ο ΠΑΟ τις προκρίσεις στην Ευρώπη. Διότι, μην ξεχνάμε, αν δεν δεχτεί γκολ, δεν χρειάζεται να βάλει.
Παίρνει 100% την πρόκριση. Βάρδα, όμως μην τυχόν και φάει. Θα είναι υποχρεωμένος να ανοιχτεί και τότε αλλάζουνε τα κόζα. Δυσκολεύουνε πολύ τα πράγματα.
Με την ενδεδειγμένη τακτική έστησε τον ΠΑΟ ο Τεν Κάτε μέσα στο «Μαδριγάλ».
Εκανε, όμως, ένα μεγάλο λάθος στην επιλογή παιχτών. Γιατί να παίξει αριστερό μπακ ο Βαβζίνιακ; Και γιατί να βάλει τονΣπυρόπουλο αριστερό χαφ; Λάθος αυτή η κίνηση. Επρεπε να μη βάλει καθόλου τον Γκούμα, να παίξει ο Πολωνός τρίτος σέντερ μπακ, να παίξει ο Σπυρόπουλος αριστερό μπακ, να έρθει ο Καραγκούνης αριστερό χαφ και να βάλει από την αρχή δεξί χαφ τον Σαλπιγγίδη. Πιο απειλητικός θα γινότανε τότε ο ΠΑΟ.
ΓΙΑ ΝΑ τελειώνουμε. Αυτό που λένε πολλοί ότι ο Παναθηναϊκός έχει άλλο DΝΑ στην Ευρώπη, εγώ το ακούω βερεσέ. Ποιο DΝΑ και πράσινα άλογα... Στην Ευρώπη τον Παναθηναϊκό τον μεταμορφώνει η αλλαγή της τακτικής.
Η αλλαγή του συστήματος με τρία σέντερ μπακ. Δίνει χώρο και φτύνεις αίμα για να τον κερδίσεις. Οταν όμως του δώσει χώρο ο αντίπαλος όπως κάνουν οι ομάδες στην Ελλάδα, τότε βραχυκυκλώνει και τα κάνει σκατά και απόσκατα. Μην του πεις ότι πρέπει να κερδίσει.

Σκοπός του είναι να μη χάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Βαθμολογίες Πρωταθλημάτων Ποδοσφαίρου


 

Save And Share : Share On Facebook ! Share On Google Buzz ! Add To Del.icio.us ! Share On Digg ! Share On Reddit ! Share On LinkedIn ! Post To Blogger ! Share On StumbleUpon ! Share On Friend Feed ! Share On MySpace ! Share On Yahoo Buzz ! Get These Share Buttons ! Share On Google Reader ! Google Bookmark ! Send An Email ! Blog Feed !