Κυριακή 1 Μαρτίου 2009

Τα χρώματα στο παιδικό υπνοδωμάτιο...

Τα κατάλληλα χρώματα έχουν ευεργε­τικές ιδιότητες στην ψυχολογία του παι­διού.
Επομένως ρωτήστε τι θέλει το παι­δί και βάλτε στην άκρη τις δικές σας επι­θυμίες μιας και μιλάμε πάντα για τον δικό του χώρο...
Αν πιστεύετε ότι θα ζητήσει ό,τι πιο εξεζητημένο δει -κάτι που συμβαίνει συχνά- μην του δείξετε χρώματα που δεν ταιριάζουν σε παιδικό δωμάτιο.
Αν το παιδί είναι πολύ μικρό και δεν μπορεί να εκφραστεί, θυμηθείτε ποια είναι τα αγαπημένα του ρούχα και παι­χνίδια.
Είναι ένας καλός «μπούσουλας» για να ξεκινήσετε την επιλογή σας.
Αν στο δωμάτιο μένουν παιδιά δια­φορετικού φύλου, αφιερώστε έναν του­λάχιστον τοίχο στο καθένα, πείτε του ότι είναι ο δικός του τοίχος και αποφασίστε μαζί το χρώμα.
* Το ανοιχτό γαλάζιο έχει ευεργετικά αποτελέσματα σε παιδιά που είναι υπερενεργητικά, αφού θεωρείται το χρώ­μα με τις πιο χαλαρωτικές ιδιότητες. Επί­σης, είναι το χρώμα που ελαττώνει τη διάθεση μας για φαγητό - άρα ενδεί­κνυται για παιδιά με πολλή όρεξη!
* Το λευκό κάνει το παιδικό υπνοδω­μάτιο να δείχνει μεγαλύτερο και πιο «καθαρό», αλλά το χαρακτηρίζει και η έλλειψη προσωπικότητας. Αν το προ­τιμήσετε, δώστε χρώμα με μαξιλάρια, υφάσματα, κουρτίνες και χαλί.
*Η απόχρωση του ροζ που μοιάζει με ροζ τσιχλόφουσκα χρησιμοποιείται σε κελιά φυλακών που φιλοξενούν βίαιους κατάδικους. Ενδείκνυται ιδιαίτερα για παιδιά με εντάσεις και θυμό.
Υπάρχει πληθώρα χρωμάτων που θα επηρεάσουν τη διάθεση του παιδιού σας.
*Οι αποχρώσεις του κόκκινου θα δώσουν αισθήματα δύναμης, αυτοπεποίθησης και πάθους. Δεν ενδείκνυται για βρέφη, αλλά κυρί­ως για έφηβους που χρειάζονται λίγο περισσότερο κίνητρο.
*Οι αποχρώσεις του γκρι δημιουργούν αισθήματα σο­βαρότητας και σταθερότητας. *Το κίτρι­νο προκαλεί ευφορία και φαντασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Βαθμολογίες Πρωταθλημάτων Ποδοσφαίρου


 

Save And Share : Share On Facebook ! Share On Google Buzz ! Add To Del.icio.us ! Share On Digg ! Share On Reddit ! Share On LinkedIn ! Post To Blogger ! Share On StumbleUpon ! Share On Friend Feed ! Share On MySpace ! Share On Yahoo Buzz ! Get These Share Buttons ! Share On Google Reader ! Google Bookmark ! Send An Email ! Blog Feed !