Κυριακή 1 Μαρτίου 2009

Τρόποι για άσκηση, τόνωση και ευεξία

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ, τρέξιμο, κολύμβηση, τροχάδην, γυμναστική, ενόργανη γυμναστική, βάρη, γιόγκα, πολεμι­κές τέχνες, διάφορα είδη ρυθμικής άσκησης με μουσική, χορός. Κάτι α­πό όλα σας εκφράζει...
Όταν κινούμαστε, περπατάμε ή τρέχουμε, χρησιμοποιούμε τους μεγάλους μυς του σώματος που κάνουν βασικά δύο διεργασίες:
a) Φέρνουν οξυγόνο στον οργανι­σμό
β) Καίνε το λίπος
Ένα απλό πρόγραμμα σωματικής άσκησης ελαττώνει με δραματικό τρόπο το περιττό λίπος, την πίεση και το Ζάχαρο του αίματος, ενώ μπορεί να καταπολεμήσει το άγχος και την κατάθλιψη.
Χρειάζεστε διατάσεις δηλαδή : ασκήσεις για ευκαμψία και ελαστικότητα. Μην αμελείτε να ξοδεύετε λίγα λεπτά καθημερινά για να τεντώνετε τις κύριες ομάδες των μυών.
Η ελαστικότητα και η ευκαμψία του : σώματος είναι πολύ σημαντικές.
Έρευνες του Πανεπιστημίου Tromso της Νορβηγίας, μάλιστα, αναφέρουν ότι "οι γυναίκες που ασκούνται τακτικά μειώνουν κατά 75% τις πιθανό­τητες να προσβληθούν από καρκίνο του μαστού.Για να γυμναστείτε σωστά οφείλετε να μην καταπονήσετε τους μυς. Δεν θα πρέπει στην αρχή να υπερβαίνε­τε τα δέκα λεπτά άσκησης.
Συχνές και σύντομες περίοδοι άσκησης είναι πάντα προτιμότερες, πέντε με δέκα λεπτά, τέσσερις φορές την ημέρα.
Αν χρησιμοποιείτε ποδήλα­το γυμναστικής, αρχικά κάνετε λιγό­τερο από δύο λεπτά την κάθε φορά. Βαθμιαία αυξάνετε τον χρόνο, καθώς αυξάνει και η ενέργεια σας.Η έντονη άσκηση θα πρέπει να προ­καλεί ελαφρύ λαχάνιασμα και εφίδρω­ση.
Η ήπια αεροβική άσκηση τουλά­χιστον για 30 λεπτά την ημέρα είναι πολύ ευεργετική για την υγεία και οι καλύτερες μορφές ήπιας άσκησης είναι οι ζωηροί περίπατοι, το κολύμπι, το ποδήλατο και η γιόγκα.
Δεν σας αρέσει η γυμναστική και κου­ράζεστε και μόνο που ακούτε τη λέ­ξη «σπορ»; Περπατήστε 30- 45 λεπτά, τουλάχιστον 4-5 φορές την ε­βδομάδα. Είναι ο πιο απλός τρόπος να διατηρήσετε την καλή φυσική σας κατάσταση.Αυτό το είδος άσκησης περιλαμβάνει μία περίοδο θέρμανσης, μία πε­ρίοδο ψύχρανσης και μία περίοδο που χρησιμοποιείτε και λαμβάνετε οξυγόνο και ενέργεια. Περίπου μισή ώρα την ημέρα, πέντε φορές την ε­βδομάδα, είναι δυόμισι από τις 168 ώρες της εβδομάδας.
Χρησιμοποιήστε τις δυόμισι αυτές ωρίτσες για να αποκτήσετε περισσό­τερη ενέργεια, ευεξία και ζωτικότη­τα! Αξίζει...
Ο γιατρός και υγιεινιστής κ. Παναγιώ­της Κουμεντάκης υπενθυμίζει:
«Οχι άσκηση πάνω στην πέψη. Αφήστε να περάσει μισή ώρα έπει­τα από γεύμα φρούτων, μία ώρα έ­πειτα από σαλάτα, δύο ώρες έπειτα από δημητριακά και τρεις έπειτα α­πό όσπρια».Η ΑΣΚΗΣΗ του σώματος έχει διάφορες μορφές, στις οποίες ο καθένας μπορεί να βρει αυτή που του ταιριάζει.
ΚΑΘΩΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΜΕ χάνουμε δύναμη και μυϊκή μάζα. Μόνο η κίνηση μπορεί να τις αναπληρώσει.
18 φορές περισσότερη ενέργεια λαμβάνουμε με την παροχή οξυγόνου σε σχέση με την παροχή τροφής.
72% λιγότερες πιθανότητες για ανάπτυξη καρκίνου του μαστού έχουν οι γυναίκες που ασκούνται τακτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Βαθμολογίες Πρωταθλημάτων Ποδοσφαίρου


 

Save And Share : Share On Facebook ! Share On Google Buzz ! Add To Del.icio.us ! Share On Digg ! Share On Reddit ! Share On LinkedIn ! Post To Blogger ! Share On StumbleUpon ! Share On Friend Feed ! Share On MySpace ! Share On Yahoo Buzz ! Get These Share Buttons ! Share On Google Reader ! Google Bookmark ! Send An Email ! Blog Feed !