Κυριακή 1 Μαρτίου 2009

Ντόπινγκ: Ετσι σπάει η ομερτά..

του ΒΑΣΙΛΗ ΓΑΛΟΥΠΗ

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΤΑΙ όποιος παρακολουθεί με τι επιμονή, επαγγελματισμό και μαστο­ριά κάνουν τις έρευνες τους επί έξι συνα­πτά έτη όλες οι εμπλεκόμενες αμερικανικές αρχές και υπηρεσίες για το σκάνδαλο ντό­πινγκ της Balco.
Αν κάποιος συγκέντρωνε έ­να προς ένα τα ατράνταχτα στοιχεία που έ­χουν βγει από το 2003 και μετά για τον στί­βο, το μπέιζμπολ και το φουτμπόλ, θα γέμι­ζε... κοντέινερ.
ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ σύγκριση όχι μόνο με την Ελλάδα, αλλά και με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, δεν θα έβγαζε πουθενά.
Απλά, βλέπουμε ότι δεν είναι δα και τόσο δύσκολο να σπάσει η ομερτά του ντόπινγκ αν αυτός που ψάχνει θέλει πραγματικά να βρει κάτι.
Κι αν ξέρει τον τρόπο να ξετυλίγει το κουβά­ρι σωστά από την αρχή ώς το τέλος.
ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ θέλησαν να μην αφήσουν στο σκοτάδι ούτε μία πτυχή του σκανδάλου Balco με το στεροειδές ΤΗC, που τόσο πο­λύ ατίμασε τον αθλητισμό της χώρας.
Κι ε­νώ κάποιος θα περίμενε ότι θα πέσουν οι τόνοι της έρευνας ύστερα από τη φυλάκι­ση της διάσημης Μάριον Τζόοονς και το ξεκλήρισμα τόσων γνωστών σπρίντερ, συ­νέβη το ακριβώς αντίθετο.
Τα βέλη κτύπη­σαν στην καρδιά του μπέιζμπολ κι έφτασαν στον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη, τον Αλεξ Ροντρίγκεζ.
01 ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ των ΗΠΑ έχουν αρχίσει τις τελευταίες ημέρες να αναρωτιούνται αν και πότε θα γραφτεί ένα τέλος σ' αυτό το σκάν­δαλο.
Κι αν εδώ στην Ελλάδα έχει επέλθει κορεσμός ή ακόμα και λήθη σε ΜΜΕ και κοινή γνώμη από τη συνταρακτική υπόθε­ση μεθυλτριενολόνης-ενώ δεν έχει περάσει καν χρόνος από τον Απρίλιο του 2008-, φα­νταζόμαστε τι συμβαίνει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού με το εξαετές μπαράζ απο­καλύψεων.
ΚΙ ΕΚΕΙ ακριβώς μπορεί κάποιος να βγάλει το καπέλο στις αμερικανικές αρχές. Διότι α­πό την πρώτη στιγμή δεν αφήνουν τίποτα να πέσει κάτω, ούτε λειτουργούν σπασμω­δικά.
Με μεθοδικότητα, χωρίς πολλές κου­βέντες και τηλεοπτικές δηλώσεις, κλείνο­ντας τα αφτιά σε οτιδήποτε αποπροσανα­τολιστικό (πολιτικούς, ΜΜΕ κ.λπ.) προσπα­θούν όλοι μαζί να φτάσουν σε ένα αποτέ­λεσμα που θα στείλει ξεκάθαρα μηνύματα σε όλη την αμερικανική κοινωνία.
Ας αναρωτηθούμε αν και στη χώρα μας βλέπουμε, αν όχι κάτι αντίστοιχο, έστω κάτι παραπλή­σιο όσον αφορά τα ζητήματα ντόπινγκ -κι όχι μόνο- και για ποιο λόγο ποτέ δεν υπάρ­χει αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Βαθμολογίες Πρωταθλημάτων Ποδοσφαίρου


 

Save And Share : Share On Facebook ! Share On Google Buzz ! Add To Del.icio.us ! Share On Digg ! Share On Reddit ! Share On LinkedIn ! Post To Blogger ! Share On StumbleUpon ! Share On Friend Feed ! Share On MySpace ! Share On Yahoo Buzz ! Get These Share Buttons ! Share On Google Reader ! Google Bookmark ! Send An Email ! Blog Feed !