Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

2η Αθλητιατρική Επιμορφωτική Ημερίδα

στο προπονητικό κέντρο στο Ρέντη.

Με επιτυχία διεξήχθη η 2η Αθλητιατρική Επιμορφωτική Ημερίδα που οργάνωσαν χθες στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, τα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού.
Συμμετείχαν 150 γονείς που είχαν την ευκαιρία να μάθουν χρήσιμα πράγματα για την υγεία, αλλά και την αθλητιατρική, καθώς επιστήμονες με μεγάλη πείρα, μοιράστηκαν τις γνώσεις τους με τον κόσμο και δέχθηκαν ερωτήσεις.Ο διευθυντής των τμημάτων υποδομής του Ολυμπιακού, κ. Χαράλαμπος Ζελενίτσας, τόνισε:
«Ένας πολυδύναμος οργανισμός….πρέπει να μπαίνει και σε τομείς που δεν είναι τόσο εύκολοι για τον απλό πολίτη. ….αποφασίσαμε από πέρυσι να θεσπίσουμε μια αθλητιατρική ημερίδα. Η ημερομηνία….. δεν είναι τυχαία, αφού στις 6 Απριλίου είναι η παγκόσμια ημέρα υγείας…... Μέσα από όλη αυτή τη δραστηριότητα θέλουμε να προβάλουμε ότι ένας σύλλογος σαν τον Ολυμπιακό μπορεί να ευαισθητοποιήσει χορδές ευαίσθητες για την κοινωνία που αφορούν γονείς, παιδιά, αλλά και νεαρούς αθλητές. Προπονητές οι οποίοι μπορούν να ενδιαφερθούν για ζητήματα τα οποία δεν είναι εύκολο να βρουν πηγές, μπορούν μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις να ζητήσουν την οποία γνώση θα δοθεί.».Για το μέλλον και αν θα υπάρξει συνέχεια είπε:
«Θα πρέπει να προβάλεις το έργο σου και μέσω κάποιων εκδηλώσεων όπως αυτές. …..πάντα τέτοιες ιδέες ξεκινάμε από απλούς ανθρώπους, από εμάς δηλαδή, το προσωπικό της ακαδημίας, τους προπονητές……η εκδήλωση αυτή….έχει….στόχο….να δώσουμε από το προσωπικό που δουλεύει εδώ, γιατί εννέα από τους δέκα ομιλητές είναι μέλη του Ολυμπιακού, απλή τεκμηριωμένη γνώση προς τον κόσμο».
Ενημέρωση για σημαντικά θέματα
Το πρόγραμμα άνοιξε ο καθηγητής Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου για τον έλεγχο του καπνίσματος, Παναγιώτης Μπεχράκης, ο οποίος αναφέρθηκε στο παθητικό κάπνισμα, για να ακολουθήσουν,
ο Παναγιώτης Σταματόπουλος -δρ Καρδιολογίας, καρδιολόγος της ΠΑΕ Ολυμπιακός- με θέμα «Προσαρμογές της καρδιάς στη δυναμική άθληση»,ο Ιωάννης Αναγνωστόπουλος -Ορθοπεδικός Χειρουργός, ιατρός της 1ης ομάδας- με θέμα: «Αθλητικές κακώσεις και ΒίοΜηχανική. Σύνδρομα Υπέρχρησης»,ο Δήμος Αναστασάκης -Ορθοπεδικός Χειρουργός, ιατρός των Τμημάτων Υποδομής της ΠΑΕ Ολυμπιακός- που μίλησε για την «Αρθροσκοπική Χειρουργική Ισχίου Ενδείξεις σε αθλητές»,ο Νίκος Λυκουρέσης -Φυσιοθεραπευτής της 1ης ομάδας- με θέμα: «Μυϊκοί Τραυματισμοί στο Ποδόσφαιρο», καιο Γεώργιος Ζιώγας –δρ. Εργοφυσιολογίας, Εργοφυσιολόγος της ΠΑΕ Ολυμπιακός- που αναφέρθηκε στις «Σύγχρονες Μέθοδοι Επιστημονικής Υποστήριξης Ποδοσφαίρου».Στο τελευταίο κομμάτι της ημερίδας μίλησαν ο Νικόλαος Γελάδας -Καθηγητής Εργοφυσιολογίας ΤΕΦΑΑ Αθηνών, Εργοφυσιολόγος των Τμημάτων Υποδομής της ΠΑΕ Ολυμπιακός- για τα «Αγωνιστικά Τετράγωνα ή πλαίσια Φυσικής Κατάστασης»,ο Σταύρος Κάβουρας -Επίκουρος Καθηγητής Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, Διατροφολόγος των Τμημάτων Υποδομής της ΠΑΕ Ολυμπιακός- για την «Διατροφική Αποκατάσταση στο Ποδόσφαιρο»,ο Νίκος Γεωργιάδης -Αθλητικός Ψυχολόγος – Παιδαγωγός- για το «Τι ΠΡΕΠΕΙ και τι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να κάνουν οι γονείς και οι προπονητές νέων ποδοσφαιριστών»και τέλος ο Χαράλαμπος Ζελενίτσας -Διευθυντής των Τμημάτων Υποδομής της ΠΑΕ Ολυμπιακός- με θέμα «Respect».Μέρος της ημερίδας παρακολούθησε και ο αμυντικός του Ολυμπιακού, Τάσος Πάντος.

Πηγή: Εφημερίδα ο "ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Βαθμολογίες Πρωταθλημάτων Ποδοσφαίρου


 

Save And Share : Share On Facebook ! Share On Google Buzz ! Add To Del.icio.us ! Share On Digg ! Share On Reddit ! Share On LinkedIn ! Post To Blogger ! Share On StumbleUpon ! Share On Friend Feed ! Share On MySpace ! Share On Yahoo Buzz ! Get These Share Buttons ! Share On Google Reader ! Google Bookmark ! Send An Email ! Blog Feed !