Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

ΙΝΤΕΡ - ΜΙΛΑΝ

Τα σημαντικότερα ποδοσφαιρικά ντέρμπυ στον κόσμο.

Η αναμέτρηση της Μίλαν με την Ιντερ ονομάζεται «ντέρμπι της Μαντονίνα» και έχει πάρει το όνομα της από το άγαλμα της Παναγίας που βρίσκεται στην κορυφή του Ντουόμο. Οι διαφορές των δύο ομάδων περιορίζονται πλέον στον αθλητικό τομέα, αφού αμφότερες αντλούν οπαδούς από όλες τις τάξεις και όλες τις γειτονιές της πόλης, αν και παλιότερα υπήρχε και κοινωνικός διαχωρισμός.
Η Μίλαν ιδρύθηκε το 1899 από τον Αγγλο πρόξενο Αλφρεντ Εντουαρντς και η Ιντερ το 1908 από διάσπαση στους κόλπους της Μίλαν. Οι Μιλανέζοι δεν ήθελαν να έχουν ξένους στον σύλλογο τους και οι διαφωνούντες προχώρησαν το 1908 στην ίδρυση της «διεθνούς», της Ιντερνατσιονάλε.
Αρχικά, λοιπόν, η Ιντερ ήταν η ομάδα της μπουρζουαζίας του Μιλάνου και το παρατσούκλι της ήταν «φιγουρατζήδες» και «καυχησιάρηδες».
Η Μίλαν εκπροσωπούσε πιο φτωχά κοινωνικά στρώματα και το παρατσούκλι των οπαδών της ήταν «κατσαβίδια» λόγω της εργατικής καταγωγής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Βαθμολογίες Πρωταθλημάτων Ποδοσφαίρου


 

Save And Share : Share On Facebook ! Share On Google Buzz ! Add To Del.icio.us ! Share On Digg ! Share On Reddit ! Share On LinkedIn ! Post To Blogger ! Share On StumbleUpon ! Share On Friend Feed ! Share On MySpace ! Share On Yahoo Buzz ! Get These Share Buttons ! Share On Google Reader ! Google Bookmark ! Send An Email ! Blog Feed !