Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Παναιτωλικός: «Α΄ ΕΘΝΙΚΗ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΞΑΝΑ»!

Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Είναι καλή η φετινή πορεία του Παναι­τωλικού, μιας ομά­δας που μετά από 33 χρόνια μακριά από την Α’ Εθνική κράτησε τον κό­σμο της ζεστό, έναν κό­σμο φαινόμενο, που τιγκάρει την έδρα στο Αγρίνιο με 8.000 οπα­δούς και κάνει εκδρομές εκτός.
Ύστερα από 33 χρόνια ο Παναιτωλικός είναι εκ των φαβορί για άνοδο στη Σούπερ Λίγκα, δεύ­τερος με έναν βαθ­μό πίσω από τον πρώτο ΠΑΣ Γιάννι­να. Παρά το σοκαριστικό διπλό του Εθνικού, για το ο­ποίο λέγονται πολ­λά, και διάφορα..
Μιλήσαμε με τους «GUERREROS», τον δυναμικό σύνδε­σμο του Παναιτωλι­κού, που είναι στεγασμένος στην Αθήνα, κοντά στους στύλους του Ολυμπίου Διός, και έχει και ιστοσελίδα στο Internet. Μαζεύει τους Αγρινιώτες στην Αθήνα και είναι η καρδιά των μετακινήσεων.
Μιλάει στο «ΦΩΣ» η ψυχή του συνδέσμου, που τρέχει για όλα, ο αντιπρόε­δρος Βασίλης Τραγόμαλος.
Ερώτηση: Ήττα σοκ, έτσι.
- Πραγματικά ήττα σοκ. Μα να χά­νεις στην έδρα σου από τον ουρα­γό Εθνικό; Και με τι τρόπο, να χά­νεις 0-1, να ισοφαρίζεις και στο κα­πάκι να τρως και το δεύτερο! Ολιγώρησε όλη η άμυνα...
Ερώτηση: Λέγονται πολλά και διάφορα για το στοίχημα...
- Όντως το λένε πολλοί, ακούγονται πολλά, αλλά δεν μπορεί να αποδει­χτεί αυτή η φημολογία. Δεν πτοού­μαστε, στηρίζουμε την ομάδα, εί­μαστε δεύτεροι στη βαθμολογία με έναν βαθμό πίσω από τον ΠΑΣ. Η ο­μάδα έχει δείξει ότι έχει στο χέρι της την άνοδο.
Ερώτηση: Και στο προηγούμενο ματς εί­χαμε περίεργα. Τι έγινε στη Νε­άπολη; πολλά επεισόδια, δια­βάσαμε.
- Ήρθε ένα πούλμαν με οπαδούς του Παναιτωλικού από το Αγρί­νιο, βγήκαν από τα στενά οπαδοί του Ιωνικού και πέταγαν πέτρες. Αστυνομία δεν υπήρχε, βγήκαν οι δικοί μας από το πούλμαν και έγι­ναν μάχες σώμα με σώμα. Μπή­καν μετά οι δικοί μας μέσα στο γήπεδο, ήρθαν ογδόντα φουσκω­τοί του Ιωνικού και πέταγαν καθί­σματα στους Παναιτωλικούς μέ­σα από τον αγωνιστικό χώρο, ανταπέδιδαν καθίσματα και οι Παναιτωλικοί, έγινε πόλεμος. Βγή­καν οι δικοί μας έξω από το γήπε­δο, έγιναν άλλα επεισόδια πάλι. Δεν είναι ωραία πράγματα αυτά, τα ίδια είχαν γίνει και πέρσι σε αυτό το γήπεδο, είχαν πάει πέντε οπαδοί μας στο νοσοκομείο. Το απίστευτο είναι ότι τώρα δεν υ­πήρχε αστυνομία.
Ερώτηση: Το ματς το πήρατε πάντως.
- Ήταν εύκολο διπλό, ήρθε 0-2, α­ντί για 0-5. Είχαμε κλασικές ευ­καιρίες να βάλουμε και άλλα γκολ.
Ερώτηση: Φέτος για πρώτη φορά κάνετε τόσα διπλά.
- Τα παρακολουθείς, μπράβο. Τα τελευταία χρόνια ο Παναιτωλικός είχε πρόβλημα πάντα εκτός έ­δρας, δεν μπορούσε να κάνει εύ­κολα ένα διπλό. Φέτος ήδη έχου­με κάνει πέντε διπλά!
Ερώτηση: Πού οφείλεται αυτό;
- Στις προσθήκες που έχουν γίνει στην ομάδα, αλλά και στη σο­βαρή δουλειά που κάνει ο προπο­νητής ο Νταλακούρας. Να μην ξε­χάσουμε να πούμε ότι ο σύνδε­σμος μας είναι στεγασμένος εδώ και τέσσερα χρόνια στην Αθήνα και η ιστοσελίδα μας είναι Querreros Athens
Ερώτηση: Διάβασα ότι εν μέσω κρίσης μαζέ­ψατε πάνω από 2.000 άτομα στην Καλλιθέα πριν δυο βδομάδες.
- Ήρθαν κοντά στους 2.500 Παναιτω­λικούς στο γήπεδο της Καλλιθέας πριν δεκαπέντε μέρες! Είχαμε ζητή­σει και την απέναντι κερκίδα, που χωράει 1.800 άτομα, και μία άλλη κερκίδα ακόμα για συμπλήρωμα. Το έλεγα στη διοίκηση της Καλλιθέας όταν πήγα και πήρα τα εισιτήρια ότι θα έρθει 2.500 κόσμος και δεν με πίστευαν. Μου έλεγαν, «τι είστε, ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός και θα έρθετε τόσοι;». Τελικά τίγκαρε η κερκίδα των 1.800 με παραπανίσι­ους, ήμασταν πατείς με πατώ σε, ή­ταν επικίνδυνο αυτό που έγινε, και έμειναν και 200 άτομα έξω, που δεν μπορούσαν να μπουν μέσα!
Ερώτηση: Την πιο ωραία κερκίδα την είχατε στο μπαράζ της Νέας Σμύρνης, πρόπερσι, για την άνοδο στη Β' Εθνική.
- Ήταν πάνω από 8.000 Παναιτωλικοί!
Ερώτηση: Μέχρι πριν δυο χρόνια ήσασταν Γ Εθνική και τώρα πάτε για Σούπερ Λίγκα.
- Όντως, ήμασταν Γ' Εθνική, αλλά ι­στορικά και στατιστικά ο Παναιτωλι­κός είναι η ομάδα με τις περισσότε­ρες συμμετοχές στη Β' Εθνική από κάθε άλλη! Και όμως 33 χρόνια εί­μαστε μακριά από την Α' Εθνική. Ο Παναιτωλικός, και για τον κόσμο του και για τον πρόεδρο του και για τις εγκαταστάσεις που έχει, αξίζει να είναι στη Σούπερ Λίγκα. Το σύν­θημα που λέμε στα γήπεδα τα λέει όλα: «33 χρόνια ήταν αρκετά, Α' Εθνική ερχόμαστε ξανά!».
Ερώτηση: Άλλα αγαπημένα συνθήματα;
- «Α' Εθνική, θέλω να σε δω και να τρελαθώ». «Όλοι στο Αγρίνιο έχουν για Θεό τον ενδόξαστο Παναιτωλι­κό!
Ερώτηση: Τον ενδόξαστο;
- Ναι, τον ενδόξαστο.
Ερώτηση: Τον Παναιτωλικό τον υποστηρίζει μόνο το Αγρίνιο ή και οι άλλες πό­λεις του νομού Αιτωλοακαρνα­νίας,
- Χτυπάς κέντρο τώρα. Παρά το όνο­μα του και παρά τον πολύ κόσμο που μαζεύει, ο Παναιτωλικός ήταν και είναι κυρίως ομάδα του Αγρινί­ου. Με το Μεσολόγγι και με τη Ναύ­πακτο υπήρχε πάντα κόντρα. Φέτος πάντως υπάρχει περισσότερη συναίνεση...
Ερώτηση: Πώς εξηγείται αυτή η Λατρεία που έχει ο κόσμος για τον Παναι­τωλικό, παρά τα 33 χρόνια μακριά από την Α' Εθνική;
- Το Αγρίνιο, κακά τα ψέματα, δεν έ­χει κάτι άλλο να επιδείξει. Ο κόσμος δεν έχει διεξόδους, είναι μια περιο­χή που δεν έχει καν θάλασσα, δεν έχει τουριστικά αξιοθέατα, η τοπική ομάδα είναι το καμάρι μας, είναι η ευχαρίστηση, είναι το κάτι που σε α­πασχολεί, σε ενώνει με τους συντο­πίτες.
Ερώτηση: Γιατί τόσα χρόνια έμεινε μακριά από τα «μεγάλα σαλόνια» η ομά­δα;
- Είχε μπλέξει με διοικήσεις ανυπόληπτες. Τον είχαν φτάσει μέχρι και στη Δ' Εθνική. Τώρα, μάλιστα, κά­ποιοι από αυτούς ζητάνε από τον Κωστούλα λεφτά που είχαν βάλει τότε! Ο πρόεδρος δεν θέλει να τα δώσει, και είναι λογικό. Αυτοί απει­λούν ότι μπορούν να ρίξουν την ο­μάδα κατηγορία. Εμείς ως οπαδοί έ­χουμε δει ότι ο Κωστούλας πήρε μια ομάδα από τη μιζέρια και την έχει κάνει σεβαστή σε όλους. Είναι ντροπή να του δημιουργούν προ­βλήματα. Ο άνθρωπος πήρε ένα γή­πεδο ερείπιο και το έκανε ευρωπαϊ­κών προδιαγραφών. Με τεράστιο σκέπαστρο, με καφετέρια τρομερή στο γήπεδο που έχει μέχρι και φω­τοκύτταρα στις τουαλέτες, με γρα­φεία θαυμάσια, με αποδυτήρια σού­περ, ούτε στην Α' Εθνική δεν βρί­σκεις τέτοιες εγκαταστάσεις, συν το προπονητικό κέντρο που έφτιαξε λίγο έξω από το γήπεδο. Εχει ρίξει πολλά λεφτά και στις μεταγραφές. Το ότι έκανε πολλά χρήματα στη Σουηδία δεν σημαίνει ότι ήταν δε­δομένο ότι θα τα έριχνε στον Παναι­τωλικό. Και άλλοι έχουν πολλά λε­φτά αλλά δεν τα βάζουν στις ομά­δες. Είναι ένας άνθρωπος που, όταν είχε φύγει από το Αγρίνιο να πάει μετανάστης, είχε φύγει άφραγκος.
Ερώτηση: Ποιους βλέπετε αντίπαλους πιο επικίνδυνους φέτος;
- ΠΑΣ Γιάννινα, ΟΦΗ και Διαγόρα. Βέβαια, η άνοδος θα είναι δική μας.
Ερώτηση: Πώς εξηγείται αυτή η εκτόξευση του Λεβαδειακού από τον πάτο;
- Κομπότης... Από την τελευταία θέ­ση που ήταν, ανέβηκε ξαφνικά. Βέ­βαια, έχουν καλούς παίκτες, ίσως άργησαν να δέσουν ως ομάδα.
Ερώτηση: Πολυτιμότεροι παίκτες σας φέ­τος;
- Ο Θεοδωρίδης είναι πολύ σημαντι­κός. Γνωστός παίκτης από την Α' Εθνική. Όπως και ο Τζενάμο.
Ερώτηση: Αυτός είχε ξεκινήσει από τον Ολυμπιακό.
- Μας έχει πάρει παιχνίδια μόνος του. Τερματοφυλακάρα.
Ερώτηση: Ο προπονητής σας ο Νταλακού­ρας είναι παιδί του Παναιτωλικού, αλλά όλο υποψήφιοι μνηστήρες διάβαζα ότι θα του έτρωγαν τη θέση...
- Μην ακούς τίποτα, εμάς μας το είχε πει ο Κωστούλας ότι θα πήγαινε με Νταλακούρα και θα τον στήριζε μέ­χρι τέλους. Είναι παιδί του Παναι­τωλικού, Αγρινιώτης, έπαιξε στον Παναιτωλικό τη δεκαετία του '80, σε πέτρινα χρόνια, και βοήθησε. Αγα­πάει πραγματικά τη φανέλα. Με τον Κωστούλα πέρασαν πολλοί προπονητές από τον πάγκο. Μακάρι να έρ­θει η πολυπόθητη άνοδος με τον Νταλακούρα.
Ερώτηση: Πού πονάει πιο πολύ η ομάδα, πού θέλει μεταγραφές;
- Σε γενικές γραμμές είμαστε πλή­ρεις. Μόνο στην επίθεση θα θέλαμε κάτι ακόμα. Μαθαίνουμε ότι ο Κω­στούλας θα φέρει έναν παίκτη τον Γενάρη. Έχουμε τον Καούνο στην ε­πίθεση και τον Καραμαλίκη, ο Παππάς είναι εξτρέμ, θα θέλαμε κάτι α­κόμα εκεί.
Ερώτηση: Μου έχουν πει ότι εσύ έχεις και οικογενειακή ιστορία στον Παναι­τωλικό.
- Ο συχωρεμένος ο πατέρας μου ήταν γενικός αρχηγός στον Παναιτω­λικό τη δεκαετία του '80. Έφευγε Παρασκευή από το σπίτι και γύρνα­γε τη Δευτέρα, τον ψάχναμε... Ήταν ο κλασικός παράγοντας. Έφυγε πρόπερσι από τη ζωή.
Ερώτηση: Η κρίση πώς έχει επηρεάσει το Αγρίνιο;
- Θα σου πω μόνο τούτο: Πολλοί φί­λοι μας Αγρινιώτες φεύγουν από την Αθήνα και γυρίζουν πίσω για να μην πληρώνουν ενοίκιο. Σου λένε, «εκεί έχουμε τουλάχιστον ένα σπίτι να μένουμε τσάμπα». Βλέπεις κό­σμο να γυρίζει στο Αγρίνιο, και ας μην έχει δουλειές εκεί. Μαγαζιά κλείνουν και στο Αγρίνιο, το ένα με­τά το άλλο, δυστυχώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Βαθμολογίες Πρωταθλημάτων Ποδοσφαίρου


 

Save And Share : Share On Facebook ! Share On Google Buzz ! Add To Del.icio.us ! Share On Digg ! Share On Reddit ! Share On LinkedIn ! Post To Blogger ! Share On StumbleUpon ! Share On Friend Feed ! Share On MySpace ! Share On Yahoo Buzz ! Get These Share Buttons ! Share On Google Reader ! Google Bookmark ! Send An Email ! Blog Feed !