Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Το σκάουτινγκ των ακαδημιών του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.

του Θέμη Σινάνογλου, στο «ΦΩΣ» των σπορ.


Ψάξαμε να μάθουμε τι έκανε το σκάουτινγκ του Ολυμπιακού στις μικρές ηλικίες αυτό το καλοκαίρι. Διότι κάθε χρονιά μαθαίνουμε και γράφουμε τα ονόματα των αστεριών του μέλλοντος. Εδώ είχε πρωτογραφτεί το όνομα του Φετφατζίδη όταν ήταν 15 χρονών, εδώ είχαν γραφτεί για τον Κυριάκο Παπαδόπουλο όταν δεν τον ήξερε κανείς, εδώ για τον Παπασταθόπουλο κ.λπ.
Λοιπόν, θα γράψουμε την αλήθεια και ας είναι «αντιεμπορικό» αυτό που θα κάνουμε. Φέτος δεν υπήρξε κανένα «διαμάντι» από το σκάουτινγκ, δεν υπήρξε κανείς από όσους αποκτήθηκαν που να μπορείς να πεις με το καλημέρα ότι «πήραμε ένα αστέρι που θα βγάλει μάτια». Ούτε Κυριάκος Παπαδόπουλος υπήρξε φέτος ούτε Παπασταθόπουλος ούτε Φετφατζίδης.
Αποκτήθηκαν αρκετά παιδιά από σκάουτινγκ και μάλιστα ακολουθήθηκε μια στρατηγική από τον Ολυμπιακό, να ρίξει βάρος σε μικρά παιδιά! Σε 13ρηδες, 14ρηδες, 15ρηδες! Αντε το πολύ 16ρηδες. Ταλαντούχα παιδιά που να μπορούν να εξελιχτούν σε καλούς παίκτες αργότερα, αφού δουλέψουν στο Ρέντη και μάθουν τακτική, φτιάξουν την απαιτούμενη φυσική κατάσταση.
Να έχουν μπροστά τους 3 χρόνια δουλειάς.
Αγγελος-Γεώργιος Νίκου (Προπόνηση στα Μελίσσια)
Άλλωστε ο Ολυμπιακός έβγαλε πολλά ταλέντα που τα έδωσε φέτος δανεικούς και πρέπει πρώτα αυτοί να απορροφηθούν. Υπάρχει χρόνος διαθέσιμος δηλαδή για την επόμενη φουρνιά. Επαναλαμβάνουμε όμως ότι δεν βρέθηκε το ξεχωριστό ταλέντο, αυτό που θα βγάζει μάτια. Κάτι πάντως το οποίο δεν είναι απαγορευτικό για τα παιδιά που αποκτήθηκαν, αφού έχουν υπάρξει ταλέντα που στην αρχή έβγαζαν μάτια αλλά στην πορεία χάθηκαν. Και το αντίθετο. Για παράδειγμα ο Γιώργος ο Αμανατίδης, που έκανε καριέρα στον Ολυμπιακό, δεν ήταν κανένα ιδιαίτερο ταλέντο στα 16 του... Εμείς είμαστε εδώ για να καταγράφουμε την πραγματικότητα.
Πρέπει να προετοιμάσουμε επίσης τον κόσμο ότι η φετινή ομάδα Νέων του Ολυμπιακού δεν έχει σχέση με την περσινή που σάρωσε, σε κάθε ματς έβαζε πολλά γκολ και πήρε το πρωτάθλημα με περίπατο, με εξωπραγματική διαφορά στα γκολ από τις άλλες ομάδες.
Η ομάδα Νέων του Αλεξανδρή αποδυναμώθηκε, έφυγαν σχεδόν όλα τα πολύ ταλαντούχα παιδιά, άλλοι πήγαν στον Πανιώνιο (Σκούρτης, Παναγόπουλος), άλλοι πήγαν δανεικοί για να ψηθούν (Νικλητσιώτης, Σοϊλέδης, Βασιλόγιαννης, Βαλεριάνος, Σταμογιάννος), ο Φετφατζίδης είναι στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού, όπως και ο Ποτουρίδης ο οποίος πάντως θα παίζει και με τους Νέους. Έγινε μαζική φυγή και η ομάδα άλλαξε. Και σε αυτή την ομάδα πάντως υπάρχουν κάποια καλά ταλέντα και στο χέρι τους είναι να διαπρέψουν και αυτοί, όπως οι προηγούμενοι. Εμείς εδώ θα είμαστε για να γράψουμε ονόματα, όταν όμως πείσουν ότι πράγματι αξίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Βαθμολογίες Πρωταθλημάτων Ποδοσφαίρου


 

Save And Share : Share On Facebook ! Share On Google Buzz ! Add To Del.icio.us ! Share On Digg ! Share On Reddit ! Share On LinkedIn ! Post To Blogger ! Share On StumbleUpon ! Share On Friend Feed ! Share On MySpace ! Share On Yahoo Buzz ! Get These Share Buttons ! Share On Google Reader ! Google Bookmark ! Send An Email ! Blog Feed !