Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Ανθρώπινο λάθος; Δεν νομίζω...

του Ηλία Μπαζίνα

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ πράγμα που κάνω κέφι να κουβεντιάζω σε ένα Μουντιάλ είναι η διαιτησία.
Στη Νότιο Αφρική, όμως συμβαίνουν πράγματα που αρνούμαι να μετρήσω ως «ανθρώπινο λάθος».
Τι «ανθρώπινο λάθος» ήταν ότι τα εντεταλμένα όργανα της διαιτησίας παράβλεψαν ένα γκολ όπου η μπάλα χτύπησε κάτω, μισό μέτρο μέσα, στο σουτ του Λάμπαρντ;
«Ανθρώπινο λάθος» ήταν το μισό γήπεδο οφσάιντ στο γκολ της Αργεντινής σε βάρος του μπομποτοδίαιτου, αλλά ψυχωμένου Μεξικού; Και πώς ακυρώθηκε ένα καρανταηλίδικο γκολ των Η ΠΑ, που άξιζε να μπει στα βιβλία διδασκαλίας ποδοσφαίρου σαν υπόδειγμα φάσης όπου ο διαιτητής δεν είχε τίποτα να σκεφτεί;
Αλήθεια, τι «σκέφτηκε» ο συγκεκριμένος αυθεντικός χάλιας εκτός από μηδέν διά τίποτα ίσον μισή βλήτα; Μήπως δεν πήγαινε με τίποτα τη συμπαθητική φάτσα του Αμερικανού που σκόραρε, επειδή ο ίδιος ήταν πιο άσχημος από τον πονόδοντο!
Και, ασφαλώς θέμα ασχήμιας και συμπαντικής βλακείας του Γάλλου διαιτητή πρέπει να ήταν και η αποβολή του Κακά, του καλύτερου παιδιού του ποδοσφαίρου, που απλά προσπαθούσε να βοηθήσει στην εξομάλυνση μιας άθλιας κατάστασης που δημιουργήθηκε αποκλειστικά από την ανεπάρκεια του διαιτητή.
Και αυτές είναι λίγες μόνο από τις ιδιαίτερα ενοχλητικές περιπτώσεις. Υπήρξαν πάμπολλες ακόμα! Έτσι θα πάει μπροστά το ποδόσφαιρο;
ΑΚΟΥΣΑ αστεία πράγματα.
«Καλά να πάθει η Αγγλία, διότι το ίδιο πράγμα που έπαθε τώρα αυτή το είχε πάθει η Γερμανία στον μεταξύ τους τελικό του 1966!..».
Άλλο: «Την Αργεντινή τη σφάξανε στο περασμένο Μουντιάλ για να περάσει η Γερμανία, η γονατιά του Κλόζε στον Αμποντανσιφι, που έσπασε πλευρά, ήταν απευθείας κόκκινη!..».
Μπορεί να ήταν! Κι εγώ τότε είχα γράψει ότι για μένα, ο Λιούμπος Μίχελ, αγαπημένο παιδί της FIFA, είναι ένα ασύλληπτα γλοιώδες λαμογιάκι. Αλλά εδώ είναι ποδόσφαιρο, παιχνίδι, δεν είναι έργο τρόμου και εκδίκησης να ξυπνάνε οι βρικόλακες και να βγαίνουν από τις κάσες!
Πρέπει να κοιτάμε μπροστά.
Και πώς να κοιτάξουμε μπροστά όταν ο Μπλάτερ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ το «ανθρώπινο σφάλμα»; Λανσάροντας μπάλα που το κάνει αναπόφευκτο; Αρνούμενος πεισματικά την υποβοήθηση της διαιτησίας με το βίντεο, σε περιπτώσεις εντελώς κραυγαλέες και ανυπόφορες
ΜΗΠΩΣ, λοιπόν, οι βρικόλακες ζουν, αυτοί μας οδηγούν;
Φταίμε αν θεωρήσουμε ΒΕΒΑΙΟ ότι το Μέγα Ιερατείον του ποδοσφαίρου ΘΕΛΕΙ να κατασκευάζει αποτελέσματα; Άρα, δεν θέλει την ασφάλεια του επιστημονικού πορίσματος.
ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ το «ανθρώπινο σφάλμα», που κατευθύνεται από τα φαντάσματα των Μακιαβέλι, Καίσαρα, Βοργία, Παράκελσου και λοιπών μεγάλων διδασκάλων της... Αλχημείας!..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Βαθμολογίες Πρωταθλημάτων Ποδοσφαίρου


 

Save And Share : Share On Facebook ! Share On Google Buzz ! Add To Del.icio.us ! Share On Digg ! Share On Reddit ! Share On LinkedIn ! Post To Blogger ! Share On StumbleUpon ! Share On Friend Feed ! Share On MySpace ! Share On Yahoo Buzz ! Get These Share Buttons ! Share On Google Reader ! Google Bookmark ! Send An Email ! Blog Feed !