Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

14 Οκτωβρίου: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ κατά της τύφλωσης.

Αφιερωμένο στον εξάδελφό μου, το «μικρό» όλης της οικογένειας.

Την ώρα που τρέχω στο γήπεδο, αναζητάς τη σκιά μου.
Με την βοήθεια των άλλων αντιλαμβάνεσαι την κατεύθυνση και αφού «εστιάσεις» στο περίγραμμα του σώματος, με «αναγνωρίζεις» από το στυλ και τις κινήσεις που –πέρασαν κιόλας δώδεκα χρόνια- σου είναι πολύ «γνωστές» και οικείες από τα παιχνίδια μας.
Όσοι κι αν φωνάζουν ξεχωρίζει η δική σου φωνή. «Μπράβο Άγγελε»! Ποτέ δεν γύρισα να σε αντικρίσω.

Αράχωβα, Χριστούγεννα 2009.
 Όταν «αλλάζω» θέση, «δυσκολεύω» τη δική σου.  Όσο τρέχω, «αδυνατείς» να παρακολουθήσεις. Το χαίρεσαι όμως πραγματικά. Χαίρεσαι για μένα, μαζί με εμένα και πανηγυρίζεις κάθε γκολ, κάθε πετυχημένη προσπάθεια. Ας μην το διακρίνεις. Ας μην τις αποτυπώνεις.
Αξίζεις και θα στο πω.
 Κάθε μέρα μας βάζεις -όλων- τα «γυαλιά» στο «γήπεδο της ζωής» με την πίστη και τη ζωντάνια σου. Κατάφερες να ξεχωρίζεις με την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΨΥΧΗ σου, όσα δεν μπορούν να διακρίνουν τα «θολά» σου μάτια.
Να ξέρεις ότι θα σε έχουμε πάντα δίπλα μας. Θα σε νοιαζόμαστε και θα σε φροντίζουμε εμείς και οι γονείς μας. Θα είσαι μαζί μας στο σπίτι, στις διακοπές, στις εκδρομές.
 Μαζί μου στο γήπεδο, «πάνω» στα τσιμέντα της εξέδρας. Τώρα στις Σιταποθήκες, στο Ρέντη, στο Μοσχάτο, στον Ταύρο και στο Πέραμα, «αύριο» στις εγκαταστάσεις, «μεθαύριο» στο «Γ. Καραϊσκάκης» και στα γήπεδα όλου του κόσμου.


Άγγελος
-------------------------------------------------

Υ.Γ.  Ως «Παγκόσμια Ημέρα Όρασης (κατά της Τύφλωσης) έχει καθοριστεί κάθε χρόνο η δεύτερη Πέμπτη κάθε Οκτωβρί­ου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Επιτροπής για την Πρό­ληψη της Τύφλωσης, σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανι­σμό Υγείας (WHO). Έτσι εφέτος γιορτάστηκε στις 14 Οκτωβρίου.
……………Πάνω από 45 εκατομμύρια άνθρωποι υπολογίζεται ότι είναι (ολικά) τυφλοί παγκοσμίως, ενώ σε αυτούς αθροίζονται 1-2 εκατομ­μύρια κάθε χρόνο….

…………Στα πλαίσια αυτά ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα Όραση 20/20 με στόχο να εξαλείψει τη δυνητι­κά αποτρέψιμη τύφλωση μέχρι το έτος 2020……………….»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Βαθμολογίες Πρωταθλημάτων Ποδοσφαίρου


 

Save And Share : Share On Facebook ! Share On Google Buzz ! Add To Del.icio.us ! Share On Digg ! Share On Reddit ! Share On LinkedIn ! Post To Blogger ! Share On StumbleUpon ! Share On Friend Feed ! Share On MySpace ! Share On Yahoo Buzz ! Get These Share Buttons ! Share On Google Reader ! Google Bookmark ! Send An Email ! Blog Feed !