Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Ντόπινγκ, Με ασύλληπτες ιστορίες τρόμου...

του Βασίλη Γαλούπη

ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ... Σηκώνεται η τρίχα, δηλαδή, σε όποιον έκανε μια πιο ενδελεχή ανάγνωση της διεθνούς ειδησεογραφίας το τελευταίο επταήμερο.
Κατ' αρχάς, με την πρωταθλήτρια Ευρώπης της σφαιροβολίας, το 1986, Χάιντι Κρίκερ, η οποία σε μία ακόμα συνέντευξη της εξήγησε, με συγκλονιστικό τρόπο, τους λόγους που την ανάγκασαν -λόγω της «υποχρεωτικής» χρόνιας λήψης ανδρογόνων αναβολικών από το καθεστώς της Αν. Γερμανίας- να κάνει αλλαγή φύλου το 1997 και να λέγεται σήμερα Αντρέας Κρίγκερ! Έγινε άντρας, δηλαδή...
ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ήρθε μία ακόμα παλιά... αμαρτία του σύγχρονου αθλητισμού. Κι εννοούμε τα ανασυρόμενα από το χρονοντούλαπο της Ιστορίας ντοκουμέντα από το ιστορικό διεθνές συνέδριο αντιντόπινγκ στην Οτάβα του Καναδά.
Τότε, το 1988, κατεγράφησαν στα επίσημα πρακτικά του συνεδρίου περιπτώσεις
Ανατολικοευρωπαίων αθλητριών που έκαναν κάτι τρομακτικό κι έξω από κάθε λογική...
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, αποκαλύφθηκε τότε το λεγόμενο «ντόπινγκ έκτρωσης». Τι σημαίνει αυτό; Ότι αθλήτριες υποχρεώνονταν από τους προπονητές τους να κάνουν εξωσωματική γονιμοποίηση! Έτσι, στο μεσοδιάστημα των δυο - τριών μηνών μέχρι την προγραμματισμένη άμβλωση, να «εκμεταλλευτούν»τη φυσιολογική, στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, έκρηξη ορμονών στον οργανισμό τους και κατά συνέπεια την αύξηση της επίδοσης, δίχως τον παραμικρό κίνδυνο θετικού δείγματος στο ντόπινγκ κοντρόλ.
Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ Αλεξάντερ Ντε Μερόντ, πρόεδρος το 1988 της ιατρικής επιτροπής της ΔΟΕ, είχε υποστηρίξει στο συνέδριο ότι ο πρώτος που εισήγαγε την πρακτική των εκτρώσεων ως μέσο για υψηλές επιδόσεις στον πρωταθλητισμό ήταν ένας Ελβετός γιατρός. Και συγκλονισμένος, ο Βέλγος «αθάνατος» είχε σηκώσει τα χέρια ψηλά, παραδεχόμενος ότι «όσο απεχθές και απάνθρωπο κι αν είναι κάτι τέτοιο, παρά ταύτα δεν υπάρχει καμία δυνατότητα από εμάς να αστυνομεύσουμε τη μητρότητα...».
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, ήρθαν ξανά στο φως οι υποθέσεις της Αν. Γερμανίας, όπου τις δεκαετίες του 70 και του '80 οι αθλήτριες εξαναγκάζονταν σε εκτρώσεις και για έναν ακόμα λόγο: διότι με τις μεγαδόσεις χημικών ορμονών που λάμβαναν, θα γεννούσαν αναπόφευκτα -λόγω των ισχυρών τοξικών παρενεργειών-ανάπηρα παιδιά ή με δυσμορφίες, στην περίπτωση που ολοκλήρωναν την εννεάμηνη κύηση κανονικά.
ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ αγνός φίλαθλος είναι αδύνατον να μείνει απαθής μπρούτα σε τέτοιες μακάβριες, όσο κι αληθινές, ειδήσεις που γεννούν θλίψη και θυμό. Και είναι να αναρωτιέται κανείς: «τι άλλο θα ακούσουν τα αφτιά μας...».
Νισάφι πια.

Πηγή:Εφημερίδα "Real News"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Βαθμολογίες Πρωταθλημάτων Ποδοσφαίρου


 

Save And Share : Share On Facebook ! Share On Google Buzz ! Add To Del.icio.us ! Share On Digg ! Share On Reddit ! Share On LinkedIn ! Post To Blogger ! Share On StumbleUpon ! Share On Friend Feed ! Share On MySpace ! Share On Yahoo Buzz ! Get These Share Buttons ! Share On Google Reader ! Google Bookmark ! Send An Email ! Blog Feed !