Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Ο τυφώνας έκαμψε τις αντιστάσεις...

Του Βασίλη Γαλούπη
ΑΡΚΕΙ μια φευγαλέα ματιά στη διεθνή ειδησεογραφία των τελευταίων ημερών για να αντιληφθεί ο καθένας τι συμβαίνει γύρω μας.
Ο Τσέχος ποδοσφαιριστής της Γουέστ Μπρόμιτς, Ρόμαν Μπέντναρ, «συνελήφθη» από τον φωτογραφικό φακό αγγλικής εφημερίδας να αγοράζει κοκαΐνη και χασίς από έμπορο ναρκωτικών.
Στο Βέλγιο το πρωτάθλημα bodybuilding, ακυρώθηκε, αφού η πλειονότητα των διαγωνιζόμενων τράπηκε σε φυγή, όταν ξαφνικά εμφανίστηκαν οι ελεγκτές αντιντόπινγκ...
ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ 63σέλιδη έκθεση ανεξάρτητης επιτροπής «καίει» καταξιωμένους επαγγελματίες ποδηλάτες για τη σχέση τους με εμπόριο και χρήση αναβολικών.
Οι εισαγγελικές αρχές της Αυστρίας άσκησαν διώξεις σε παγκόσμιους πρωταθλητές της ποδηλασίας και ολυμπιονίκες σκιέρ για εμπλοκή τους σε σκάνδαλο ντόπινγκ αίματος.
Αυτές οι ειδήσεις προέκυψαν την τελευταία εβδομάδα στην Ευρώπη.
ΤΟ ΠΙΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ είναι ότι το star system των σπορ δείχνει να συμβιβάζεται όλο και περισσότερο πια... με αυτό το μαύρο πέπλο που έχει απλωθεί παγκοσμίως πάνω από προπονητήρια, αποδυτήρια κι αγωνιστικούς χώρους...
Οι ειδήσεις για απαγορευμένες ουσίες έχουν γίνει ρουτίνα, έχουν μπει στην καθημερινότητα των ΜΜΕ όλης της Γης κι αντιμετωπίζονται από τους περισσότερους ως «αναγκαίο κακό», ως κάτι αναπόφευκτο, ίσως και κάτι αυτονόητο.
Ένα τέτοιο προφίλ, όμως δεν ταιριάζει στον αθλητισμό, που είναι ταυτισμένος με την υγεία του κορμιού, αλλά και με υψηλές πνευματικές έννοιες.
ΟI ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ και κυνικές πλευρές του Χόλυγουντ της μουσικής βιομηχανίας φαίνεται να επικρατούν ολοκληρωτικά πλέον στην αθλητική... showbiz.
Τα άσχημα μαντάτα αντιμετωπίζονται «σαν ένα ακόμα δυσάρεστο συμβάν» κι όχι σαν ένα συνολικό πρόβλημα που, για να περιοριστεί, πρέπει να γίνει κάτι ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ.
Είναι ολοφάνερο ότι οι όποιες αντιστάσεις έχουν καμφθεί απέναντι στον τυφώνα της εμπορευματοποίησης που σαρώνει τα πάντα...
ΑΚΟΜΑ κι αν δεχτούμε ότι η παραβατικότητα δεν γίνεται να απουσιάσει εντελώς από τα σπορ, θα πρέπει τουλάχιστον να υπάρχει μια ευαισθητοποίηση και μια αντίδραση μαζική κι έντονη.
Διότι ένας συμβιβασμένος και παραδομένος στη μοίρα του αθλητισμός δεν μπορεί να είναι τόσο λαμπρός όσο κάποιοι φαντάζονται.
Είναι περισσότερο ορατός από ποτέ ο κίνδυνος να χαθεί μελλοντικά μια για πάντα η εμπιστοσύνη στον χώρο από τους ήδη προβληματισμένους γονείς.
Κάτι που σημαίνει ότι θα στερέψουν από παιδιά τα στάδια και θα έρθουν μαύρες μέρες. Ακόμα και για το star system...

Πηγή: Εφημερίδα "RealNews", Κυριακή 24 Μαΐου 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Βαθμολογίες Πρωταθλημάτων Ποδοσφαίρου


 

Save And Share : Share On Facebook ! Share On Google Buzz ! Add To Del.icio.us ! Share On Digg ! Share On Reddit ! Share On LinkedIn ! Post To Blogger ! Share On StumbleUpon ! Share On Friend Feed ! Share On MySpace ! Share On Yahoo Buzz ! Get These Share Buttons ! Share On Google Reader ! Google Bookmark ! Send An Email ! Blog Feed !