Σάββατο 25 Απριλίου 2009

Άλλο είναι να παίζεις μπάλα και να είσαι πρώτος....

Άλλο είναι να είσαι μόνιμα πρωταθλητής και να μην θέλεις να αφήσεις ούτε τα ψίχουλα και άλλο να έχεις συμβιβαστεί με τη μιζέρια της δεύτερης θέσης και να λες και ευχαριστώ όταν και αν θα την κατακτήσεις.
Ολοταχώς για το νταμπλ πάει ο Ολυμπιακός και μάλιστα δια... περιπάτου κι όμως ο Βαλβέρδε είχε τα προβλήματα του. Θέλετε ο αποκλεισμός της ομάδας από την Σεντ Ετιέν, θέλετε το πρόβλημα με τον Λέτο ή κάποιοι παίκτες που δεν έπαιζαν, όπως και να έχει έγινε θέμα.
Οι οπαδοί του Ολυμπιακού δεν έχουν βλέπετε τον... ποδοσφαιρικό πολιτισμό της ΑΕΚ που χειροκροτούν χους παίκτες στις ήττες της ομάδας χους, γιατί στον Πειραιά ο πήχης είναι πολύ ψηλά.

Ο παράδεισος του.... Καφέ
Για αυτό και ο Παντελής Καφές ζήτησε να φύγει από την ομάδα μας και ανακάλυψε τον δικό του παράδεισο στην ΑΕΚ. Είναι θέμα και τι είδους φιλοδοξίες έχει ο κάθε ποδοσφαιριστής.
Θέλεις να σηκώνεις συνέχεια κούπες; Είσαι στον Ολυμπιακό και μαθαίνεις να ζεις με την πίεση του πρωταθλητισμού.
Θέλεις να γίνεις....δημόσιος υπάλληλος της μπάλας; Να το βλέπεις το ποδόσφαιρο σαν....χόμπι αφού τα χρήματα που θα παίρνεις θα είναι και κατά πολύ λιγότερα από αυτά που θα είχες στον Ολυμπιακό; Τότε διαλέγεις την ΑΕΚ αλλά και τον Παναθηναϊκό που κάνει και... πορείες. Απλά είναι τα πράγματα. Η φανέλα του Ολυμπιακού όπως το ξέρουν όλοι έχει άλλο ειδικό βάρος γιατί απλά δεν ανέχεται όχι μόνον την ήττα αλλά ούτε και την ισοπαλία. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό εκτός από την νίκη και όποιος δεν μπορεί να αντέξει σε αυτή την πραγματικότητα τότε καλό θα είναι να προτιμήσει μία από τις άλλες ομάδες.

Να το λέει η καρδιά σου
Τόσες ομάδες υπάρχουν άλλωστε στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Απλά όσοι έχουν ζήσει τις εμπειρίες με την φανέλα του Ολυμπιακού θα το θυμούνται μία ζωή και θα το έχουν διαφορετικά το ποδόσφαιρο μέσα στο μυαλό τους. Για να πρωταγωνιστείς κάθε χρόνο και να μην σε κουράζουν οι συνθήκες πίεσης που δημιουργεί ο πρωταθλητισμός θα πρέπει να το λέει η καρδιά σου.
Πρέπει να είσαι διαφορετικός για να γίνεις πρώτος και να μην μοιάζεις σαν όλους τους άλλους. Δεν είμαστε άλλωστε όλοι ίσιοι κι όμοιοι. Δεν είναι όλοι οι γιατροί ίδιοι, ούτε κερδίζουν τις δίκες όλοι οι δικηγόροι. Το ίδιο ισχύει και για τους ποδοσφαιριστές.
Πολλοί είναι αυτοί που παίζουν μπάλα αλλά δεν κάνουν όλοι την ίδια καριέρα.
Για αυτό και έχουμε δει πολλούς παίκτες που ήταν καλοί και ξεχώριζαν στις προηγούμενες ομάδες τους αλλά όταν ήρθαν στον Ολυμπιακό δεν κατάφεραν να φτάσουν στη διάκριση.

Ούτε στο... όνειρο τους
Δεν είναι απαραίτητο να ξέρεις μόνο μπάλα, θα πρέπει να έχεις και όλα τα υπόλοιπα προσόντα σε ό,τι αφορά το χαρακτήρα σου για να μπορέσεις να σταθείς στην πρώτη ομάδα της Ελλάδας που λέγεται Ολυμπιακός.
Παίκτες υπάρχουν πολλοί, πρωταθλητές υπάρχουν λίγοι. Κι αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, το να πηγαίνει για τον 12ο τίτλο στα τελευταία 13 χρόνια δεν μπορεί να το έχει ούτε στο... όνειρο της οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Και στο... σινεμά να το έκαναν ταινία πάλι τον Ολυμπιακό θα διάλεγαν για αυτόν το ρόλο.

Να κάνουν καριέρα μόνο στη μιζέρια
Θα μπορούσε δηλαδή να είχε μείνει τόσα χρόνια στον Ολυμπιακό ο... Λουκάς Βύντρα; Σοβαροί να είμαστε τώρα. Να είχε κάνει τόσες γκέλες και να συνέχιζε να παίζει βασικός και αναντικατάστατος στην ομάδα; Με τίποτα.
Ή μήπως θα έπαιζε αυτός ο Νίλσον που είναι για την κατασκήνωση; Μία σέντρα δεν μπορεί να βγάλει της προκοπής ο Σουηδός και όμως στον Παναθηναϊκό τον θέλουν και θα του κάνουν και ανανέωση του συμβολαίου.
Ή μήπως θα έπαιζαν στον Ολυμπιακό ο...Καραγκούνης ή ο Γκούμας;
Αυτό δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι. Μόνο στην ομάδα της μιζέριας και της μετριότητας θα μπορούσαν να κάνουν αυτοί οι παίκτες καριέρα.
Στον Ολυμπιακό δεν θα έβγαζαν ούτε χρόνο. Εδώ δεν έχουν πιάσει παικταράδες και παικταράδες στον Ολυμπιακό και θα έπαιζαν μπάλα οι δευτεράντζες και οι κάτω του μετρίου; Ποτέ των ποτών

Υπομονή με τα... διαρκείας
Μήπως θα μπορούσαν να σταθούν στον Ολυμπιακό οι... πολυμετοχικοί; Ο Πατέρας και ο Βγενόπουλος, ο Τζίγκερ και οι Γιαννακόπουλοι;
Πλάκα κάνουμε τώρα; Τι θα μας έλεγαν δηλαδή ότι κάντε υπομονή μετά από 12 χρόνια πείνας και εμείς θα τρέχαμε για να πάρουμε και ...εισιτήρια διαρκείας; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.

Για αυτό και έχει άλλη αξία ο Κόκκαλης όσο δεν πιάνουν όλοι οι άλλοι μαζί. Καλά, την ΑΕΚ δεν την βάζω στη σύγκριση γιατί νομίζω ότι δεν έχει και νόημα. Το κάνω μόνο με τον Παναθηναϊκό που υποτίθεται ότι είναι και το αντίπαλο δέος.
Αν και τα τελευταία χρόνια όλο και...απομακρύνονται από την σύγκριση με τον Ολυμπιακό και δυστυχώς για αυτούς πάνε στην κόντρα με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ.

«Μπαλαντέρ», Εφημερίδα «Πρωταθλητής», Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Βαθμολογίες Πρωταθλημάτων Ποδοσφαίρου


 

Save And Share : Share On Facebook ! Share On Google Buzz ! Add To Del.icio.us ! Share On Digg ! Share On Reddit ! Share On LinkedIn ! Post To Blogger ! Share On StumbleUpon ! Share On Friend Feed ! Share On MySpace ! Share On Yahoo Buzz ! Get These Share Buttons ! Share On Google Reader ! Google Bookmark ! Send An Email ! Blog Feed !