Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Οι σκέψεις του Παναγιώτη Αγγελόπουλου

«Στόχος μας όλοι οι τίτλοι στην Ευρώπη»!Κατάθεση ψυχής του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ... (ΤΟ "ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ" ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ)

του Νίκου Βαρλά, Εφημερίδα ο "Πρωταθλητής".Το ταξίδι στις ΗΠΑ, η εικόνα που παρουσίασε ο Ολυμπιακός στο παρκέ και ο τρόπος που προσέγγισαν και σεβάστηκαν την ελληνική ομάδα οι Αμερικανοί και τα "μεγάλα κεφάλια" της λίγκας, είναι έργο Αγγελόπουλων. Είναι γνωστό τοις πάσι πλέον, πως ο Παναγιώτης και ο Γιώργος που δεν ήταν παρόντες στα παιχνίδια (λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων, αλλά και της περιπέτειας υγείας του πατέρα τους!), λατρεύουν το μπάσκετ και έχουν μεγαλώσει παρακολουθώντας και θαυμάζοντας το ΝΒΑ.
Είχε έρθει η ώρα ο Ολυμπιακός να ταξιδέψει στην Αμερική και να εκπροσωπήσει επάξια το ευρωπαϊκό μπάσκετ!
Όλα πήγαν καλά και ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος στην πτήση από το Κλίβελαντ για το Σικάγο, μας άνοιξε την καρδιά του.
Ειλικρινής, πράος, ικανοποιημένος και πάνω από όλα γνώστης του αντικειμένου!
Απολαύστε τον...
**Οι εντυπώσεις από το ταξίδι του Ολυμπιακού στις ΗΠΑ;«Οι εντυπώσεις μόνο θετικές είναι. Παίξαμε με δύο από τις καλύτερες ομάδες του ΝΒΑ, μία από τις τρεις καλύτερες της Δύσης και μία από τις δύο καλύτερες της Ανατολής. Είχαμε ανταγωνιστικά δωδεκάλεπτα και στα δύο παιχνίδια. Δεν περιμέναμε να κερδίσουμε, αλλά περιμέναμε ένα καλύτερο επίπεδο διαιτησίας και όχι τους αναπληρωματικούς διαιτητές. Πιστεύω ότι τα παιχνίδια θα ήταν καλύτερα με κανονικούς διαιτητές του ΝΒΑ».
**Θα υπάρξει κι άλλη επίσκεψη του Ολυμπιακού στις ΗΠΑ; Μήπως γίνει θεσμός;«Μάλλον ναι! Θεσμός δεν ξέρω. Μπορεί να έρθει και μια ομάδα του ΝΒΑ να παίξει με δικούς μας κανόνες στο ΣΕΦ! Αυτό, θα είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον...»
**Είναι πιο δύσκολο, όμως, να έρθει μια ομάδα του ΝΒΑ στην Ευρώπη.«Προφανώς, εννοείτε από πλευράς κόστους. Δεν μας απασχολεί αυτό τώρα. Θα το δούμε όταν πρέπει. Τώρα, μας απασχολούν οι αγωνιστικοί στόχοι».
** Οι μάνατζερ αντιμετωπίζουν τον Ολυμπιακό περίπου σαν την...31η ομάδα του ΝΒΑ. Υπάρχει φόρμουλα και διεργασία σε σχέση με την επέκταση του ΝΒΑ;«Δεν μας απασχολεί αυτό το θέμα. Μας απασχολεί να κερδίσουμε όλους τους τίτλους στην Ευρώπη! Αγωνιστικά, ο Ολυμπιακός δεν είναι η 31η ομάδα. Αν έπαιζε στο ΝΒΑ, θα ήταν πολύ ψηλότερα»!
** Γιατί ο Ολυμπιακός διασκέδασε το ταξίδι στις ΗΠΑ, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές ομάδες;«Εμείς το ζήσαμε με ιδανικές συνθήκες, τις οποίες τις παρείχε και η ομάδα μας και οι σύλλογοι του ΝΒΑ που μας φιλοξένησαν. Πιστεύω, επίσης, ότι έπαιξε ρόλο η διάθεση που υπήρχε τα παιχνίδια αυτά να είναι χρήσιμη εμπειρία για το μέλλον. Σίγουρα παίζει ρόλο και το υλικό του Ολυμπιακού που περιλαμβάνει παίκτες οι οποίοι έχουν αγωνιστεί στο ΝΒΑ -δεν αναφέρομαι μόνο στους Αμερικανούς- και αυτό βοηθά τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να προσαρμοστούν σε παιχνίδια που γίνονται στις ΗΠΑ».
Πρώτη φορά μιλάει για ιδιόκτητο γήπεδο!Το είχαμε ακούσει πολλές φορές ως φήμη ή πληροφορία, αλλά ήταν η πρώτη που ο ίδιος ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος έκανε αναφορά στο ιδιόκτητο γήπεδο που προτίθεται να φτιάξει με τον αδελφό του Γιώργο! Δεν το είπε ξεκάθαρα, αλλά όταν ρωτήθηκε και απάντησε «το δικό μας γήπεδο», καταλαβαίνεις πως δεν είναι σχέδιο του αέρα:** Ζηλέψατε τα γήπεδα;«Όχι! Είδαμε, όμως, ωραία γήπεδα...»
**Αυτό που θα φτιάξει ο Ολυμπιακός έτσι θα είναι;«Το δικό μας θα είναι σίγουρα με λιγότερες θέσεις!»
**Ο αριθμός των θεατών στα δύο γήπεδα ήταν σχεδόν 40.000! Ήταν αυτό σημαντικό για το ευρωπαϊκό μπάσκετ, που κερδίζει σεβασμό μέσω του Ολυμπιακού;«Είναι σημαντικό, αλλά δεν είναι μόνο όσοι είδαν τα ματς στο γήπεδο. Είναι και αυτοί που τα παρακολούθησαν από τα «sites» ή από τις τηλεοράσεις». »
**Ο αντίκτυπος στις ΗΠΑ για την εικόνα του Ολυμπιακού;«Δεν ξέρω, θα το δούμε στα δημοσιεύματα που θα γράψουν. Είναι πολύ κοντά το γεγονός για να το εκτιμήσουμε».
**Τι σας έκανε εντύπωση; Σε οποιοδήποτε επίπεδο;«Υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι ωραία και κάποια άλλα όχι. Κάποια πράγματα είναι σε υπερβολικό βαθμό, όπως το συνεχές σόου. Και άλλα είναι ωραία, όπως η ένταση σε έναν αγώνα 48 λεπτών. Αγωνιστικά είδα πράγματα, όπως ματς απ που ήταν ενδιαφέροντα! Οι παίκτες μας απέκτησαν εμπειρίες πρωτόγνωρες.
**Πώς ήταν η άμυνα του Παπανικολάου στον Λεμπρόν;«Ωραία τα πήγε, αλλά είχε παίξει πολύ καλά και στο Σαν Αντόνιο! Έδειξε πρωτόγνωρη σταθερότητα για την ηλικία του και στα δύο ματς. Δεν τίθεται, ωστόσο, θέμα δικαίωσης, επειδή εμείς τον υπογράψαμε. Αυτό θα φανεί στο μέλλον».
**Η ταχύτητα των αντιπάλων από το ΝΒΑ θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό;«Είναι άλλος τρόπος παιχνιδιού και άλλες άμυνες στην Ευρώπη. Εδώ δεν μπορούσαμε να παίξουμε άμυνα ζώνης, επειδή υπάρχουν τα αμυντικά τρία δευτερόλεπτα. Ως εμπειρία και ως ρυθμός ήταν χρήσιμα όλα αυτά. Δεν θα μας βοηθήσουν, ωστόσο, να κερδίσουμε πιο εύκολα τη Μάλαγα, για παράδειγμα»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Βαθμολογίες Πρωταθλημάτων Ποδοσφαίρου


 

Save And Share : Share On Facebook ! Share On Google Buzz ! Add To Del.icio.us ! Share On Digg ! Share On Reddit ! Share On LinkedIn ! Post To Blogger ! Share On StumbleUpon ! Share On Friend Feed ! Share On MySpace ! Share On Yahoo Buzz ! Get These Share Buttons ! Share On Google Reader ! Google Bookmark ! Send An Email ! Blog Feed !