Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Η... μεγάλη των Ισπανών σχολή

Του Ηλία Μπαζίνα

ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ προπονητές που δούλεψαν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα δεν ανέδειξαν την ισπανική σχολή. Δεν ήταν οι κατάλληλοι. Μια ματιά στη συνέχεια της σταδιοδρομίας τους, έπειτα από τη θητεία τους εδώ, μας πείθει γι' αυτό.
Οι ελληνικές ομάδες και ειδικά ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός τους χρύσωσαν και πλήρωσαν τα καμώματα τους. Και ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ειδικά αυτός, άφησε και μια παρακαταθήκη κακής πίστης, αν δεν του καταλογίσουμε και κάποιους χρόνιους τραυματισμούς παικτών.
ΕΝ ΤΟΥΤΟΙΣ, οι φίλαθλοι στο Καραϊσκάκη φώναζαν ρυθμικά το όνομα του! ΓΙΑΤΙ;
Το πράγμα παρουσιάζει ψυχολογικό ενδιαφέρον. Η επίδοση του Βαλβέρδε στον πάγκο του Ολυμπιακού δεν επιδέχεται παρερμηνείες. Ήταν φανερά μέτρια. Στα αποδυτήρια και στις δημόσιες σχέσεις ήταν κατώτερη από μέτρια. Τι ακριβώς νοστάλγησε από αυτόν ο λαός του Ολυμπιακού;
Δύο «εύκολες» εξηγήσεις.
Ο κόσμος ήθελε να εκφράσει την αντίθεση του στην πρόσληψη Κετσπάγια, που τη θεώρησε ίσως«υποβάθμιση». Πιθανώς ήθελε και να στείλει μήνυμα στην ΠΑΕ ότι το να διώχνει ανθρώπους με περισσή ευκολία περνάει αρνητικά στον κόσμο.
Ωστόσο, από καθαρά ποδοσφαιρική σκοπιά, αν υπήρχε λάθος του Σ. Κόκκαλη, αυτό ήταν μάλλον ότι δεν τερμάτισε νωρίτερα τη συνεργασία με τον Βαλβέρδε.
ΑΝ ΑΥΤΟ ισχύει μία για τον Ολυμπιακό, για την ΑΕΚ ισχύει δέκα. Ο Φερέρ όχι μόνο δεν ήταν ο «δάσκαλος» που νόμισαν μερικοί, αλλά ήταν και επικίνδυνος για την υγεία της ομάδας.
Και αυτό δεν το λέμε τώρα, που άνεργος ξεκοκαλίζει τα λεφτά της ΑΕΚ. Το είχαμε πει πολύ νωρίς, σε χρόνο ανύποπτο. Η επαγγελματική του δεοντολογία δεν ήταν η ενδεδειγμένη. Ο Φερέρ είχε χαρακτήρα άκαμπτο και μεγάλα «κολλήματα». Και «ξεσυνεριζόταν» παίκτες, σε βαθμό που τον έκανε ικανό να θέλει το κακό τους!
ΘΑ ΗΤΑΝ άδικο αν βάζαμε στο ίδιο καλάθι τον Μουνιόθ, έναν εντάξει άνθρωπο με καλές προθέσεις και αγάπη για τους ποδοσφαιριστές. Σίγουρα, δεν κατάφερε ως τώρα να αποδείξει την αξία του στα ποδοσφαιρικά πεδία των μαχών.
Ειλικρινά του ευχόμαστε, από δω και πέρα να πάει καλύτερα. Ήταν καλός παίκτης ο ίδιος. Προσεγγίζει καλόπιστα τη δουλειά του. Μακάρι να βρει την άκρη σε αυτό το τόσο αβέβαιο και ανασφαλές επάγγελμα...
Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ότι και για τους τρεις αυτούς τεχνικούς είχαν υπάρξει έγκαιρες ενστάσεις από ανθρώπους που ξέρουν σε βάθος το ισπανικό και γενικά το λατινικό ποδόσφαιρο. Αγνοήθηκαν εντελώς. ΓΙΑΤΙ, άραγε; Και τι καλό βγήκε από αυτό;...

Πηγή:Εφημερίδα "Real News"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Βαθμολογίες Πρωταθλημάτων Ποδοσφαίρου


 

Save And Share : Share On Facebook ! Share On Google Buzz ! Add To Del.icio.us ! Share On Digg ! Share On Reddit ! Share On LinkedIn ! Post To Blogger ! Share On StumbleUpon ! Share On Friend Feed ! Share On MySpace ! Share On Yahoo Buzz ! Get These Share Buttons ! Share On Google Reader ! Google Bookmark ! Send An Email ! Blog Feed !