Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009

Σωκράτης Παπασταθόπουλος: Καλαμάτα-Τζένοα...

Γεννήθηκε 9 Ιουνίου 1988 και κατάγεται από την Καλαμάτα.
Τα πρώτα του βήματα στο ποδόσφαιρο τα έκανε στον Απόλ­λωνα Πεταλιδίου και εκεί τον ανέδειξε ο Γιάννης Κορονέλλος με αποτέλεσμα να εξαπλωθεί η φήμη του στον ποδοσφαιρι­κό χάρτη της Ελλάδας.
Τα «λαγωνικά» της ΑΕΚ τον ανακάλυ­ψαν το 2005 και το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς ο νεαρός αμυντικός έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα της καριέρας του.
Το ντεμπούτο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα έγινε (26/10/2005) σ' ένα ματς με τον ΠΑΣ Γιάννενα για το κύπελ­λο και ήταν ονειρικό, δεδομένου ότι ο νεαρός άσος σκόραρε μόλις στο 7' του αγώνα και ήταν αυτός που άνοιξε τον δρό­μο για τη νίκη της ΑΕΚ (3-0).
Τον Ιανουάριο του 2006 η ΑΕΚ αποφάσισε να τον δώσει, προ­κειμένου να «ψηθεί» και να πάρει περισσότερο χρόνο συμ­μετοχής.
Επόμενος σταθμός της καριέρας του λοιπόν ήταν η Νίκη Β., στην οποία αγωνίστηκε για 6 μήνες πριν επιστρέψει στην ΑΕΚ την επόμενη σεζόν, όπου έπαιξε σε 3 ματς για το Τσάμπιονς Λιγκ, μεταξύ των οποίων ήταν και η μεγάλη νίκη επί της Μίλαν (1-0).
Την σεζόν 2007-08, ήταν βασικός και αναντικατάστατος στην ΑΕΚ και ένα από τα πιο πολύτιμα όπλα που είχαν στη... φαρέτρα τους οι κιτρινόμαυροι.
Άμεσα μπήκε στο στόχαστρο πολλών ευ­ρωπαϊκών ομάδων με τις εμφανίσεις του και το καλοκαίρι οι κόποι του επιβραβεύτηκαν.
Η ιταλική Τζένοα πρόσφερε 3,8 εκατ. ευρώ στην ΑΕΚ, που είπε «ναι» και έτσι άνοιξε τα... φτερά του για το καμπιονάτο, όπου μέχρι στιγμής τα πάει υπέροχα.
Ο Ελλη­νας άσος έχει γίνει δέκτης εγκωμιαστικών σχολίων από τα ιτα­λικά ΜΜΕ και δεν είναι τυχαίο ότι συμπεριλήφθηκε μέσα στις 20 καλύτερες μεταγραφές του καλοκαιριού.
Σε συνέντευξή του είπε :
«Το ντόπινγκ έχει γίνει πληγή. Είναι δύσκολο να το κατανο­ήσουν όσοι δεν είναι μέσα στα πράγ­ματα, αλλά πλέον αποτελεί μέρος του πρωταθλητισμού. Είναι πολύ δύσκο­λο για κάποιον να κάνει πρωταθλη­τισμό και να μην ντοπαριστεί.
Δεν έχω πάρει ποτέ αναβολικές ουσίες και ποτέ δεν μου έχουν προτείνει κάτι τέτοιο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ντόπινγκ.
Οι αθλητές όμως πρέπει να βάζουν τη ζωή τους πά­νω από το επάγγελμα και την καριέρα τους. Δεν μπορείς να παίζεις με αυτά τα πράγματα. Δεν έχω πάρει ποτέ ουσίες και ούτε θα το κά­νω στο μέλλον. Θέλω να φτάσω εκεί που μπορώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Βαθμολογίες Πρωταθλημάτων Ποδοσφαίρου


 

Save And Share : Share On Facebook ! Share On Google Buzz ! Add To Del.icio.us ! Share On Digg ! Share On Reddit ! Share On LinkedIn ! Post To Blogger ! Share On StumbleUpon ! Share On Friend Feed ! Share On MySpace ! Share On Yahoo Buzz ! Get These Share Buttons ! Share On Google Reader ! Google Bookmark ! Send An Email ! Blog Feed !