Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Νέοι ΠΑΕ Θρασύβουλος Φυλής-Νέοι ΠΑΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 2-1

Η μη τήρηση του fair play και η τραγική διαιτησία.

* 26 Μαρτίου 2011, 28η αγωνιστική του πρωταθλήματος Νέων Β΄ Εθνικής κατηγορίας. Γήπεδο «Sportland-Ν.Παπαθανασίου».

Τρία είναι τα γεγονότα που σημάδεψαν τον αγώνα μας με το Θρασύβουλο Φυλής στον Ασπρόπυργο (!)
1ο. Η τεράστια ταλαιπωρία στην οποία υποβληθήκαμε να εντοπίσουμε το γήπεδο, είναι χαρακτηριστικό ότι ο οδηγός του λεωφορείου απευθύνθηκε μέχρι το Αστυνομικό Τμήμα Ασπροπύργου με αρνητικό αποτέλεσμα καθώς ήταν χαμένο κάπου στη μέση του πουθενά. Στη συνέχεια η τεράστια έκπληξη που αισθανθήκαμε όταν διαπιστώσαμε ότι οι διαστάσεις του ήταν οι ελάχιστες απαιτούμενες προκειμένου να έχει άδεια καταλληλότητας διεξαγωγής αγώνων.
2ο. Η κακή έως απαράδεκτη διαιτησία, ενός άρχοντα αγώνα που ήταν τουλάχιστο σε κακή μέρα.
3ο Για μένα το σημαντικότερο (ποδοσφαιρικό κι όχι ηθικό) μάθημα. Η μη τήρηση των άγραφων κανόνων fair play από τους αντιπάλους μας.

Μετά από το διστακτικό μας ξεκίνημα, πήραμε σταδιακά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και αφού σπαταλήσαμε δύο κλασικές ευκαιρίες πετύχαμε το 0-1 στο 34’ με το Μάκη Καρυπίδη.

Από εδώ ξεκινούν τα ευτράπελα. Συμπαίκτης μου είναι πεσμένος στην περιοχή του Θρασύβουλου και ζητά να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Την ίδια ώρα οι αντίπαλοι εκμεταλλεύονται το αριθμητικό μειονέκτημά μας και την έλλειψη αυτοσυγκεντρώσεως των συμπαικτών μου και παρά τις εκκλήσεις μας να γίνει διακοπή του αγώνα, πετυχαίνουν την ισοφάριση, ενώ εμείς έχουμε μείνει σχεδόν ακίνητοι. Το γκολ για την ιστορία πέτυχε ποδοσφαιριστής με το όνομα Βασιλείου (αριθ. φαν. 9).
Στη φάση παρατηρήθηκα με κίτρινη κάρτα για ανάρμοστη συμπεριφορά (έντονη διαμαρτυρία) στο διαιτητή.  

Τα υπόλοιπα κύλησαν μάλλον φυσιολογικά. Ο εκνευρισμός ήταν έκδηλος σε κάθε προσπάθεια ή σφύριγμα και δεν ήταν λίγα στη συνέχεια, τα φάλτσα.
Στο 54’ σε μια φάση off side τουλάχιστον 2 μέτρα ο διαιτητής παρά την αρχική του υπόδειξη, πήρε τη θέση του βοηθού του και κατακύρωσε το γκολ του Θρασύβουλου, που ήταν και το νικητήριο.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Σπύρος Μιχελής, (μακάρι να πρόκειται απλώς για μια κακή μέρα του) ο οποίος κράτησε επιπλέον χρόνο 4’ λεπτών, με βοηθούς τους Βασίλειο Σακκά και Δημήτριο Τζιπίρη, του συνδέσμου Πειραιά. (Χαρακτηριστικό της κακής ψυχολογίας του διαιτητή, ότι στο τέλος του αγώνα επιχείρησε να ανοίξει διάλογο την εξέδρα των γονέων που τον αποδοκίμαζε, πράξη από την οποία τον απέτρεψαν οι βοηθοί του).

Κίτρινες κάρτες: (για την Ηλιούπολη),
Καμπαστανάκης, (διαμαρτυρία στο γκολ off side)
Τσατσαρής, (διαμαρτυρία στο γκολ off side)
Νίκου Άγγελος-Γεώργιος (διαμαρτυρία στη φάση της ισοφάρισης).

Σύνθεση:
Ζαννιάς, Τσατσαρής, Ζιαμπάρας (73’ Τσαρκάνι), Άγγελος –Γεώργιος Νίκου, Καφαλούκος, Bracho, Doco, Καμπαστανάκης (73’ Αντωνίου), Καρυπίδης, Αλιμάρας (56’ Γεμιστός), Γκουνέλλας.


Οι βασικές ενδεκάδες, όπως προκύπτει από το φύλλο αγώνα, είχαν τους εξής Μ.Ο. ηλικίας:
ΠΑΕ Θρασύβουλος:18 χρόνια και 1,5 μήνες.
ΠΑΕ Ηλιούπολη: 18 χρόνια και 2,5 μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Βαθμολογίες Πρωταθλημάτων Ποδοσφαίρου


 

Save And Share : Share On Facebook ! Share On Google Buzz ! Add To Del.icio.us ! Share On Digg ! Share On Reddit ! Share On LinkedIn ! Post To Blogger ! Share On StumbleUpon ! Share On Friend Feed ! Share On MySpace ! Share On Yahoo Buzz ! Get These Share Buttons ! Share On Google Reader ! Google Bookmark ! Send An Email ! Blog Feed !