Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Τα παιδιά πρέπει να είναι αθλητές και στο σπίτι τους.

του Ρουντ Ντόκτερ, μέλους του τεχνικού team της Εθνικής ομάδας
Ελπίδων της Ολλανδίας.

Εικόνα για το ποδόσφαιρο της Ελλάδας δεν μπορώ να έχω ξεκάθαρη. Πρώτη φορά που πραγματικά ασχοληθήκαμε στην Ολλανδία με το ελληνικό ποδόσφαιρο, ήταν όταν η χώρα σας έφερε ισοπαλία με την δική μας σε προκριματικό γύρο μεγάλης διοργάνωσης τη δεκαετία του '80.Βέβαια, από τότε έχουν περάσει αρκετά χρόνια και μόνο ένας αδαής δεν θα παραδεχόταν πως έχει βελτιωθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μου λέτε όμως, ότι παλιότερα έβγαιναν σπουδαιότεροι Έλληνες ποδοσφαιριστές. Όντως, το εγχώριο πρωτάθλημα σας ίσως και να είναι καλύτερο επειδή παίζουν πολλοί ξένοι παίκτες μετά την υπόθεση Μπόσμαν. Όμως, η Εθνική Ελλάδα έκανε κάτι ανεπανάληπτο το 2004 και αυτό λέει πολλά. Είτε ήταν θέμα προπονητή, είτε ομαδικού πνεύματος και τύχης, αποδείχθηκε πως η Ελλάδα έχει ταλέντο και προϋποθέσεις να αφήσει το στίγμα της στο χώρο του ποδοσφαίρου.Άλλωστε, παρακολουθώ πολύ στενά τα δρώμενα στις διοργανώσεις των Ελπίδων, των Εφήβων και των Νέων και παρατηρώ πως η Ελλάδα διαθέτει πάντα αξιόλογες ομάδες. Καλύτερα να το διορθώσω. Όχι απλώς αξιόλογες ομάδες, αλλά σύνολα που διεκδικούν πρωτιές. Σε αυτές τις ηλικίες ό,τι και να κάνουν η οργανωτική επιτροπή και ο προπονητής, οι επιτυχίες οφείλονται στο ταλέντο των παικτών.
Βλέπουμε, λοιπόν, παιδιά 15-20 ετών να έχουν δυνατότητες. Άρα και ποδοσφαιρικό πνεύμα έχουν και δυνατά πόδια. Αν στη συνέχεια υπάρχει πτώση στην ποδοσφαιρική τους αξία φταίνε οι ίδιοι οι παίκτες και οι ομάδες τους. Το ταλέντο υπάρχει, όμως!Σε όλες τις χώρες συμβαίνει το ίδιο. Παλιά έβγαιναν μεγαλύτεροι παίκτες, αλλά λιγότεροι. Τώρα ίσως να σπανίζουν τα σούπερ ταλέντα, αλλά βγαίνουν πολλοί καλοί παίκτες και το ίδιο συμβαίνει στην Ελλάδα. Άλλωστε, μελετάμε τις μικρές Εθνικές και την Εθνική Ανδρών της χώρας σας και το βλέπουμε.
Η Ελλάδα είναι μία χώρα με ιδιαιτερότητες και αυτό το παρατήρησα στην επίσκεψη μου. Οι νέοι παίκτες έχουν μία φιλοσοφία και παίζουν με μυαλό και ταλέντο, αλλά κατάλαβα πως δεν παραμένουν επαγγελματίες όταν φεύγουν από το γήπεδο και πάνε σπίτι τους. Ίσως εκείνα είναι το μυστικό. Αν αναπτυχθεί 24ωρη ποδοσφαιρική φιλοσοφία στο μυαλό του νεαρού Έλληνα ποδοσφαιριστή, θα βγουν ακόμη περισσότερα ταλέντα.
Η παιδεία είναι τα πάντα!

Πηγή:Εφημερίδα "ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Βαθμολογίες Πρωταθλημάτων Ποδοσφαίρου


 

Save And Share : Share On Facebook ! Share On Google Buzz ! Add To Del.icio.us ! Share On Digg ! Share On Reddit ! Share On LinkedIn ! Post To Blogger ! Share On StumbleUpon ! Share On Friend Feed ! Share On MySpace ! Share On Yahoo Buzz ! Get These Share Buttons ! Share On Google Reader ! Google Bookmark ! Send An Email ! Blog Feed !