Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Έμεινε στις ευκαιρίες ο Φωστήρας (0-0)

Η ουραγός Γλυφάδα έδω­σε τέλος στο νικηφόρο σερί του «φονέα».           
του Θανάση Τζιμούρτου

 Έλαβε τέλος το νικηφόρο σερί του Φωστήρα. Μετά από τρεις συνεχόμενες νίκες, η ομάδα του Τζάκι Ματάισεν σκόνταψε στο γήπεδο της Καισαριανής, όπου έμεινε στο 0-0 με τη Γλυφάδα.Η απόδοση του συλλόγου του Ταύρου ήταν κάτω του μετρίου στο πρώτο μέρος, αλλά πολύ καλή στο δεύ­τερο, διάστημα στο οποίο είχε και με­γάλες ευκαιρίες για να πετύχει το γκολ της νίκης. Ευκαιρίες που δεν αξιοποιή­θηκαν εξαιτίας της αστοχίας των φιλοξενούμενων και των επεμβάσεων του σταθερότατου Αλντιόν Πασάι, του Αλβανού τερματοφύλακα των γηπε­δούχων. Το παιχνίδι σημαδεύτηκε και από δύο αποβολές (72' Ζώνας - 83' Λεοντίου).  Από τη μια πλευρά, η ισοπαλία μπορεί να θεωρηθεί απότομη προσγεί­ωση για τον «φονέα».  Αν επικρατούσε, θα έφτανε σε απόσταση βολής από την τετράδα των πλέι οφ ανόδου. Από την άλλη όμως, μπορεί να αισθάνεται καλά, γιατί απομακρύνθηκε 9 βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη και όπως τονίζει κατά καιρούς ο Ματάισεν, «ο στόχος είναι η εξασφάλιση της παραμονής το δυνατό συντομότερο».
Η Γλυφάδα πα­ρέμεινε τελευταία, όμως έσπασε ένα αρνητικό σερί (μόνο ήττες) επτά αγωνι­στικών. Σε 17 αγωνιστικές έχει σημειώ­σει τέσσερα θετικά αποτελέσματα, μια νίκη και τρεις ισοπαλίες, τις δύο εξ αυ­τών με αντίπαλο τον Φωστήρα.

Τρία σουτ και μια διαμαρτυρία σε 45 λεπτά
Ελάχιστες αξιόλογες στιγμές επιφύλα­ξε το πρώτο ημίχρονο. Καμία ομάδα δεν μπορούσε να βρει ρυθμό. Πολλά λάθη, κυρίως από την πλευρά των φιλοξενούμενων, αργός ρυθμός και σκληρότητα στα μαρκαρίσματα. Οι παί­κτες του Κυριάκου Μίχα ξεκίνησαν λί­γο πιο ενεργητικά, χωρίς να δημιουρ­γούν φάσεις, όμως μετά το 20' αρκέ­στηκαν στο να περιορίζουν την ανά­πτυξη του Φωστήρα. Αυτός είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά τα πολλά λά­θη και η... φλυαρία δεν του επέτρεψαν να απειλήσει ουσιαστικά

Τρία σουτ έ­γιναν όλα κι όλα. Τα δύο από τον Μακρίδη, τα οποία εξουδετέρωσε με εντυ­πωσιακές επεμβάσεις ο Πασάι, και το ένα από τον Τεγούση, που έφυγε άουτ

Οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι στο 20' για πτώση του Ταμπάκη μετά από επαφή του με τον Κάργα. Όμως, ο διαιτητής Αντωνίου ήταν πολύ κοντά στη φάση και έδειξε «παίζετε».

Έλειψε το γκολ
Στην επανάληψη άλλαξαν τα πάντα. Ο Ματάισεν για να βελτιώσει την ανάπτυξη της ομάδας του πέρασε στο ματς τον Λεοντίου. Έτσι αγωνίστηκε με δύο ποι­οτικούς άσους από τη μεσαία γραμμή και μετά. Τον πρώην του Απόλλωνα Σμύρνης και τον Μακρίδη.  Παράλληλα ανέβασαν την απόδοση τους οι ακραίοι οπισθοφύλακες Τασουλής και Αχείμα­στος, ενώ ο μέσος Γκίνο ανέλαβε περισ­σότερες πρωτοβουλίες, στο πρώτο του ματς ως βασικός με τον Φωστήρα. Με την πάροδο του χρόνου έκανε το ίδιο και ο Σεχολάρι. Έτσι, πολύ γρήγορα το γήπεδο... κατηφόρισε προς την εστία της Γλυφάδας, που αμυνόταν πολλές φορές απεγνωσμένα, αφού της ήταν α­δύνατο ακόμα και να περάσει τη μεσαία γραμμή.

Στο 48' ο Μακρίδης σέντραρε, ο Ζιαμπάρης (προωθήθηκε επανειλημμένως μαζί με τον Κάργα στην επίθεση) έπιασε κε­φαλιά και ο Πασάι απέκρουσε σε κόρνερ

Στο επόμενο λεπτό ο Λύρας έβγαλε τον Κάργα σε θέση βολής για να σουτά­ρει λίγο άουτ.  

Στο 50' ο Μακρίδης εκτέ­λεσε φάουλ από αριστερά, η μπάλα πέ­ρασε από όλους και έφτασε στο δεύτε­ρο δοκάρι, όπου την περίμενε ο Ζιαμπάρης για να παραβιάσει ανυπεράσπιστη εστία. Όμως, την κατάλληλη στιγμή πα­ρενέβη διώχνοντας ο Ζώνας

Στο 60' ο Σεχολάρι... έστρωσε στον Γκίνο για να απειλήσει (σουτ-λίγο άουτ) και στο 72' άλλαξαν οι ισορροπίες.

Το δίλεπτο του Τασουλή και το δραματικό φινάλε
Ο Τασουλής έκανε κούρσα από αριστε­ρά, ο Ζώνας τον ανέτρεψε, αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε.

Στο 73' ο Πασάι έκανε τη μεγάλη α­πόκρουση. Ο Λεοντίου εκτέλεσε το φά­ουλ στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, ο Τασουλής πήδηξε μόνος μεταξύ βού­λας πέναλτι και μικρής περιοχής, έπια­σε καρφωτή κεφαλιά, όμως ο Αλβανός τερματοφύλακας... απογειώθηκε για να διώξει σε κόρνερ.

Στο 83' αποβλήθηκε και ο Λεοντίου (με δεύτερη κίτρινη) για διαμαρτυρία στον διαιτητή. Συγκεκριμένα τόσο αυτός όσο και πολλοί παίκτες του «φονέα» παραπονιόντουσαν για το γεγονός ότι ο τραυματίας Ταμπάκης βρισκόταν πολλή ώρα πεσμένος στο έ­δαφος και οι τραυματιοφορείς δεν έρ­χονταν για να τον μεταφέρουν εκτός γηπέδου. Στο 86' και στο 88' ο Σεχολάρι αποφάσισε να κάνει ατομικές ενέργει­ες. Τις έκανε, αλλά οι... βολίδες του (αμ­φότερες από τη γραμμή της περιοχής) έφυγαν ελάχιστα άουτ και στο 91' ση­μειώθηκε ακόμα μια σπουδαία φάση.

Ο Μουστογιάννης εκτέλεσε κόρνερ και α­κολούθησε αναταραχή στα καρέ της Γλυφάδας. Ο Σμυρλής (πρώην παίκτης της Γλυφάδας) έπιασε κεφαλιά στη μι­κρή περιοχή, ο Πασάι ήταν αδύνατο να αποκρούσει, όμως πάνω στη γραμμή βρέθηκε ο Αρκουμάνης για να γλιτώσει την ομάδα του από το γκολ της ήττας.

Ο ρέφερι Αντωνίου εκτός από τις απο­βολές, παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Κόκκαλη, Κατσαμακίδη, Δωροβίνη, Αχείμαστο, Εμέκα, Κάργα, Τασουλή.

ΓΛΥΦΑΔΑ:
Πασάι, Κόκκαλης, Μουστάκης, Ζώνας, Δημακάκος,  Αρκουμάνης, Κατσαμακίδης,  Δωροβίνης,  Ραχήμ (24' Μπολόσης, 72' Νίκου),  Παιδάκης (53' Μαρκάκης), Ταμπάκης.

ΦΩΣΤΗΡΑΣ
Μοσχονάς,  Αχείμαστος,  Κάργας,  Ζιαμπάρης, Τασουλής, Εμέκα,  Γκίνο, Τεγούσης (46' Λεοντίου), Μακρίδης (58' Μουστογιάννης), Λύρας (69΄Σμυρλής),  Σεχολάρι.

Αυτές οι λεπτομέρειες...
Εξέπληξε με τις δηλώσεις του ο τεχνικός της Γλυφάδας Κυριάκος Μίχας στη συνέντευξη Τύπου:

 «Αξίζαμε τη νίκη. Όχι ότι ήμασταν ανώ­τεροι από τον Φωστήρα. Όμως ήμασταν αρκετά ανταγωνιστικοί και καλοί»Εξέπληξε γιατί η ο­μάδα του δεν είχε ούτε μια ευκαιρία για να σκο­ράρει...

Από εκεί και πέρα, αναφέρθηκε στη διαι­τησία:
«Το ποδόσφαιρο κρίνεται στις λεπτομέ­ρειες. Αν στη φάση του Ταμπάκη παίρναμε το πέναλτι, θα είχαμε υπέρ μας τη λεπτομέρεια και αν σκοράραμε, πιθανότατα θα παίρναμε και το παιχνίδι».

Τέλος, σημείωσε: «Είμαστε ομάδα δέ­κα ημερών και στόχος μας είναι αρχικά να είμα­στε ανταγωνιστικοί στους αγώνες. Στους δύο τελευταίους τα καταφέραμε».

Ματάισεν: Αν δεν παίξεις απλά, έχεις πρόβλημα.
Ο τεχνικός του Φωστήρα Τζάκι Ματάισεν δήλωσε:

«Πάντα προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε. Σε κάθε παιχνίδι. Όμως, σήμερα, ειδικά στο πρώτο ημί­χρονο δεν παίζαμε απλά. Και όταν δεν το κάνεις αυτό απέναντι σε μια ομάδα που είναι τελευταία στη βαθ­μολογία, έχεις πρόβλημα. Στο δεύτερο βελτιωθήκαμε, είχαμε και μεγάλες ευκαιρίες. Γενικότερα ήμασταν καλύτεροι από τη Γλυφάδα, αλλά δεν κερδίσαμε. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

Όσο για την αποβολή του Λεοντίου, ο Βέλγος τεχνι­κός είπε:
«πρόκειται για κομβική στιγμή. Και άκρως απογοητευτική. Ο παίκτης προφανώς κάτι είπε στον διαιτητή και εκείνος τον απέβαλε. Δεν έχω να σχολιάσω κάτι περισσότερο. Μέρος του παιχνιδιού είναι και αυτό».


Πηγή: Εφημερίδα «Φως» των Σπορ, Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Βαθμολογίες Πρωταθλημάτων Ποδοσφαίρου


 

Save And Share : Share On Facebook ! Share On Google Buzz ! Add To Del.icio.us ! Share On Digg ! Share On Reddit ! Share On LinkedIn ! Post To Blogger ! Share On StumbleUpon ! Share On Friend Feed ! Share On MySpace ! Share On Yahoo Buzz ! Get These Share Buttons ! Share On Google Reader ! Google Bookmark ! Send An Email ! Blog Feed !