Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Ηλιούπολη, αγωνιστική περίοδος 2011-12.

Το πρωτάθλημα άρχισε.

Ας δούμε λοιπόν και το σήμερα.

----------------------------------------------------------------------------


[Δεξιά επάνω, coatch ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, 
Γεμιστός, Παγανέλης, Ναλμπαντίδης, Άγγελος-Γεώργιος Νίκου, Κρίκος, Ζιαμπάρας,
Κάτω αριστερά, Πέτσας, Γουλής, Κουκιάς, Μωραΐτης, Ευσταθόπουλος]
Οι φωτογραφίες είναι πριν τον εντός έδρας νικηφόρο αγώνα με τον Πανιώνιο, για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος Νέων [όμιλος Π.Α.Ε.], της Ε.Π.Σ. Αθηνών.

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Νέοι ΠΑΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ- Νέοι ΠΑΕ Παναιτωλικός 1-3

Τέλος της αγωνιστικής χρονιάς με χαμόγελα

* 14 Μαΐου 2011, 34η –τελευταία- αγωνιστική του πρωταθλήματος Νέων Β΄ Εθνικής κατηγορίας. Δημοτικό γήπεδο Β’ Ηλιούπολης-ΔΙΑΝΑ.

Αρχή αντεπίθεσης
Σε όλη τη διάρκεια του 2ου γύρου του πρωταθλήματος Νέων της περιόδου 2010-11, ο Παναιτωλικός, ο Εθνικός, ο Πανθρακικός και η Καλλιθέα, είχαν ομάδες που αποτελούνταν σχεδόν εξ ολοκλήρου από επαγγελματίες αθλητές, γεννημένους στο χρονικό όριο (1989-1990-1991 και ελάχιστους μικρούς), της αγωνιστικής τους συμμετοχής. Αυτή ήταν η πρώτη παράμετρος των αγώνων με τις ομάδες αυτές.

Ο συγκεκριμένος αγώνας είχε και μία προσωπική ιδιαιτερότητα. Οι γονείς μου γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο Αγρίνιο, οι παππούδες μου και όλοι οι συγγενείς μας ζουν εκεί. Πρώτη φορά βρέθηκα σ’ αυτή τη θέση. Εξαιρετικά δύσκολο, αλλά το ξεπέρασα με αρκετό χιούμορ. Όλη την εβδομάδα τα πειράγματα έδιναν και έπαιρναν στις προπονήσεις.

Ο coach Χρήστος Χριστόπουλος μου ζήτησε πριν τον αγώνα να μην φορτιστώ συναισθηματικά και απλά να αποδώσω στο γήπεδο αυτό που μπορώ και κάνω στις προπονήσεις. Λίγη ταραχή μέχρι το σφύριγμα της ενάρξεως, ο διαιτητής έδωσε το εναρκτήριο κι όλα ξεκίνησαν. Το αποτέλεσμα για μας είχε μόνο σημασία γοήτρου.

Για τον Παναιτωλικό η νίκη ήταν μονόδρομος καθώς μόνο με τους τρεις βαθμούς κατακτούσε το πρωτάθλημα και αυτό σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα (ήττα ή τουλάχιστο ισοπαλία) του Πανθρακικού. Οι αντίπαλοί μας κέρδισαν με κακό ποδόσφαιρο, μάλλον σκοπιμότητας θα το έλεγα. 

Από τον τελευταίο αγώνα της περιόδου κρατάω:
* τα εύσημα των αντιπάλων μας για την απόδοσή μου,
* τα μπράβο του Coach Χρίστου Χριστόπουλου στα αποδυτήρια, (είπε ότι ήμουν ο καλλίτερος παίκτης του αγώνα και παράδειγμα για το πάθος μου κόντρα στην ομάδα του τόπου καταγωγής μου), 
*την παρουσία του φίλου μου Σπύρου Αλιφραγκή, παίκτη στο Κ15 του Ατρομήτου Αθηνών, που μαζί με τον πατέρα του κ.Θέμη Αλιφραγκή, μου έκαναν την τιμή να είναι θεατές του αγώνα, σε μια πολύ καλή μου μέρα,
* την παρουσία στις εξέδρες του προπονητή μου στον Α.Σ. «Φοίβος» Αργυρούπολης κ. Παναγιώτη Κούση, που τον άφησα τελευταίο καθώς είναι συχνός θεατής και εξαιρετικά δύσκολος κριτής.

Σύνθεση:
Σκλήρης, Χαλκιαδάκης, Γκουνέλλας, Καφαλούκος, Doco, Λάλας, Γεμιστός, Μπράχος, Γερονίκος, Άγγελος-Γεώργιος Νίκου, Τσαρκάνι. 
Έπαιξαν και οι Καρανδρέας, Λάβδας, Κουκιάς, Σουλιμιώτης, 

ΝΈΟΙ Π.Α.Ε Ηλιούπολη-Νέοι ΠΑΕ Εθνικός 1-1.

Παράσταση για ένα ρόλο με άδοξο αποτέλεσμα. 

* 30 Απριλίου 2011, 33η αγωνιστική του πρωταθλήματος Νέων Β΄ Εθνικής κατηγορίας. Δημοτικό γήπεδο Β’ Ηλιούπολης-ΔΙΑΝΑ.

Παράσταση για ένα ρόλο για περίπου 75 από τα 90 λεπτά και τις καθυστερήσεις που διήρκησε ο αγώνας, ήταν το παιχνίδι μας με τον Εθνικό Πειραιά.
Είχαμε από την αρχή του αγώνα την πρωτοβουλία των κινήσεων και δημιουργήσαμε με την ίδια ευκολία που σπαταλήσαμε πάρα πολλές ευκαιρίες για να πάμε με σημαντική διαφορά τερμάτων στην ανάπαυλα.

Η έναρξη του 2ου ημιχρόνου είχε περίπου τα ίδια χαρακτηριστικά και ο Εθνικός απλώς παραμόνευε για τη ζημιά. Την οποία πέτυχε δέκα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα. Από κει και μετά η αντεπίθεση ήταν σαρωτική, όμως μόνο στις καθυστερήσεις μπορέσαμε να βρούμε στόχο με εκπληκτικό και ασύλληπτο σουτ του Καρανδρέα, έξω από την περιοχή, που διαμόρφωσε το τελικό 1-1.
Εμβληματική η παρουσία του Γιάννη Ματζουράκη, του γνωστού «Εθνικάρα», που παρά τα χρόνια που πέρασαν και τις περιπέτειες της υγείας του, έκανε αισθητή την παρουσία του και χειροκροτήθηκε από του 150 περίπου φιλάθλους στις κορώνες για την ομάδα του.

Διαβάστε και δείτε φωτογραφίες στο Sportifico.blogspot.com

Σύνθεση:
Σκλήρης, Χαλκιαδάκης, Γκουνέλλας, Ζιαμπάρας, Doco, Λάλας, Κουκιάς, Γεμιστός, Bracho, Tsarkani, Άγγελος-Γεώργιος Νίκου.
Έπαιξαν και οι Σουλιμιώτης, Λάβδας, Γερονίκος, Καρανδρέας.  

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Νέοι ΠΑΕ Πανθρακικός-Νέοι ΠΑΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 3-0

Ήττα από καλλίτερη ΟΜΑΔΑ.

* 30 Απριλίου 2011, 32η αγωνιστική του πρωταθλήματος Νέων Β΄ Εθνικής κατηγορίας. Δημοτικό γήπεδο Αγίων θεοδώρων Κομοτηνής.


Χάσαμε το παιχνίδι σε 10’ μόλις λεπτά με δύο γρήγορα γκολ.  Αγωνιστήκαμε πραγματικά με μια ομάδα που ήξερε τι ζητούσε στο γήπεδο. Δεν είναι ότι ήταν καλλίτεροι ή είχαν τεράστια διαφορά ποιότητας. 
Ήταν ομάδα, με όλη τη σημασία της λέξεως. Είναι γνωστό στη Θράκη και στις υποδομές του Πανθρακικού κι όχι μόνο γίνεται σοβαρή και σε βάθος ποδοσφαιρική εργασία κι αυτό το επιβεβαίωσα με τα ίδια μου τα μάτια. 
Άψογες εγκαταστάσεις, πολλά γήπεδα, παίκτες με πολλά χρόνια παρουσίας στην ομάδα, προπονητές με πίστη και πάθος για τη δουλειά τους. Ομάδα με μεγάλο μέσο όρο ηλικίας, μαζί με τον Παναιτωλικό, την Καλλιθέα και τον Εθνικό Πειραιά, οι μεγαλύτερες ηλικιακά ομάδες του πρωταθλήματος. 
Στον αγώνα δεν αγωνίστηκα καθώς είχα τιμωρηθεί με μία αγωνιστική λόγω της αποβολής μου με 2 κίτρινες κάρτες στον προηγούμενο αγώνα με τον ΟΦΗ.  Ευχάριστο ταξίδι με το αεροπλάνο, πολύ καλό ξενοδοχείο.


Δείτε τι έγραψε η επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Πανθρακικός.

Στο 10΄ ο Γωνιάδης με σουτ βολίδα, 1-0.
Στο 12΄ σέντρα του Τριανταφυλλίδη κεφαλιά του Καρτσαμπά, 2-0.
Στο 35΄ σουτ του Τριανταφυλλίδη ελάχιστα άουτ.
Στο 44΄ σε καλή θέση ο Τοπλάρι λίγο άουτ.
Στο 63΄ σουτ του Γεμιστού λίγο άουτ.
Στο 65΄ μπαλιά του Καρτσαμπά πλασέ του Γιαννακιτσίδη άουτ.
Στο 67΄ σέντρα του Γωνιάδη κεφαλιά του Τοπλάρι άουτ.
Στο 80΄ απ’ ευθείας φάουλ του Τοπλάρι με υπερένταση έδιωξε ο Σκληρής.
Στο 81΄ ο Γεωργιάδης ωραίο σουτ λίγο άουτ.
Στο 88΄ δίπλα στο κόρνερ ο Τοπλάρι σέντρα σουτ και το τελικό 3-0.

Διαιτητές: Καμαράκης (Μιναδάκης, Καραουλάνης) Ξάνθης.

ΠΑΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: Σκληρής, Σουλιμιώτης, Ζιαμπάρας, Κρίκος, Κουκιάς (60΄ Καρανδρέου), Ντόκο, Μπράχο, Τσαρκάνι, Λάλας (70΄ Χριστοδούλου), Γεμιστός, Γκουνέλας.

Νέοι ΠΑΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ- Νέοι ΟΦΗ 3-0

ή πως γίνεται το άσπρο μαύρο και γιατί όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν.

* 15 Απριλίου 2011, 31η αγωνιστική του πρωταθλήματος Νέων Β΄ Εθνικής κατηγορίας. Γήπεδο Β’ Ηλιούπολης-ΔΙΑΝΑ.

Σοβαροί να είμαστε. Αυτό θα γράψω και τίποτε άλλο. Δημοσιογράφοι στο γήπεδο πέρα από έναν κύριο, ιδιοκτήτη τοπικού blog δεν υπήρχαν. Αδυνατώ δηλαδή να πιστέψω ότι αυτό μπορεί να είναι κριτική και αντίληψη δημοσιογράφου που ήταν στο γήπεδο. Ούτε φανατισμένος οπαδός, καλά για γονιό δεν το συζητάω, δεν θα τα έγραφε.
Διαβάστε λοιπόν τι τηλεφώνησαν οι παράγοντες και έδωσαν στο Cretalive.gr.

«Παρά την καλή εμφάνιση που πραγματοποίησε, η ομάδα Νέων του ΟΦΗ δεν κατάφερε να έχει βαθμολογική συγκομιδή στον εκτός έδρας αγώνα που έδωσε με την Ηλιούπολη, στα πλαίσια του πρωταθλήματος Νέων της Football League.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν την υπεροχή σε όλη την διάρκεια του αγώνα, όμως τόσο η επιθετική αφλογιστία τους όσο, κυρίως, τραγικά αμυντικά λάθη συνέβαλαν στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.
Τα τέρματα των νικητών πέτυχαν οι Γεμιστός (12΄ και 61΄) και Μπράχο (44΄).
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Λιαμπότης με βοηθούς τους Δημάκη και Κουκλάκη, από την σύνδεσμο Αθηνών.
Έδειξε κίτρινη κάρτα στον Μπολάκη (31΄) ενώ απέβαλε με δύο κίτρινες (36΄και 90΄) τον Νίκου των γηπεδούχων.
Ηλιούπολη (Χριστόπουλος Χρ): Σκληρής, Χαλκιαδάκης, Νίκου, Ζιαμπαράς, Καρανδρέας (63΄Λάβδας), Τσαρκάνι, Μπράχο (46΄Σουλιμιώτης), Ντόκο, Γεμιστής, Καυπίδης, Γκουνέλλας (69΄Λάλας)
ΟΦΗ (Καβουσανός Γ): Γιαγκιόζης, Κουκάκης, Μπολάκης, Φαζός, Aπτσιαούρι, Ντελία, Σκουτέλης, Καρδαμίτσης (78΄Χαλκιαδάκης Ι), Δουκιαντζάκης (59΄Βαγιωνάκης), Κολλιακουδάκης, Νύκταρης Ν.
Ο προπονητής της ομάδας του ΟΦΗ κ. Καβουσανός δήλωσε για τον αγώνα:
«Το σημερινό σκορ είναι «μαγική εικόνα». Πραγματοποιήσαμε πολύ καλή εμφάνιση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, έχοντας τον πλήρη έλεγχο και χάνοντας αρκετές ευκαιρίες για να σημειώσουμε γκολ. Για μια ακόμη φορά, δεχτήκαμε από δικά μας λάθη «αστεία» γκολ, χωρίς να απειληθούμε σε άλλες στιγμές. Δυστυχώς η ομάδα μας, εκτός των άλλων, δεν έχει και τύχη».»
------------------------------------------------------------------------

Το δικό μου σχόλιο; Αν είναι δυνατόν. Καθαρό σκορ, 3-0. Η ομάδα του δεν έχει περάσει τη σέντρα σε όλο τον αγώνα και μιλάει για ευκαιρίες! Δυστυχώς έτσι δεν πάμε πουθενά. Μα είναι δυνατόν να μεταφέρει ψευδή εικόνα προκειμένου να αποσείσει τις ευθύνες, που σε τελική ανάλυση, ίσως να μην του ζήτησε κανένας; Είναι δυνατόν να αρνείται να παραδεχθεί την πραγματικότητα και να παρασύρει και τον δημοσιογράφο που τον εμπιστεύθηκε να του μεταφέρει τηλεφωνικό ρεπορτάζ;

Η πραγματικότητα τώρα. Σε έναν αγώνα όπου ο ΟΦΗ ήταν απλά ανύπαρκτος, η ομάδα μας είχε σχεδόν τέλεια ευστοχία. Σε πέντε επισκέψεις στην αντίπαλη περιοχή πέτυχε τρία γκολ. Ο ΟΦΗ δεν πάτησε περιοχή, δεν ανησύχησε τον Κώστα Σκλήρη ούτε μία φορά, δεν τον ανάγκασε σε μία απόκρουση, δεν έκανε ένα σουτ!

Και κάτι προσωπικό. Αποβλήθηκα για 2η φορά στη δεκαετή ποδοσφαιρική μου διαδρομή. Την πρώτη ήταν με απευθείας κόκκινη κάρτα, όταν ως τελευταίος παίκτης «έπαιξα» τη μπάλα με το χέρι. Έσωσα προσωρινά το γκολ, αποβλήθηκα και καταλογίστηκε πέναλτι. Η 2η ήταν σήμερα με 2 κίτρινες. Η πρώτη δεν κατάλαβα γιατί δόθηκε. Πιθανότατα για φάουλ που έγινε από άλλο συμπαίκτη μου και καθώς ήμουν στη φάση ο διαιτητής μας μπέρδεψε. Η 2η ήταν όντως, καθώς μάρκαρα από πίσω αντίπαλο στο ύψος της σέντρας, στο 90ο λεπτό, σε μια φάση που ο ΟΦΗ δημιουργούσε επικίνδυνες προϋποθέσεις. Χαμένος αγώνας αυτός με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή.  

Νέοι ΠΑΕ Εθνικός Αστέρας -Νέοι ΠΑΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 1-4

Νίκη ουσίας και ψυχολογίας.

* 9 Απριλίου 2011, 30η αγωνιστική του πρωταθλήματος Νέων Β΄ Εθνικής κατηγορίας. Γήπεδο Χαλανδρίου.

Εξαιρετικά αδύναμη αποδείχθηκε η ομάδα του γειτονικού μας Εθνικού Αστέρα Καισαριανής, η οποία μας υποδέχθηκε ως τυπικά γηπεδούχος στο Χαλάνδρι.
Ο αγώνας ήταν μονόλογος επιθετικός της ομάδας μας που με λίγη περισσότερη προσοχή και ευστοχία στην  τελική προσπάθεια θα μπορούσε να πετύχει επιπλέον τέρματα και να δώσει μεγαλύτερη έκταση στη νίκη.

Ξεκινήσαμε για μία κόμη φορά μουδιασμένα και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με 1-0, όμως γρήγορα πατήσαμε στα πόδια μας και ισοφαρίσαμε σε 1-1 με το Μάκη Καρυπίδη που πριν τελειώσει το ημίχρονο πέτυχε το 1-2, με το οποίο πήγαμε στα αποδυτήρια για την 15λεπτη ανάπαυλα.
Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου το σκηνικό δεν άλλαξε. Η ομάδα μας ήταν συνεχώς στην επίθεση, οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη και τελικά μόλις δύο από αυτές εκμεταλλευτήκαμε. Ο Γιώργος Γεμιστός έκανε στα μέσα της επαναλήψεως το 1-3 και ο Παναγιώτης Γερονίκος έκλεισε το σκορ διαμορφώνοντας το 1-4.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Χρήστος Βλαντής, ο οποίος κράτησε επιπλέον χρόνο 3’ λεπτών, με βοηθούς τους Δημήτρη Χηνόπουλο και Αλέξανδρο Μαυρομάτη, διαιτητές του συνδέσμου Αθηνών.


Σύνθεση:
Σκλήρης, Χαλκιαδάκης, Άγγελος –Γεώργιος Νίκου, Μακρυπούλιας,  Καφαλούκος, Γερονίκος, Bracho, Ζουμπουνέλης (46’ Κρίκος), Καρυπίδης, Γεμιστός (78’ Αλιμάρας), Γκουνέλας.


Οι βασικές ενδεκάδες, όπως προκύπτει από το φύλλο αγώνα, είχαν τους εξής Μ.Ο. ηλικίας:
ΠΑΕ Εθνικός Αστέρας :20 χρόνια και 18 ημέρες,
ΠΑΕ Ηλιούπολη: 18 χρόνια και 9 μήνες. 

Βαθμολογίες Πρωταθλημάτων Ποδοσφαίρου