Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Παναθηναϊκός 2-0, ο "ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ"

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

* Την επόμενη ημέρα των αγώνων της ανδρικής ομάδας του Ολυμπιακού, θα δημοσιεύουμε πρωτοσέλιδα εφημερίδων, συνήθως "ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ", και "ΦΩΣ" των Σπορ.
Με αυτό τον τρόπο θα μπορούμε, με μια απλή αναζήτηση στις ετικέτες με τίτλο, "Πρωτοσέλιδα αθλητικών", να έχουμε συνοπτικά την ιστορία της ομάδος μας για τη χρονιά που διανύουμε.

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Θωρακίζεται το αντιντόπινγκ με νέο εξελιγμένο «όπλο»...

του Βασίλη Γαλούπη

ΤΟ ΝΕΟ υπερσύγχρονο όπλο της κατά του ντόπινγκ «επιστρατεύει» προσεχώς η WADA, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Αρνε Λούνγκβιστ. Κι αυτό είναι κάτι που μόνο θετικά σχόλια μπορεί να προκαλέσει, ειδικά από τη στιγμή που αυτή η καινούργια μέθοδος θα στοχεύσει μία από τις πλέον διαδεδομένες ουσίες για τη βελτίωση της αντοχής, την ερυθροποιητίνη (ΕΡΟ). Είναι, λοιπόν, σαφής η προσπάθεια του διεθνούς αντιντόπινγκ να εκσυγχρονιστεί απέναντι στις νέες προκλήσεις.
ΟΛΑ ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2008, όταν υπήρχαν υποψίες για ευρεία χρήση μιας νέας εξελιγμένης μορφής ερυθροποιητίνης, της CERA, στον ποδηλατικό γύρο Γαλλίας. Τα «συμβατικά» εργαστήρια της WADA δεν είχαν τη δυνατότητα να ανιχνεύσουν το τεχνολογικά προηγμένο ντόπινγκ κι έτσι οι διοργανωτές έκαναν αγώνα δρόμου για να έχουν το συντομότερο στη διάθεση τους την απαραίτητη τεχνογνωσία. Και τα κατάφεραν!
Αμέσως μετά το τέλος του γύρου, έγιναν επανέλεγχοι με συνέπεια να βρεθούν θετικά δείγματα.
ΚΕΝΟ, όμως, με την ερυθροποιητίνη παρατηρήθηκε και λίγο αργότερα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Από τον θόρυβο που προκλήθηκε, η ΔΟΕ αποφάσισε να διεξάγει κι αυτή επανέλεγχους. Αρκετούς μήνες μετά, γνωστοποίησε την ανίχνευση CERA σε αθλητές, με συνέπεια να αφαιρέσει πρόσφατα ακόμη και μετάλλια από ολυμπιονίκες.
ΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ του διεθνούς αντιντόπινγκ ισχυρίζονται τώρα ότι με μια επαναστατική μέθοδο ανάλυσης θα μπορούν να εντοπίζουν την ερυθροποιητίνη, όχι μόνο στις «τυπικές» της μορφές αλλά και στις πλέον εξελιγμένες. Και μάλιστα, τα τεστ αυτά θα είναι περισσότερο αποτελεσματικά, οικονομικά και γρήγορα, έτσι ώστε να μη χρειάζονται μήνες για να βγει κάποιος αθλητής ντοπέ.
ΔΕΔΟΜΕΝΟ είναι ότι η ΕΡΟ κάνει θραύση παγκοσμίως σε πολλά σπορ, ενώ έχουν υπάρξει και δεκάδες θάνατοι, ειδικά στην ποδηλασία τη δεκαετία του '90, όταν άρχισε να διαδίδεται η χρήση της. Ανάλογα βήματα, όμως, θα έπρεπε να γίνουν και με την αυξητική ορμόνη, η οποία αποτελεί έναν ακόμα χρόνιο «πονοκέφαλο» του αντιντόπινγκ.
Από το 2000 έχουν υπάρξει δεκάδες ανακοινώσεις από τπ ΔΟΕ και τη WADA ότι θα γίνει εφικτή η ανίχνευση της. Θεωρητικά, η ουσία μπορεί να εντοπιστεί από το 2004, όπως άπαντες διαβεβαιώνουν. Πρακτικά, όμως, δεν έχει καταγραφεί ούτε ένα κρούσμα.
Ίσως, λοιπόν, κι εκεί θα πρέπει να βρεθούν σύντομα πιο εύστοχα και... έξυπνα «όπλα»...

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

ΑΣΘΜΑτικός ο David Beckham! Απίστευτο κι όμως αληθινό…

«Ταλαιπωρείται από την παιδική του ηλικία»

Ένα μεγάλο μυστικό έκρυβε με απόλυτη επιτυχία ο Ντέιβιντ Μπέκαμ σε όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής του καριέρας.
Ο διεθνής Άγγλος υποφέρει από χρόνιο άσθμα, πράγμα που αποκαλύφθηκε στον τελικό των ΗΠΑ, όταν απαθανατίστηκε να κάνει εισπνοές μετά από 120 λεπτά συμμετοχής στον αγώνα μεταξύ των Λος Αντζελες Γκάλαξι και του Σολτ Λέικ Σίτι!Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες έκαναν τον γύρο του κόσμου και προκάλεσαν ποικίλα σχόλια, ενώ οι συμπατριώτες του δεν δίστασαν να γράψουν ότι το «μυστικό» του Μπέκαμ μπορεί να του στερήσει την συμμετοχή του στο Μουντιάλ. Μάλιστα, αναφέρουν ότι θα υποβληθεί σε εξετάσεις, αφού το υψόμετρο μπορεί να επιβαρύνει την κατάσταση του.
Και μπορεί η ομάδα του παίκτη να ισχυρίστηκε ότι οι εισπνοές ήταν υποχρεωτικές λόγω αλλεργίας που ταλαιπωρεί τον 34χρονο, ωστόσο, ο μάνατζερ του, Σίμον Ολιβέιρα, παραδέχτηκε... το οφθαλμοφανές.«Ο Ντέιβιντ υποφέρει από άσθμα από τότε που ήταν μικρό παιδί, όμως δεν είχε καμία επίδραση στην απόδοση του. Δεν επιδίωξε ποτέ να το δημοσιοποιήσει, όμως, εάν αυτό κάνει εκείνους που υποφέρουν να πιστέψουν ότι μπορούν να πετύχουν σπουδαία πράγματα όπως πολλοί άλλοι αθλητές, τότε αυτό είναι εξαιρετικό».
Στο πλευρό του Μπέκαμ, στάθηκε και ο Μάικ Τόμας, ειδικός γιατρός της συγκεκριμένης πάθησης, ο οποίος επισήμανε:
«Το άσθμα είναι κάτι πολύ κοινό στο χώρο του αθλητισμού. Τόσο ο Πολ Σκόουλς όσο και η Πόλα Ράντκλιφ αντιμετωπίζουν κάτι ανάλογο, γεγονός που αποδεικνύει ότι το άσθμα δεν είναι απαραίτητο να εμποδίζει κάποιον να συναγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο».Αυτό πάντως που έχει προκαλέσει έκπληξη, είναι το γεγονός ότι ο «Μπεκς» αν και πολυφωτογραφημένος, ποτέ στο παρελθόν δεν είχε «συλληφθεί» από τον φωτογραφικό φακό σε ανάλογη στιγμή. Ο παίκτης κάνει χρήση φαρμάκων για να ελέγξει το άσθμα το οποίο είναι ελαφράς μορφής, αλλά κανένας δεν είχε πάρει χαμπάρι...
Πηγή: Εφημερίδα ο «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ»

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Τουρνουά «Παπάγου»: Άνετη νίκη κόντρα στην Καλλιθέα.

οι under 15 του Ολυμπιακού.

****Νίκη σημείωσε η ομάδα Κ15 του Ολυμπιακού στο τουρνουά του Παπάγου, όπου συμμετέχει, καθώς επικράτησε της Καλλιθέας με 3-0.
Σκόρερς οι Μπάτζιο (2) και Πασαλίδης.
Ο Μίλαν Παύλοβιβιτς ξεκίνησε τον αγώνα με τους:
Γκούσια, Πατσαλιά, Μπαντούνα, Χατζή, Σωτηράκο, Τερζή, Νένδο, Φουκαρά, Δούμα, Μπάτζιο, Πασαλίδη. Στο 2ο ημίχρονο έπαιξαν και οι Άγγελος-Γεώργιος Νίκου, Κωνσταντινίδης, Γερόλυμος, Δηλαβέρης, Νιζάμης.

**** «Ενδοοικογενειακή» σύγκρουση είχαμε στις ηλικίες Κ13 και Κ12, για το ίδιο τουρνουά, με τους μεγαλύτερους σε ηλικία να κερδίζουν τον αγώνα με 3-0.
Δύο φορές βρήκε δίχτυα ο Μανθάτης, ενώ ένα τέρμα πέτυχε ο Βαγενάς.
Το τμήμα Κ13 του προπονητή Νίκου Τοπολιάτη ξεκίνησε με τους:
Κυρίτση, Ντάση, Νένδο, Κατοπόδη, Γκίκα, Παπανικολάου, Κλέμενς, Τούντα, Μανθάτη, Μακροστέργιο, Βαγενά, ενώ έπαιξαν και οι Νεόφυτος Κούσης, Ανδρούτσος, Γρομητσάρης, Σκαμνάκης, Κοβάσεβιτς, Καμπέρης, Ζούτης.
Η ομάδα Κ12, με προπονητή τον Φώτη Παπαναγή παρατάχθηκε με τους:
Χανιώτη, Λαγό, Νικολάου, Ρέτσο, Κορνέζο, Παυλή, Σπυριδάκη, Ζαχαρό, Αντωνίου, Κηπουρό, Γιαννούτσο. Αγωνίστηκαν ακόμη και οι Τσάτσης, Μυτιληνός, Μανιάτης, Ροκάκης, Θεοδωρόπουλος, Αγγελόπουλος.

****Η ομάδα Κ14 του Ολυμπιακού, δεν τα κατάφερε στο ματς με την ΑΕΚ για το ίδιο τουρνουά και ηττήθηκε με σκορ 2-1.
Το μοναδικό τέρμα της ομάδας του Πειραιά πέτυχε ο Βέργος, ο οποίος είχε βάλει μπροστά τους «ερυθρόλευκους».
Ο Παναιτωλιώτης προπονητής Μιχάλης Τσέλιος χρησιμοποίησε στο αρχικό σχήμα τους:
Μίχο, Γενιτσαρίδη, Παχάκη, Μπλένταρ, Κυριακόπουλο, Κασιανό, Βογιατζή, Αντύπα, Βέργο, Ποτουρίδη, Καναβέτα,
ενώ χρόνο συμμετοχής πήραν και οι Σιόζιος, Μάνης, Μπαρμπαλιάς, Φάκας, Κλάιντιστ, Διακάκης, Κομπιάδης, Σκρόνιας, Καλιακουδας, Ζαχαρίου.

**** «Εκτέλεσε» τη Χαραυγή ο Ολυμπιακός (2-0).
Με δύο απευθείας εκτελέσεις φάουλ η ομάδα Κ16 του Ολυμπιακού επικράτησε της Χαραυγής με 2-0. Οι «ερυθρόλευκοι» απέδωσαν καλό ποδόσφαιρο και δίκαια πανηγύρισαν τη νίκη στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Πειραιά.

Ο Οικονομάκος ήταν αυτός ο οποίος σημείωσε το 1-0 με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Μουσκάι με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.
Ο Μίλαν Πάβλοβιτς προτίμησε για τη βασική ενδεκάδα τους: Βλάχο, Οπρέα, Υφαντή, Παπαδιώτη, Οικονομάκο, Γιαννόπουλο, Μουσκάι, Λαμπράκη, Πουλάκη, Μπλάντο, Σεφερλή, ενώ έπαιξαν ακόμα και οι Δήμιζας, Γεωργιάδης, Ρόγκας, Γκόγκιτς και Πλαστουργός.

Ντόπινγκ: Δεν κτυπάει μόνο αιφνιδίως, αλλά και ύπουλα...

του Βασίλη Γαλούπη.

ΣΚΟΤΕΙΝΙΑΣΕ η ψυχή κάθε φιλάθλου αυτή την εβδομάδα από τις καρδιακές ανακοπές που υπέστησαν αρχικά ο 14χρονος Σπύρος Μπερτόλης, μέλος της ποδοσφαιρικής ομάδας παίδων του Αήττητου Σπάτων, και στη συνέχεια ο 31 χρόνος διεθνής με τη φανέλα του Μεξικού, Ντε Νίγκρις της Λάρισας.
Και χρειάζεται, δυστυχώς, να επανέλθουμε, γενικότερα, στο μείζον θέμα των αιφνίδιων θανάτων. Απ' αυτήν τη στήλη της Real Sports, άλλωστε, είχαμε κάνει έκκληση τον περασμένο Δεκέμβριο για άμεση κινητοποίηση στη χώρα μας, μετά την κατάρρευση του 23χρονου άσου της Ρεάλ Μαδρίτης, Ρούμπεν ντε λα Ρεντ, που σωριάστηκε ξαφνικά στο χορτάρι, σοκάροντας τους πάντες, αλλά εν τέλει σώθηκε.
Αργότερα οι γιατροί διέγνωσαν σοβαρό χρόνιο πρόβλημα στην καρδιά του! Κι έκτοτε δεν έχει ξαναπαίξει.
Η ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ εξέταση από καρδιολόγους κι ένα ειδικό πρόγραμμα μαζικού ελέγχου σε όλο το φάσμα του ελληνικού αθλητισμού είναι σίγουρο ότι θα σώσει ζωές τις επόμενες δεκαετίες, όπως γίνεται στην Ιταλία εδώ και σχεδόν 30 χρόνια, με αδιαμφισβήτητα ευεργετικά κοινωνικά - αθλητικά αποτελέσματα.
ΟΠΟΙΟΣ παρατηρήσει προσεκτικά τις πρόσφατες διεθνείς και εγχώριες στατιστικές θα διαπιστώσει ότι ο αιφνίδιος θάνατος δεν απειλεί συγκεκριμένα τους ερασιτέχνες αθλούμενους ή τους επαγγελματίες αθλητές. Δεν κάνει διακρίσεις, δηλαδή. Ούτε αφορά μόνο τα σπορ.
ΕΠΙΚΑΙΡΟ, λοιπόν, είναι να υπενθυμίσουμε τις έρευνες του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίες πραγματικά κτυπάνε ένα διαχρονικό καμπανάκι. Οταν, δηλαδή, ο ένας στους 100.000 νέους ανθρώπους, είτε αθλούνται είτε όχι, χάνει τη ζωή του αιφνιδίως, τότε δεν μιλάμε, φυσικά, για κάτι αμελητέο. Ειδικά από τη στιγμή που το 20% εξαυτών έχουν βεβαρημένο οικογενειακό ιστορικό! Συμπτώματα, μάλιστα, παρουσιάζει μόλις το 50% των θυμάτων! Κι αυτό δείχνει πόσο «ύπουλες» μπορεί να είναι κάποιες καρδιαγγειακές παθήσεις. Δεν «προειδοποιούν» πάντα τον ασθενή, δηλαδή.
Ο ΣΩΣΤΟΣ κι έγκαιρος έλεγχος σώζει ζωές κι αυτό δεν αμφισβητείται πια. Δίχως εξετάσεις άλλωστε, δεν είναι δυνατόν να γίνει διάγνωση του όποιου προβλήματος, ούτως ώστε να υπάρξει η αντιμετώπιση του. Μπορεί όλα αυτά να μοιάζουν με κοινοτοπίες. Δεν είναι, όμως. Είναι η ουσία για την αντιμετώπιση της σύγχρονης γάγγραινας που λέγεται «αιφνίδιος θάνατος των νέων».
Οι όλο και εντονότερες προειδοποιήσεις των επιστημόνων πρέπει, επιτέλους, να βρουν αποδέκτες... Για να κτυπηθεί το φαινόμενο με πράξεις κι όχι με μοιρολόγια ή ευχολόγια.

Πηγή: Εφημερίδα "Real News"

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Τμήματα Υποδομής: Αποτελέσματα στο τουρνουά Παπάγου!

Μία νίκη, μία ισοπαλία και μία ήττα ήταν ο απολογισμός των αγώνων των ομάδων υποδομών του Ολυμπιακού με τις αντίστοιχες του Παναθηναϊκού στην Παιανία, στα πλαίσια του τουρνουά ΠΑΠΑΓΟΥ.
Συγκεκριμένα
***** η ομάδα Κ15 των Πειραιωτών αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο του τουρνουά Παπάγου.
Τα γκολ του Ολυμπιακού πέτυχαν οι Σωτηράκος με απευθείας εκτέλεση φάουλ και Ντούμας με σουτ μετά από ατομική προσπάθεια, ενώ δέχτηκαν την ισοφάριση στις καθυστερήσεις.
Ο κόουτς των Πειραιωτών, Μίλαν Πάβλοβιτς, χρησιμοποίησε στο χθεσινό ματς τους Γκούσια, Γκούτσο, Μπαντούνα, Χατζή, Σωτηράκο, Φουκαρά, Νένδο, Καρκασίνα, Μπάτζιο, Βέργο και Πασαλίδη, ενώ στο β' μέρος έπαιξαν και οι Ντούμας, Τούρλος, Τερζής, Πατσαλιάς, Νιζάμης, Κωνσταντινίδης και Δηλαβέρης.
***** Τα τζούνιορ δεν δυσκολεύτηκαν να κάμψουν την αντίσταση των «πρασίνων», επικρατώντας με 3-0.
Οι Καμπέτζης, Τσιντώνης και Σελέκος σκόραραν τα τρία τέρματα, ενώ οι Σελέκος και Καμπέτζης είχαν και από ένα δοκάρι.
Ο προπονητής Βασίλης Νάνος χρησιμοποίησε τους Μαβίδη, Παπαδόπουλο, Αμπάρα, Γρηγοριάδη, Τσιντώνη, Νικουλη, Γκλεγκλέ, Καμπέτζη και Σελέκο, ενώ στην επανάληψη αγωνίστηκαν και οι Αθανασιάδης, Ζυγοκώστας, Κολοκυθάς, Γρίβας, Γκιλιαντίν, Χαρικιόπουλος, Κωστόπουλος, Αγγελόπουλος και Κονδύλης.

***** Τέλος με 3-1 ηττήθηκε η ομάδα Κ13, παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε με γκολ του Βαγενά. Ο κόουτς Νίκος Τοπολιάτης χρησιμοποίησε στη χθεσινή συνάντηση τους Κυρίτση, Ντάση, Νένδο, Γκίκα, Ανδρούτσο, Βαγενά, Παπανικολάου, Μακροστέργιο, Μανθάτη, Σβώλη, Καμπέρη, Κλέμενς, Κατωπόδη, Τούντα και Γρομητσάρη.χρησιμοποίησε τους Κοκκινάκη, Φελερή, Καρρά, Αντωνακάκη, Δεληπρίμη, Μπαχά, Χατζηπέτρου, Σκουρτσίδη και Παπαδόπουλο.
***** Νίκη με σκορ 3-1 σημείωσε η ομάδα Κ14 επί του Ατρόμητου για το τουρνουά Παπάγου. Τα «ερυθρόλευκα» γκολ σημείωσαν οι Ποτουρίδης, Παχάκης και Διακάκης, ενώ ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μιχάλης Τσέλιος, χρησιμοποίησε τους Μίχο, Γενιτσαρίδη, Μπλένταρ, Παχάκη, Κυριακόπουλο, Μπαρμπαλιά, Κασιανό, Αντύπα, Καναβέτα, Ποτουρίδη, Βογιατζή, Κατσψήτρο, Καλιακούδα, Σιώζο, Σκρόνια, Κλάιντιστ, Κομπιάδη, Διακάκη, Ζαχαρίου και Κατομέρη.

***** Εξαιρετικοί ήταν για μία ακόμη φορά οι ποδοσφαιριστές της ομάδας Κ16 του Ολυμπιακού, οι οποίοι συμμετέχουν στο πρωτάθλημα Εφήβων της ΕΠΣ Πειραιά, επικρατώντας με 9-0 της ΑΕ Περάματος. Οι ποδοσφαιριστές του Μίλαν Παύλοβιτς είχαν τον πλήρη έλεγχο στη χθεσινή αναμέτρηση και εκτός από τα εννέα γκολ που σημείωσαν, είχαν αρκετές ευκαιρίες για να πετύχουν και άλλα τέρματα.
Οι «ερυθρόλευκοι» από παιχνίδι σε παιχνίδι παρουσιάζουν όλο και καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο, βελτιώνοντας τις αδυναμίες τους. Στο χθεσινό ματς κόντρα στην ΑΕ Περάματος, τρεις φορές το δρόμο προς τα δίχτυα βρήκε ο Μπλάντος, από δύο οι Μαργέτης, Μουσκάι και από ένα οι Σεφερλής, Ρόγκας.
Ο τεχνικός της ομάδας Κ16 του Ολυμπιακού, Μίλαν Παύλοβιτς ξεκίνησε τη χθεσινή συνάντηση με τους: Βλάχο, 0πρεα, Υψαντή, Παπαδιώτης, Οικονομάκο, Γκίνο, Μουσκάι, Λαμπράκη, Μπλάντο, Πουλάκη, Μαργέτης, ενώ ως αλλαγή αγωνίστηκαν και οι: Γεωργιάδης, Ρόγκας, Γιαννόπουλος, Σεφερλής και Δημιζας.

Κάθε τούβλο έκρυβε ένα μεγάλο μυστικό!

του Βασίλη Γαλούπη

0ι ΣΥΓΚΥΡΙΕΣ κάνουν ενδιαφέροντα «παιχνίδια» κάποιες φορές... Την περασμένη εβδομάδα, δηλαδή, είχαμε δύο σημαδιακές επετείους (και) για τον χώρο του αθλητισμού. Στις 9 Νοεμβρίου συμπληρώθηκε μια εικοσαετία από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου και την επομένη, στις 10 του μήνα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ (WADA) έκλεισε δέκα χρόνια ζωής...
ΚΑΘΕ τούβλο από το γερμανικό Τείχος έκρυβε ένα μεγάλο μυστικό. Μερικά απ' αυτά, τα επτασφράγιστα μέχρι την κατάρρευση της Αν. Γερμανίας, είχαν να κάνουν και με τα σπορ.
Όλος ο πλανήτης συγκλονίστηκε όταν άρχισε να μαθαίνει, από το 1990 κιόλας, τα εγκλήματα ντόπινγκ που έγιναν σε βάρος εκατοντάδων αθλητών της DDR.
Ήταν η «Αποκάλυψη τώρα» που έριξε γροθιά στο στομάχι όλου του συστήματος, το οποίο μέχρι τότε στρουθοκαμήλιζε, υποτιμώντας συστηματικά τις τοξικές παρενέργειες της χρήσης αναβολικών.
ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ολυμπιονίκες, μητέρες-πρώην παγκόσμιες πρωταθλήτριες- που γέννησαν ανάπηρα παιδιά και τόσα άλλα φριχτά ήρθαν στο φως.
Και γι' αυτό η Αν. Γερμανία παραμένει ακόμα το μεγαλύτερο «ανοιχτό βιβλίο» για το ντόπινγκ. Διότι αποδείχθηκε ότι ήταν το πιο μαζικό και οργανωμένο πείραμα σε βάρος του αθλητισμού και της ανθρώπινης υγείας μαζί.
ΦΥΣΙΚΑ, η Αν. Γερμανία δεν ήταν η μοναδική που χρησιμοποίησε το κρατικό ντόπινγκ στον αθλητισμό ως μέσο προβολής στο εξωτερικό και επιβολής στο εσωτερικό. Υπήρξαν κι άλλες... Αν. Γερμανίες, που όμως δεν έριξαν κάποιο τείχος ντροπής για να δημοσιοποιηθούν μετά όλες οι λεπτομέρειες από τα αρχεία των μυστικών υπηρεσιών.
Η ΔΡΑΣΗ της WADA έχει περιοριστεί στην τυπολατρική εκδοχή του αντιντόπινγκ. Ασχολείται με whereabouts, non show, ντόπινγκ κοντρόλ, εφέσεις, επιδοτήσεις, εμπάθειες και δεν έχει αγγίξει την ουσία του προβλήματος. Και η ουσία είναι μία: οι παρενέργειες!
Το 'χουμε γράψει και θα το ξαναγράψουμε όσες φορές χρειαστεί. Δεν είναι τόσο ότι το «φαρμάκωμα» καταργεί το fair play στα σπορ, όσο οι ζημιές που σαρώνουν τα κορμιά των χρηστών, ενώ ταυτόχρονα «παγιδεύουν» και τις επόμενες γενιές...
Αν η WADA θέλει πραγματικά να γίνει πιο ουσιαστική στο έργο της, θα χρειαστεί να γκρεμίσει το δικό της τεράστιο τείχος. Να φύγει, επιτέλους, από το γραφειοκρατικό αντιντόπινγκ και να κάνει λάβαρο της τις βλάβες από το ντόπινγκ, δείχνοντας σε όλους τι προκαλεί στ' αλήθεια η χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Ο ρόλος της διαιτησίας στο πρωτάθλημα.

και η συνεχής εύνοια του ΠΑΟ!

*** ΤΩΡΑ που έχουμε μπροστά μας ένα Σαββατοκύριακο χωρίς πρωτάθλημα, ευκαιρία είναι να κάνουμε και ένα μικρό «ταμείο», που λέει και ο κ. Θόδωρος.
* ΝΑ δούμε δηλαδή, εν ολίγοις και πολύ συνοπτικά, τα σφυρίγματα που έχει πάρει ο Παναθηναϊκός από την αρχή του πρωταθλήματος και αυτά που έχουν αδικήσει τον Ολυμπιακό.
* ΓΙΑΤΙ μόνον έτσι θα γίνει αντιληπτό το μέγεθος της εχθρικής διαιτητικής συμπεριφοράς, φέτος, προς τους «ερυθρόλευκους».
*** Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, λοιπόν, κέρδισε με τη βοήθεια της διαιτησίας:* ΔΥΟ βαθμούς με τον Άρη
* ΔΥΟ βαθμούς με την ΑΕΚ
* ΕΝΑ βαθμό με την Καβάλα
*ΔΥΟ βαθμούς με τον Πανιώνιο
* ΣΥΝΟΛΟΝ επτά βαθμοί.
*** Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έχει χάσει ως τώρα λόγω διαιτησίας:* ΔΥΟ βαθμούς με την Καβάλα
* ΔΥΟ βαθμούς με τον Ηρακλή
* ΣΥΝΟΛΟΝ τέσσερις βαθμοί.
****ΑΜΑ κάνουμε τις σχετικές προσθαφαιρέσεις, θα δούμε ότι ο Ολυμπιακός έπρεπε σήμερα να είναι ΕΝΝΕΑ βαθμούς πάνω από τον δεύτερο και καταϊδρωμένο, Παναθηναϊκό.

Πηγή: Εφημερίδα "ΦΩΣ" των Σπορ.

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

ο (Αγρινιώτης) Τεροβίτσας και τα deal στη διατησία.

Ένας ακόμη "πράσινος" μετά τον Σπ. Κουτσογιάννη και τον Ντάουλα.

"Κύριε πρόεδρε,
Μπορείς να κρύψεις κάποια πράγματα από πολλούς για λίγο καιρό, πολλά από λίγους για αρκετό καιρό, αλλά επειδή, ως γνωστόν, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, δεν μπορείς να κρύψεις τα πάντα για... πάντα!
Και το απόλυτο ΕΓΚΛΗΜΑ που συντελείται φέτος με τον Παναθηναϊκό και τη διαιτησία αποκαλύφθηκε περίτρανα στην προχθεσινή συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος και η τριανδρία της ΚΕΔ με τους διαιτητές και τους βοηθούς της Σούπερ Λίγκας.
Ο Κύρος Βασσάρας τους έδειξε σε βίντεο τα σοβαρότερα λάθη που έχουν γίνει σ' αυτές τις επτά πρώτες αγωνιστικές.
Και για μαντέψτε:
ΥΠΕΡ του Παναθηναϊκού ήταν τα περισσότερα! Και να σκεφτείτε ότι το dvd με όσα έγιναν στο ΑΕΚ - Παναθηναϊκός προφανώς... κάηκε και γι' αυτό δεν έπαιξε...
Στη συνεστίαση ήταν παρών και ο Ντάκος. Τον ρώτησε, λοιπόν, ο Βασσάρας: «Υπήρχε, τελικά, πέναλτι του Σαριέγκι στον Κάμπορα;», στον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Άρη.
θαυμάστε απάντηση Ντάκου: «Τώρα που βλέπω τη φάση, υπήρχε»!!!
Γιατί δεν το έδωσε; Ο Ντάκος έδωσε δύο εξηγήσεις: Κατά πρώτον, ότι περίμενε πως «ο Σαριέγκι θα προλάβαινε την μπάλα και θα την έδιωχνε»!
Μιλάμε, δηλαδή, ότι ο συγκεκριμένος διαιτητής δεν λειτουργεί με βάση όσα γίνονται, αλλά με όσα περιμένει ότι θα γίνουν! Ή, μήπως, με όσα ελπίζει ότι θα γίνουν; Για τη συγκεκριμένη φάση ρωτήθηκε και ο βοηθός Παπαχαραλάμπους, που έλεγχε την περιοχή. Ο οποίος απάντησε ότι μέσω της ενδοεπικοινωνίας ενημέρωσε τον διαιτητή για την παράβαση!
Και τι έκανε ο Ντάκος; Η απάντηση του αποτελεί μνημείο ειλικρίνειας:
«Τον άκουσα, αλλά νόμιζα ότι είχα αντίληψη της φάσης»!!!
Είχε αντίληψη μιας φάσης στην οποία νόμιζε ότι ο Σαριέγκι θα έβγαζε την μπάλα κόρνερ και όχι τον... Κάμπορα! Και ο βοηθός του ΦΩΝΑΖΕ ότι ήταν
πέναλτι, αλλά εκείνος τον αγνόησε. Κι ΑΥΤΟΝ τον διαιτητή ο Τεροβίτσας τον έχει ακόμα στους πίνακες!!!
Όχι, στον Καρατζίκα. που κακώς ακύρωσε το γκολ του Λεονάρντο, δεν είπε τίποτα ο Βασσάρας. Του τα είχαν πει προ εβδομάδων, άλλωστε. Ο υπεύθυνος ανάπτυξης της διαιτησίας, όμως, «έβαλε χέρι» στον διεθνή Παμπορίδη, επειδή στον αγώνα Ολυμπιακού -Πανιωνίου έδειξε ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ κίτρινη στον Ντουντού και μάλιστα γελώντας (μία εξ αυτών που οδήγησαν τον Βραζιλιάνο στην τιμωρία της μιας αγωνιστικής) και δεν απέβαλε τον Μανιάτη, ως όφειλε!Και να ήταν μόνο αυτά τα σφυρίγματα που έχουν γίνει εις βάρος του Ολυμπιακού...
Σιγά - σιγά,, όμως, θα βγουν όλα στη φόρα.
Για ένα πράγμα αναρωτιέμαι: ο Τεροβίτσας γιατί δεν μιλάει με συγκεκριμένα ονόματα; Φοβάται κάτι ή δεν θέλει να θίξει υπολήψεις;"
Διαβάστε:"Ποιός είναι ο Βασίλης Τεροβίτσας".

Πηγή: Εφημερίδα "Πρωταθλητής"

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: «Σάρωσε» η ομάδα Κ15

στο τουρνουά Παπάγου.

****Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε η ομάδα Κ15 του Ολυμπιακού, που επιβλήθηκε με 8-1 του Χαϊδαρίου για το τουρνουά του Παπάγου.
Ο Βέργος σημείωσε τρία γκολ, δύο πέτυχε ο Ντούμας και από ένα οι Πασαλίδης, Νένδος και Πατσαλιάς.
Ο Μίλαν Παύλοβιτς χρησιμοποίησε στη χθεσινή αναμέτρηση τους: Γκούσια, Γούτσο, Μπαντούνα, Χατζή, Σωτηράκο, Φουκαρά, Νένδο, Καρκασίνα, Ντούμα, Βέργο, Πασαλίδη.
Στο 2ο ημίχρονο αγωνίστηκαν οι:
Άγγελος Νίκου, Κωνσταντινίδης, Πατσαλιάς, Τούρλος, Γερόλυμος, Τερζής, Νιζάμης, Κούσμπαρης και Δηλαβέρης.

****Αντίθετα δεν τα κατάφερε η ομάδα Κ13 που έμεινε στο 1-1 με το Χαϊδάρι στο πλαίσιο του τουρνουά Παπάγου, πραγματοποιώντας μέτρια εμφάνιση.
Το γκολ για την ομάδα του Νίκου Τοπολιάτη πέτυχε ο Μακροστέργιος.
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Νίκος Τοπολιάτης, ξεκίνησε τη χθεσινή συνάντηση με τους: Σκαμνάκη, Ντάση, Λιάπη, Νένδο, Σιδηρόπουλο, Παπανικολάου, Τούντα, Μακροστέργιο, Ανδρούτσο, Κλέμενς, Μανθάτη,
Στο 2ο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι: Νεόφυτος Κούσης, Καμπέρης, Γουρλώνης, Βαγενάς, Γκίκας και Κυρίτσης.

****Στο... ρελαντί (4-0) Έφηβοι του Παύλοβιτς
Χωρίς να συναντήσουν ιδιαίτερες δυσκολίες οι Έφηβοι του Ολυμπιακού επικράτησαν με 4-0 της Δραπετσώνας και προσέθεσαν ακόμα μια νίκη στο ενεργητικό τους, στο πλαίσιο του πρωταθλήματος που διοργανώνει η ΕΠΣ Πειραιά.
Τα «ερυθρόλευκα» τέρματα πέτυχαν οι Βουτσιώτης, Μαργέτης, Πουλάκης και Γκίνο.
Ο Μίλαν Παύλοβιτς έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση των παικτών του.
Η τεχνική ηγεσία χρησιμοποίησε στο αρχικό σχήμα τους:
Δήμιζα, Οπρεά, Παπαδιώτη, Υφαντή, Γεωργιάδη, Λαμπράκη, Μουσκάι, Γκίνο, Πουλάκη, Βουτσιώτη, Μαργέτη, ενώ ως αλλαγή έπαιξαν και οι Κωνσταντινίδης, Μακρής, Χατζής, Ρόγκας και Κούσμπαρης.

****Νίκη για την ομάδα Κ14
Τη νίκη με 2-1 σημείωσε και η ομάδα Κ14 του Ολυμπιακού κόντρα στον Ατρόμητο.
Το γκολ των «ερυθρολεύκων» πέτυχαν οι Ποτουρίδης και Καναβέτας.
Ο Μιχάλης Τσέλιος έκανε το ντεμπούτο του στον πάγκο της ομάδας Κ14,
και ξεκίνησε το παιχνίδι με τους:
Μίχο, Γενιτσαρίδη, Μπλένταρ, Παχάκη, Κυριακόπουλο, Μπαρμπαλιά, Κασιανό, Αντύπα, Καναβέτα, Ποτουρίδη, Διακάκη, ενώ ως αλλαγή έπαιξαν και οι: Κατσιμήτρος, Σιώζος, Καλιακούδας, Κομπιάδης, Κλάιντιστ, Βογιατζής, Φάκας, Κατωμέρης και Σκρόνιας.

Διασπασμένο σε χίλια κομμάτια το αντιντόπινγκ

του Βασίλη Γαλούπη

Η ΓΙΓΑΝΤΩΣΗ του ντόπινγκ θα είχε αποφευχθεί, μέχρι ενός σημείου, αν υπήρχε μια κοινή παγκόσμια γραμμή καταπολέμησης του φαινομένου από φορείς και κράτη.
Τα τελευταία πέντε χρόνια, μάλιστα, έχουν απασχολήσει τα ΜΜΕ πολλές κόντρες, με πρωταγωνιστές αυτούς που υποτίθεται θα συμμαχούσαν για να κτυπήσουν τη μάστιγα.
ΤΟ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ επεισόδιο σ' αυτό το κακόγουστο σίριαλ;
Η σφαγή μεταξύ του γαλλικού φορέα αντιντόπινγκ και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, με φόντο τον Γύρο Γαλλίας2009.0 ένας κατηγορεί εδώ και καιρό τον άλλον ότι δεν έκανε καλά τη δουλειά του.
Με συνέπεια ο μέσος φίλαθλος να αισθάνεται ότι το αντιντόπινγκ κοντρόλ κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης υπολειτουργούσε κι έτσι έδωσε τη δυνατότητα σε «λερωμένους» αθλητές να βγούνε «καθαροί».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ γεγονότα είχαμε και στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου. Η ανεξάρτητη επιτροπή αντιντόπινγκ, που διορίστηκε από τη WADA για να ελέγχει τις διαδικασίες στους αγώνες, κατηγορούσε το 2008 με έκθεση-κόλαφο τους διοργανωτές και τη ΔΟΕ ότι υπ' ευθύνη τους δεκάδες μπουκαλάκια με δείγματα εξαφανίστηκαν όλως περιέργως και πως αρκετές απαγορευμένες ουσίες δεν ανιχνεύονταν από το κινεζικό εργαστήριο.
ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, εξάλλου, έχουν περάσει οι... ομηρικές μάχες μεταξύ αντιντόπινγκ και FIFA. Η ΔΟΕ, μάλιστα, είχε απειλήσει κατά καιρούς την παγκόσμια ομοσπονδία ότι θα αποβάλει το ποδόσφαιρο από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Κάτι που ποτέ δεν τόλμησε, βέβαια. Οι υποχωρήσεις από την πλευρά της WADA έφεραν εν τέλει τις δυο πλευρές πιο κοντά, όμως με τους όρους της πανίσχυρης FIFA κι όχι με τους όρους του αντιντόπινγκ. Ανάλογα σκηνικά διχόνοιας ζήσαμε ακόμα και στη χώρα μας το 2008 με το μέγα σκάνδαλο μεθυλτριενολόνης, αλλά και φέτος με τα μαζικά κρούσματα γεραναμίνης.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ, η WADA έχει αποτύχει ολοκληρωτικά τόσο να συσπειρώσει όλους τους φορείς αντιντόπινγκ-εγχώριους ή διεθνείς- όσο και να συνεργαστεί αρμονικά με τις ομοσπονδίες, ώστε να υπάρχει ένα ενιαίο παγκόσμιο μέτωπο κατά της γάγγραινας. Το μέτωπο αυτό είναι διασπασμένο σε χίλια κομμάτια και o καθένας κάνει του κεφαλιού του ή ό,τι τον συμφέρει. Έτσι, όμως το ντόπινγκ εξαπλώνεται, δεν περιορίζεται.
Ο αγνός φίλαθλος, πάντως, εξακολουθεί να απαιτεί (κι ας ελπίσουμε όχι μάταια...) έναν καθαρότερο αθλητισμό. Θα τον έχουμε ποτέ ή το παιχνίδι έχει χαθεί οριστικά;

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Νίκες στο τουρνουά Παπάγου

με αντίπαλο τις ομάδες του Κενταύρου.

******Η ομάδα Κ15, που συμμετέχει στο Τουρνουά Παπάγου, επικράτησε με 9-0 της αντίστοιχης του Κενταύρου.
Τα γκολ πέτυχαν οι Δούμας, Νένδος, Πασαλίδης και Βέργος πέτυχαν από δύο γκολ ο καθένας, ενώ σκόραρε και ο Φουκαράς.
Ο Μίλαν Παύλοβιτς ξεκίνησε το παιχνίδι με τους:
Γκούσια, Γκούτσο, Χατζή, Τούρλο, Σωτηράκο, Φουκαρά, Νένδο, Καρκασίνα, Δούμα, Βέργο, Πασαλίδη.
Στο β΄ημίχρονο αγωνίστηκαν : Νίκου Άγγελος, Κωνσταντινίδης, Πατσαλιάς, Γερόλυμος, Τερζής, Νιζάμης.

*****Με 9-0 επικράτησε και η ομάδα Κ13 του Ολυμπιακού επί της αντίστοιχης του Κενταύρου, χάρη στα τέρματα που σημείωσαν οι Μανθάτης (3), Ζούτης, Βαγενάς, Κλέμενς, Μακροστέργιος, Γιακουμέλος και Νένδος.
0 Νίκος Τοπολιάτης χρησιμοποίησετους:
Κυρίτση, Ντάση, Λιάπη, Νένδο, Γκίκα, Παπανικολάου, Τούντα, Σθώλη, Μανθάτη, Βαγενά, Μακροστέργιο.
Αγωνίστηκαν και οι Κούσης Νεόφυτος, Σιδηρόπουλος, Σκαμνάκης, Ανδρούτσος, Γουρλώνης, Γιακουμέλος Ν., Κλέμενς, Ζούτης, Κοβάσεβιτς και Γρομητσάρης.

******Ακόμα ένα τμήμα του Ολυμπιακού πανηγύρισε τη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό. Η ομάδα Κ12, νίκησε την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού μέσα στην Παιανία με σκορ 2-1, στο πλαίσιο του Τουρνουά Παπάγου.
Τα «ερυθρόλευκα» γκολ πέτυχαν οι Νικολάου και Αντωνίου.
Ο κόουτς του Ολυμπιακού, Νίκος Τοπολιάτης, ξεκίνησε το χθεσινό ματς με τους:
Χανιώτη, Λαγό, Κορνέζο, Ρέτσο, Νικολάου, Παυλή, Ζαχαρό, Σπυριδάκη, Κηπουρό, Γιαννούτσο, Αντωνίου, ενώ έπαιξαν και οι Τσάτσης, Πουλίδης, Μανιάτης, Ροκάκης, Μυτιληνός.

Διεθνείς μετακινήσεις ανηλίκων...

Ο νέος κανονισμός της FIFA.

Τρεις είναι πλέον οι εξαιρέσεις βάσει των οποίων επιτρέπονται διεθνείς μεταγραφές ανηλίκων:
1. Όταν οι γονείς του ποδοσφαιριστή μετακομίζουν σε άλλη χώρα για λόγους που δεν συνδέονται με το ποδόσφαιρο.
2. Όταν ένας ποδοσφαιριστής είναι μεγαλύτερος των 16 ετών και μετακινείται εντός των ορίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χάρτη.
3. Όταν πρόκειται για ανήλικο ποδοσφαιριστή που ζει ως και 50 χλμ. από τα σύνορα της χώρας του και μετακομίζει σε ξένο σύλλογο ο οποίος επίσης απέχει 50 χλμ. από την άλλη.
Στο (αναθεωρημένο) άρθρο 19 του κανονισμού μεταγραφών της FIFA προβλέπονται τα ακόλουθα:
* Διεθνείς μεταγραφές ποδοσφαιριστών επιτρέπονται μόνο αν ο ποδοσφαιριστής είναι ηλικίας άνω των 18 ετών.* Στον κανόνα αυτόν ισχύουν οι παρακάτω τρεις εξαιρέσεις:
α) Οι γονείς του ποδοσφαιριστή μετακομίζουν στη χώρα όπου βρίσκεται το νέο σωματείο για λόγους που δεν συνδέονται με το ποδόσφαιρο.β) Η μεταγραφή λαμβάνει χώρα εντός της εδαφικής περιοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου και ο ποδοσφαιριστής είναι ηλικίας μεταξύ 16-18 ετών.Στην περίπτωση αυτή το νέο σωματείο θα πρέπει να ικανοποιεί τις ακόλουθες ελάχιστες υποχρεώσεις:
I) Να εξασφαλίσει στον ποδοσφαιριστή επαρκή ποδοσφαιρική εκπαίδευση και / ή επιμόρφωση, σύμφωνα με τα ανώτατα εθνικά πρότυπα.
II) Να εξασφαλίσει στον ποδοσφαιριστή μια ακαδημαϊκή και / ή σχολική και / ή επαγγελματική εκπαίδευση και / ή επιμόρφωση επιπρόσθετα της ποδοσφαιρικής εκπαίδευσης και / ή επιμόρφωσης, που θα του επιτρέψει να ακολουθήσει μια σταδιοδρομία πέραν του ποδοσφαίρου όταν σταματήσει να παίζει επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
III) Να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να εξασφαλίσει ότι ο ποδοσφαιριστής θα προσεχθεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο (βέλτιστες δυνατές συνθήκες διαβίωσης σε μια φιλοξενούσα οικογένεια ή σε εγκαταστάσεις διαμονής του σωματείου, διορισμός μέντορα στο σωματείο κτλ.).
IV) Σε περίπτωση τέτοιας μεταγραφής ποδοσφαιριστή, θα εφοδιάσει την οικεία ομοσπονδία με αποδείξεις ότι πληροί όλες τις προαναφερόμενες υποχρεώσεις.
γ) Ο ποδοσφαιριστής να κατοικεί σε απόσταση μικρότερη των 50 χλμ. από τα εθνικά σύνορα και η έδρα του σωματείου της άλλης χώρας στο οποίο επιθυμεί να μεταγραφεί να απέχει επίσης λιγότερο από 50 χλμ. από τα σύνορα αυτά. Τουτέστιν η μέγιστη απόσταση μεταξύ κατοικίας ποδοσφαιριστή και γραφείων σωματείου θα πρέπει να είναι 100 χλμ. Σε τέτοιες περιπτώσεις ο ποδοσφαιριστής οφείλει να συνεχίσει να διαμένει στην κατοικία του και οι δύο ενδιαφερόμενες ομοσπονδίες θα πρέπει να δώσουν τη ρητή συγκατάθεση τους.* Οι προϋποθέσεις του άρθρου αυτού εφαρμόζονται επίσης για ποδοσφαιριστή ο οποίος δεν έχει ποτέ εγγραφεί σε ένα σωματείο και δεν είναι υπήκοος της χώρας στην οποία επιθυμεί να εγγραφεί για πρώτη φορά.
* Κάθε διεθνής μεταγραφή, σύμφωνα με την παράγραφο 2, και κάθε πρώτη εγγραφή, σύμφωνα με την παράγραφο 3, υπόκεινται στην έγκριση της υποεπιτροπής που διορίζεται από την Επιτροπή Ιδιότητας Ποδοσφαιριστών για τον σκοπό αυτόν.
* Η αίτηση για έγκριση θα υποβάλλεται από την ομοσπονδία η οποία επιθυμεί να εγγράψει τον ποδοσφαιριστή. Θα δίδεται η ευκαιρία στην προηγούμενη ομοσπονδία να γνωστοποιήσει τη θέση της. Πριν από οποιοδήποτε αίτημα από μια ομοσπονδία για ένα Διεθνές Πιστοποιητικό Μεταγραφής και / ή πρώτης εγγραφής, θα λαμβάνεται έγκριση της υποεπιτροπής της FIFA.
* Οποιεσδήποτε παραβιάσεις της παρούσας διάταξης θα τιμωρούνται από την Πειθαρχική Επιτροπή, σύμφωνα με τον Πειθαρχικό Κώδικα της FIFA.
* Εκτός από την ομοσπονδία που δεν υπέβαλε αίτημα προς την υποεπιτροπή, κυρώσεις μπορεί να επιβληθούν επίσης και στην προηγούμενη ομοσπονδία για την έκδοση ενός Διεθνούς Πιστοποιητικού Μεταγραφής χωρίς την έγκριση της υποεπιτροπής, καθώς επίσης και σης ομάδες οι οποίες συνήψαν συμφωνία για τη μεταγραφή του ανηλίκου.

Ντόπινγκ, Με ασύλληπτες ιστορίες τρόμου...

του Βασίλη Γαλούπη

ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ... Σηκώνεται η τρίχα, δηλαδή, σε όποιον έκανε μια πιο ενδελεχή ανάγνωση της διεθνούς ειδησεογραφίας το τελευταίο επταήμερο.
Κατ' αρχάς, με την πρωταθλήτρια Ευρώπης της σφαιροβολίας, το 1986, Χάιντι Κρίκερ, η οποία σε μία ακόμα συνέντευξη της εξήγησε, με συγκλονιστικό τρόπο, τους λόγους που την ανάγκασαν -λόγω της «υποχρεωτικής» χρόνιας λήψης ανδρογόνων αναβολικών από το καθεστώς της Αν. Γερμανίας- να κάνει αλλαγή φύλου το 1997 και να λέγεται σήμερα Αντρέας Κρίγκερ! Έγινε άντρας, δηλαδή...
ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ήρθε μία ακόμα παλιά... αμαρτία του σύγχρονου αθλητισμού. Κι εννοούμε τα ανασυρόμενα από το χρονοντούλαπο της Ιστορίας ντοκουμέντα από το ιστορικό διεθνές συνέδριο αντιντόπινγκ στην Οτάβα του Καναδά.
Τότε, το 1988, κατεγράφησαν στα επίσημα πρακτικά του συνεδρίου περιπτώσεις
Ανατολικοευρωπαίων αθλητριών που έκαναν κάτι τρομακτικό κι έξω από κάθε λογική...
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, αποκαλύφθηκε τότε το λεγόμενο «ντόπινγκ έκτρωσης». Τι σημαίνει αυτό; Ότι αθλήτριες υποχρεώνονταν από τους προπονητές τους να κάνουν εξωσωματική γονιμοποίηση! Έτσι, στο μεσοδιάστημα των δυο - τριών μηνών μέχρι την προγραμματισμένη άμβλωση, να «εκμεταλλευτούν»τη φυσιολογική, στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, έκρηξη ορμονών στον οργανισμό τους και κατά συνέπεια την αύξηση της επίδοσης, δίχως τον παραμικρό κίνδυνο θετικού δείγματος στο ντόπινγκ κοντρόλ.
Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ Αλεξάντερ Ντε Μερόντ, πρόεδρος το 1988 της ιατρικής επιτροπής της ΔΟΕ, είχε υποστηρίξει στο συνέδριο ότι ο πρώτος που εισήγαγε την πρακτική των εκτρώσεων ως μέσο για υψηλές επιδόσεις στον πρωταθλητισμό ήταν ένας Ελβετός γιατρός. Και συγκλονισμένος, ο Βέλγος «αθάνατος» είχε σηκώσει τα χέρια ψηλά, παραδεχόμενος ότι «όσο απεχθές και απάνθρωπο κι αν είναι κάτι τέτοιο, παρά ταύτα δεν υπάρχει καμία δυνατότητα από εμάς να αστυνομεύσουμε τη μητρότητα...».
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, ήρθαν ξανά στο φως οι υποθέσεις της Αν. Γερμανίας, όπου τις δεκαετίες του 70 και του '80 οι αθλήτριες εξαναγκάζονταν σε εκτρώσεις και για έναν ακόμα λόγο: διότι με τις μεγαδόσεις χημικών ορμονών που λάμβαναν, θα γεννούσαν αναπόφευκτα -λόγω των ισχυρών τοξικών παρενεργειών-ανάπηρα παιδιά ή με δυσμορφίες, στην περίπτωση που ολοκλήρωναν την εννεάμηνη κύηση κανονικά.
ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ αγνός φίλαθλος είναι αδύνατον να μείνει απαθής μπρούτα σε τέτοιες μακάβριες, όσο κι αληθινές, ειδήσεις που γεννούν θλίψη και θυμό. Και είναι να αναρωτιέται κανείς: «τι άλλο θα ακούσουν τα αφτιά μας...».
Νισάφι πια.

Πηγή:Εφημερίδα "Real News"

Βαθμολογίες Πρωταθλημάτων Ποδοσφαίρου